Recenze: SKÓRE (Elle Kennedy)

Vášnivý a divoký příběh Deana a Allie! 


"Deanův život mě prostě rajcuje."


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Baronet (fb)


Chci zakoupit román Skóre



Dlouho očekávaný třetí díl série Off-campus jsem již zhltla. Teď jen zbývá těšit se na další a áchat nad těmi, které už mám doma. Příběh Deana byl opravdu jízda, což jsem očekávala, protože tento milovník žen a pařmen se takhle vášnivě prezentoval i v předchozích dílech, kde mě tolik nezaujal, ale v tomto mě rozhodně pobavil! ,o)

Bohužel pro mě jsem si tolik nepamatovala předchozí díly. Četla jsem je před nějakou dobou a tak mi pár věcí unikalo a já si marně namáhala hlavu. Jsem ráda, že kniha je propletená i s předchozími díly, dělá ji to živější. Ale díky tomu doporučuji pročíst první a druhý díl dříve, než román půjdete číst. Mnohem víc si jej užijete, věřte mi. ,o)


Styl psaní je příjemný a čtivý. Jako ve správné new adultce vše lehce ubíhá a jednoduché, ale lákavé popisy umně dokreslují atmosféru. Skvělá je opět možnost nahlédnout do dění z pohledu obou hrdinů, tedy jak ze strany Deana, tak i Allie v ich-formě. 

O tom, co se tu v noci dělo, nikdy mluvit nebudeme.

Elle Kennedy nás přivítá ve svém světě a hned nám představuje hlavní hrdinku Allie, která se právě rozešla se svým přítelem Seanem. Ale on jí stále nadbíhá a začíná být opravdu nepříjemný a tak se rozhodně uniknout před ním do domu, ve kterém žijí čtyři hokejisti... Garret, Logan, Tucker a znalec žen Dean. V tu chvíli se všechno obrací naruby a začíná opravdu divoká show! 

Zadívá se na mě, pak na můj mobil a obrátí oči v sloup. "Vážně, kámo? Ty si tu vedle mě posíláš sextovky? Tos nemohl vydržet až na pokoj?" 

Hlavní hrdina Dean je vtipálek, který se snaží řídit pravidly Deanova života a být šťastný. Ačkoliv se tváří jako suverén, i on skrývá něco, co ho trápí.  A když se mu ze střední školy vrátí živá připomínka a začne mu dělat ze života peklo, teprve začíná ten správný stres. Do toho všeho se zamíchala Allička kočička a Dean začíná být v koncích. 

Sympatická Allie touží stát se herečkou. Není to jednoduché, když má za zadkem stále svého ex, který jí neustále otravuje smskami a touží po ní, zatímco ona už vrhá pohledy na Deana a vůbec netuší, co z toho vlastně vznikne. Jak dlouho ho dokáže od sebe odhánět a dělat, že ji ten nádherný hokejista vůbec nepřitahuje? 

Hrdinové jsou příjemní. A ačkoliv se tváří, jako naprosto dokonalí, tak mají i své černé stránky a kostlivce ve skříni, kteří skvěle dokreslují a ozvláštňují děj. Pokud jste si oblíbili postavy z předchozích dílů, budete mít dost možností si o nich v tomto pokračování počíst. 

No tak, Malej Deane, pomoz mi, prosím ho v duchu. Můžem  jít přece do čtyřky. 

Ráda bych poukázala na fakt, že na rozdíl od jiných new adultek, má zas něco navíc v tom, že se autorka zajímala i o minulost svých hrdinů a dokáže jim s ní pořádně zatopit. Román má díky tomu trochu hlubší myšlenku a nepůsobí povrchně, když mají hrdinové své trápení, která jsou zajímavá. 

