Recenze: PŘIPOUTEJ SE, NEBO UMŘE JEDNOROŽEC! (Johannes Hayers, Felix Achterwinter)

Poklad pro každého rodiče!


Tahle kniha totiž není seriózní rádce, je to láskyplná prosba: "Začněte si ze svých dětí znovu utahovat!" 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál

Portál (Fb)


Chci zakoupit poklad publikaci Připoutej se, nebo umře jednorožec! 


PŘIPOUTEJ SE, NEBO UMŘE JEDNOROŽEC! je naprosto atypická odborná kniha, která je nabušená pozitivismem, kreativitou a vtipem. Nejeden tip z této publikace už mi pomohl nenásilnou a v klidu vyřešit několik dětských dramat, o které se můj chlapeček pokoušel.  Jsme teprve na začátku, ještě bude potřeba hodně mého kouzelnického šarmu, trpělivosti a kreativity, ale teď už vím, že to s touto kreativní záchrannou příručkou pro rodiče zvládnu. :o)

Pokud jste si tuto knihu již zakoupili, vítejte na správné cestě k úspěšné výchově bez zbytečného pláče a vztekání! Gratuluji! :o)

Styl psaní předčil veškerá očekávání a získal si mě na sto procent. Já jsem se tak neskutečně bavila při čtení, smála jsem a načerpávala inspiraci. Zbožňuji kreativitu a tato kniha je jí doslova nasáklá. 
Dílo je tak silně osobité, smysluplné a ještě ke všemu dokáže nejen nápaditě radit, ale dokonce je tímto stylem i napsané. Pokud patříte mezi čtenáře, kteří se u odborných knih nudí a je pro ně těžké vyčíst z nich rady, pak tuto publikaci budete zbožňovat. Je plná lehkosti, veselosti a naplňuje čtenáře energií a hlavně kladným myšlením!


 


Proč podtitul zní: 100 ne zcela legálních výchovných triků? Protože nás autoři vlastně postrkují k tomu, abychom děti obelhávali a zkoušeli na ně ne vždy férové fígle. Upřímně, pokud s dětmi chcete jednat na rovinu, samozřejmě můžete, ale nemyslím si, že pokud se uchylujete k malé lži, tak jste lotři. Naše ratolesti žijí ve svém kouzelném světě jménem Dětství, nevidím důvod, proč jim to trochu nepřikrášlit a nehrát si s nimi na pohádkovou zemi, jen když se naučí správnému chování a hodnotám. V dospělosti se jim to bude hodit a vzpomínky na krásné dětství jsou tím nejlepším základem. :o)

Kniha opravdu obsahuje celých sto ne zcela legálních triků - vymodlených rad pro rodiče. Podle všeho jde o sbírku rad rodičů, kteří stejně jako my bojovali, s neposednými, neposlušnými dětmi a boj vyhráli. A to především nápaditostí a kreativitou, bez násilí a slz! 

Samozřejmě, některé nápady vás zaujmou více a jiné méně. Každý na to máme svůj vlastní názor, ale jak říkám, tato kniha je odrazový můstek. Nenutí vás ke skoku, ale podporuje. A když už skočíte, improvizace vám dá křídla. (A podle obsahu celkem snadno po pročtení naleznete, co potřebujete v dané situaci.)

   



Někdy jste z výchovy svého miláčka unavení, že? Dochází vám nápady a o slovo se hlásí netrpělivost a jakási bezmoc, že ho prostě nenaučíte, aby danou věc dělal správně. Bojíte se, že kvůli vaší "neschopnosti" udělá něco, čím si ublíží a z toho na vás jde ještě obava a stres. Je zkrátka nutné dobít si baterky. Pak je Připoutej se, nebo umře jednorožec! ten pravý akumulátor! 

Dává najevo, že nic není ztraceno. Nejste špatní a bezcenní rodiče, když se vám něco nepovede. Tuto knihu podle mého napsali autoři, kteří si se svými dětmi prožili to samé a plně chápou, co znamená být bez nápadů - díky tomu s námi také dokážou soucítit a podat pomocnou ruku. 
Nové a účinné návrhy na výchovu dítěte (aneb jak vyzrát nad svými ratolestmi), které vás nevyčerpají, ale povzbudí! Nejste/nejsme jediní, kdo má občas pocit, že se mu to s dětmi nedaří a právě to z knihy vyplývá.


  


Dílo obsahuje totiž spousty různých případů, kdy si rodiče už v určité situaci nevěděli rady. Netušili, jak odpovídat na otázky typu: Proč, jak a co to je? Jak zápolit s nepříjemnými (až nechutnými) zvyky nebo vztekem. Těch výchovných problémů je ohromné množství a na vše existuje pomoc v podobě rady nebo spíše návrhu!
Každému dojde inspirace a trpělivost, ale s touto knihou... Při nynějším dotazování svého chlapečka jsem už na koni já a cítím, že nic není ztracené. Chce to zkrátka jen občas zas získat inspiraci, protože každodenní shon nám kreativitu ubírá. 



Autoři nepochází z české republiky, takže někdo může být skeptický ohledně lišící se výchovy v zahraničí a u nás. Nebála bych se toho. Beztak si každý přizpůsobí a upraví radu tak, aby vyhovovala dítěti a zapůsobila, co nejlépe. Každé dítě je jiné a nebude na něj působit to samé, chce to jen trochu poupravit návrh, což není vůbec problém. ,o)

V případě, že odmítáte výchovnou metodu cukru a biče nebo zkrátka obyčejné vařečky, pak jistojistě najdete spousty cenných rad. A nejen vy!

Kdo by podle mého měl mít knihu doma? Každý rodič, babička či strýček, protože tato publikace je poklad. Jste-li v koncích, nemusíte počítat do deseti a vymýšlet, jak z toho ven. Stačí zalistovat, objevit radu a problém je vyřešen! 

Knižní obálka: 
Přiznám se, že z počátku jsem byla trochu nejistá. Ale po přečtení, pročítání i nakukování v rámci inspirace, jsem si ji oblíbila a opravdu mi ke knize sedí. Skvěle ji to dokresluje. :o)





Anotace: 
100 ne zcela legálních výchovných triků.

Odlehčený a zábavný rádce obsahuje celkem sto tipů určených zoufalým rodičům, kteří mají pocit, že už při výchově vyzkoušeli naprosto všechno – ale marně. 

Autoři shromáždili nejlepší výchovné triky docela normálních rodičů. I když – je Angelika normální, když se vloupe do vlastního bytu, aby svého syna konečně naučila zamykat dveře? Je Marie normální, když nutí svou dceru zapnout si bezpečnostní pás vyhrožováním, že jinak umře jednorožec? Ovšem ať už jsou citovaní rodiče normální nebo ne, ať jsou jejich výchovné triky legální nebo ne, důležité je, že fungovaly. 

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2016
Žánr: Psychologie a pedagogika, Rodina
Počet stran: 112
Vazba: brožovaná




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.