Netradiční a kreativní díla

Dorazily mi recenzní výtisky od nakladatelství Portál, pro které recenzuji velmi ráda. Publikace, které v tomto nakladatelství vycházejí, jsou plné hodnotných informací a mnohdy čtenáře nejen zaujmou, ale hlavně ho postrčí správným směrem, podpoří ho nebo ho inspirují k řešení.



Když mi bylo nabídnuto zrecenzování velmi kreativního díla, které je nejen pro děti, ale i pro dospělé podle mého, tak jsem ani nezaváhala. Jakmile mi knihy přišly domů, byla jsem ohromená velikostí dané knihy. Je opravdu obří, což je ohromným plusem, a hlavně je naprosto úchvatná pro všechny nadšence tvořivosti! 

Druhá kniha, kterou mi nakladatelství Portál nabídlo ke zrecenzování, mě zaujala už poprvé, když jsem si v edičním plánu vybírala, co bych vám mohla představit a jakými tituly bych vás nadchla, protože spousta těch knih je opravdu ohromným pomocníkem. Nabídku jsem samozřejmě neodmítla, protože takové publikace (tato je přímo psychologická, něco pro mě!) jsou velmi přínosné a já věřím, že se dozvím spousty zajímavých informací. Budu zas o něco sečtělejší, informovanější, budu moct střílet zajímavosti od boku a štvát tím (nejen) Wish. :o))

O jaké tituly tedy jde? Všechny nápadité knihy najdete na stránkách nakladatelství Portál, stačí se jen mrknout. Brzy bude recenze na knihu Připoutej se, nebo umře jednorožec!, která je ohromným pomocníkem pro rodiče, doslova požehnáním při výchově, když už vám dochází nápady, jak své ratolesti usměrnit. ,o)


Souboje barev - Hervé Tullet

Knížka na čmárání s Hervé Tulletem

Netradiční sešit Hervé Tulleta, oblíbeného autora Knížky a Barev, nabízí dětem na každé dvojstraně skvělá prostředí pro nesmrtelné souboje pastelek, tužek a fixek. Zábavná kniha jak pro dvojici, tak samotné dítě rozvíjí představivost a výtvarné cítění, ale především nabízí materiál na spoustu času legrace. Hervé Tullet je francouzský umělec, autor řady knih pro děti. V Portále vyšla jeho Knížka a Barvy.


Nevěřte tvořivým a dalších 99 psychologických výzkumů - Jana Nikitin, Marie Hennecke a kol. 


Proč mají hurikány s ženskými jmény na svědomí více obětí? Zvyšuje nakupování biopotravin riziko neetického chování? Jak je možné, že fotbalové týmy v červených dresech častěji vyhrávají? Prosazují se empatičtí lidé více než neempatičtí? A co ten, kdo vidí v životě jen to dobré – je opravdu šťastnější? Kniha, na níž se podílela skupina osmnácti odborníků, kteří pracují v různých oblastech psychologie, má základ v blogu Curyšské univerzity, kam tito psychologové přispívali informacemi o vědeckých experimentech posledních let. Editorky vybrali sto nejzajímavějších příspěvků, jež vysvětlují různé nečekané souvislosti a mnohdy vyvracejí naše očekávání. Ke každému článku je přiřazena ikona, která naznačuje, jestli daný příklad pochází z oblasti myšlení, cítění, mezilidských vztahů, zdraví, motivace, osobnostního rozvoje, nebo technologie a sociálních médií. Na konci knihy jsou pak uvedeny odkazy na vědecké studie, z nichž autoři všechny své poznatky čerpali. 
Dr. Jana Nikitin a dr. Marie Hennecke přednášejí psychologii na Curyšské univerzitě a přispívají na blog www.psychologie.uzh.ch. 



Úžasné kousky, viďte?
Jaká témata vyhledáváte v podobných knihách vy? Co vás zajímá? :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.