Romantika je samozřejmě na prvním místě, i když je Dean neskutečný sukničkář a řekli byste, že tohle slovo ani nezná. Bylo velmi příjemné si užívat ty něžné okamžiky a nechávat se opájet někdy až originálními romantickými kousky

Erotika... Tak je naprosto jasné, že se sukničkářem Deanem jí bude víc než dost, protože tenhle kluk snad vynalezl sexmataron. Prostě je jako šicí stroj a nejraději by pořád a pořád ... šil. Musím uznat, že autorka se vždy kreativně snažila rozložit tyto scény tak, aby čtenářkám zas daly něco nového a děj oživily. Jak vždycky upozorňuji, na někoho té erotiky může být hodně a na jiného zas málo. Záleží na knižním libidu. ,o))

Humor je masivní částí tohoto dílu. Opravdu jsem se často bavila, protože Dean prostě dokázal říct někdy takovou věc, až to bylo neuvěřitelné. Vtipné hlášky se proplétají s smskami a sextovkami, které pro mě byly bonusem a krásně doplňují děj. Dokonce se v ději najdou i humorné scénky. U jedné jsem opravdu vybuchla smíchy, protože samotná představa byla naprosto dokonalá. 

Já se v tomto díle třeba platonicky nezamilovala, protože Dean nebyl zrovna moje krevní skupina, ale to neznamená, že jsem z děje nevnímala vše, co do ní autorka vložila. Cítila jsem lásku, přátelství, bolest i zlost, zklamání a... no, opravdu množství emocí, které zapůsobily.
Děj je přirozeně plynoucí. Autorka se po třista stránek opravdu řídila charaktery postav a snažila se, aby působilo vše reálně a přesto i nadlehčeně v rámci new adultky, takže mi to naprosto vyhovovalo. 

Finále na mě bylo trochu moc, až na samotné řešení, které se mi líbilo. Ovšem mám pocit, že ne všechno bylo dořešené, což je vlastně dobře, protože autorka se snaží svou knihu sepisovat jako skutečný reálný příběh a právě proto nechává některé informace nedořešené, protože takhle to v životě je. Uvidíme, jestli se o tom zmíní v posledním díle, který se bude týkat Tuckera - koneckonců na poslední stránce autorka naráží na příběh s tímto hrdinou. Pokud jste četli anotaci, tak věřím, že jste napnutí jako já. :o)

Hokejisti vždycky říkají, že jsou v pořádku, i když krvácejí z uší a po zemi plivou vyražené zuby. 

Co bych knize vytkla? 
V některých situacích jsme měla pocit, že autorka zbytečně tlačí na pilu a snaží se tak ze čtenáře ždímat emoce, což já nemám ráda. Kdyby trochu ubrala, asi by mi to bylo milejší. 
Posledních sto stran působí uměle. Zbytečně dojemná událost, která mi připadala kýčovitá, mi kazí celkový pohled na knihu. Znásobit emoce tímhle způsobem je pod úroveň této autorky, která psát opravdu umí a tady jí to podle mého trochu ujelo. 

"Víš co? Jsem rád, žes mě odkopla. Nechci mít s tebou nic společnýho." 

Celkově hodnotím Skóre dobře, i když tedy závěrečná část mě zklamala. Hrdinové mi tolik nesedli, protože mi více imponují Garret s Tuckerem a Loganem, ale za to nemůže kniha, ale mé osobní sympatie. V případě, že jste Deanovy fanynky, pak vás položí na lopatky a zahrne vás slůvky, na která nezapomenete. ,o) 

"Chci s tebou být, protože mi to přijde správný." 

Komu bych knihu doporučila? Všem čtenářkám, které chtějí být okouzlené, zamilované i oslovené tím největším frajerem, který v hokejovém týmu kdy byl. Je čas svléknout kalhotky a otevřít tuto žhavou knihu, která rozpustí i led. ,o) 


Knižní obálka: 
K tomu bych se asi neměla vyjadřovat, ale... no, není to krásný pohled? A teď si představte, že máte všechny tři krasavce vedle sebe... Mmmm.




Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.

Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama – a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.

Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2017
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult, Erotické romány
Ze série: Off-Campus (3)
Počet stran: 408
Vazba: pevná s přebalem




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.