Knižní devianti III.

Tento článek není pro čtenáře, kteří mají silné morální zásady, přestože já zastávám názor, že zkaženost je v každém z nás! Ať už čteme pohádky, thrillery, horory nebo rozkošné a romantické New Adult. Jsme zvrácení! (Chceme být zvrácení!) I když to skrýváme za stránkami. I když tajně pokukujeme po knihách a tváříme se jako nevinná jehňátka, vrčí v našem nitru lačný vlk toužící po zhýralosti! 


Jsem tu, abych ty vlčí touhy ve vás nakrmila a přináším inspiraci a hlavně pobavení pro všechny, kteří se nebojí a touží v sobě najít své pravé já. :o)) Hezky se bavte a pokud byste měli náladu, tak první i druhý díl knižních deviantů je vám plně k dispozici. Čtěte, dokud nám cenzura Svět mezi řádky nepročistí, nebo mi Wish neudělá přednášku o slušném chování. XD


Knižní koprofilie


Tohle je trochu nechutné téma, ale prakticky jde o to, že je čtenář vzrušen při čtení výkalů... tedy ehm, v tomto případě čtení braku. Proč ne, občas je fajn sáhnout po brakové literatuře a uvolnit se u ní. Nevidím to tragicky, pokud jste koprofily. Teď už jen určit si, co je vlastně brak, protože každý tak označuje různá díla...

Jelikož jsem s koprofilií byla trochu v koncích, neváhala jsem a obrátila se na znalkyni knih, naší Wish! A ta mi doporučila Stopy hrůzy, což je série, o které už mi párkrát vyprávěla a najdou se v ní prý povedené kousky, ale také dost těch, které za moc nestojí. Jelikož se bojím i tmy, tak nic takového jsem nikdy nečetla a číst nebudu, ale třeba vás to zaujme! :o)


Pronásledovaná - R. L. Stine



Anotace:
Melissa se s křikem probouzí. V okně jejího pokoje je nevítaný návštěvník… nebo snad není? Všichni jsou znepokojeni zprávami o zloději z Fear Street. Melissin otec má proto v ložnici uložen nabitý revolver. Více informací...



Knižní Hierofilie


Nechci tím nikoho urazit. I když jsem pasivní satanista, neznamená to, že vás chci odrazovat od různých náboženských blbostí nebo kazit (chci vás kazit!). Knižní hierofil se ukájí nad knihami s náboženskými tématy a symboly. A pokud jde o díla, ve kterých se spojuje erotika a náboženství, je čtenář v sedmém nebi. Není nad to, když vám při intimní chvíli začne pastor kázat, že? XD Samozřejmě by se tu dala prezentovat Bible, ale to by bylo moc kruté a navíc je to jen pro ty náročné fantasy čtenáře. ,o)) 

Já bych se tu ráda vyzpovídala ze svého prvního zážitku, kdy jsem propadla hierofilii. Byla jsem tenkrát ještě nevinná (nebyla), když jsem se začetla do Srdce netvora (recenze). Stalo se to mou srdcovkou a to právě z důvodu, že autor úžasným způsobem propojil náboženství a lásku bývalého pornoherce. Neskutečné dílo, které udělá hierofila i z ateisty. :o))


Srdce netvora - Andrew Davidson



Recenze: 
Málokdo tuší, že pod prazvláštním názvem Srdce netvora a s ještě podivnější anotací se skrývá emocemi a znalostmi nabušený skvost o lásce, která je svým vlastním způsobem mnohem obšírnější, než láska samotného Romea a Julie. Možná vás kniha nezaujme na první pohled, nejspíš si po přečtení anotace zamumláte něco o odporném nápadu. A možná vás odradí i první kapitola, plná surových popisů a bolesti, ale pokud vytrváte... povím vás, co na vás bude čekat. Více informací...



Knižní nudismus


To není žádný výmysl, ale skutečně to existuje. Možná právě vy jste knižní nudisti a nezáleží jen na tom, že si třeba nazí čtete knihu ve vaně nebo pouze v pyžamu ve vyhřáté posteli. Hlavně ale svlékáte knihy! A to ne pouhým pohledem, ale doslova! Přiznám se, že já než se začtu, tak knihu nejprve svléknu, protože se mi s přebalem špatně čte. A hned je ze mě knižní nudistka. :o)) Takže pokud se vám doma povalují nahaté knihy bez přebalů a vy na ně nejen bezostyšně zíráte, ale dokonce je i ohmatáváte a prohlížíte si je zevnitř, jako byste na to byli študovaní, pak už je to ta správná deviace a neřest! 

K této knižní úchylce se mi hodila kniha, která je takřka nahá, nebo nese právě tento název a našla jsem! Ačkoliv jsem ji nečetla, tak jsem ráda, že vás v rámci našeho projektu Podporujeme české autory mohu inspirovat knihou české autorky. :o)


Nazí - Iva Procházková



Anotace: 
Nazí je román o dospívání. Horké léto, Berlín, ochočená evropská příroda na českosaském pomezí - to jsou kulisy příběhu, který není vyprávěn zrovna lineárním způsobem. Pět mladých lidí se - každý jinak - ocitlo na rozcestí. Ať chtějí nebo ne, musejí se rozhodnout, kudy dál. Jejich cesty se někdy protínají, někdy běží paralelně, jindy se míjejí. Aniž by o tom věděli, kladou si identické otázky, řeší podobné problémy. Více informací...



Knižní Nozofilie


Tohle je celkem těžké téma, jelikož se týká smrti. Ti, kteří si rádi přečtou knihy o lidech, kteří jsou na sklonku svého života, ač jsou třeba mladí, jsou vlastně nozofilové. Zajímají je a lákají životní příběhy, ve kterých hraje hlavní roli smrt. U někoho je to fascinace, u druhého způsob, jak se vyrovnat s realitou. Pro mě není snadné takové knihy číst, jelikož jsou obvykle velmi emotivní a doslova ze mě vysají veškerou energii. Snažím se jim vyhýbat, protože život je těžký sám o sobě a kniha je pro mě únikem. 

Zřejmě nejznámější autor, který píše pro nozofily, je pro mě John Green. Četla jsem od něj a jeho kolegy Davida Levithana román Will Greyson, Will Greyson, který vás tedy nevzruší, pokud jste nozofilní. (Kniha se mi moc líbila) Ale vím, že si spousta perverzních čtenářů chválí dílo Hvězdy nám nepřály, které se dočkalo i filmové podoby.


Hvězdy nám nepřály - John Green



Anotace: 
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vypravěčskému talentu vyznívá velmi působivě. Více informací...

A tím bych pro tentokrát ukončila tento třetí díl Knižních deviantů. Snad jste se bavili. Možná jste se i poučili, jak být lepšími a zkaženějšími čtenáři. Třeba jsem vás navnadila novou knižní inspirací. Ať tak či tak, děkuji za přečtení a uvidíme se u čtvrtého dílu, drazí knihomilci. Buďte mravní! :o))


Trpíte těmito deviacemi? 

Kterou knihu byste knižní deviantům doporučili?



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.