Důvtipný akční fantasy masakr!

U nakladatelství Epocha vyšla 25. dubna horká novinka českého autora Oskara Fuchse - FROST! Na tenhle recenzní výtisk jsem se nechystala, protože jsem se obávala, že nejsem cílový čtenář. Mám ráda akční fantasy, ale pořád to není můj denní chléb - i když pomalu se jím stává. Když nás nakladatelství oslovilo, zda nechceme uspořádat soutěž o tři výtisky, samozřejmě jsme rády souhlasily a já se odhodlala a vzala si knihu na recenzi. Teď mohu jen děkovat, protože sotva včera dorazila, vrhla jsem se na ni a... doslova jsem si Zikmunda Frosta zamilovala! 




Zikmund Frost je prostě hrdina, se kterým chcete zažívat taková nebezpečná a lákavá dobrodružství. O nápadité akce není nouze a hlavně si zamilujete ostrý humor, se kterým vše líčí. Prostě chlapík do nepohody, se kterým se rozhodně neztratíte. Navíc je sečtělý! (Něco pro nás knihomilce.) Takže si akčňák užijí nejen drsní chlapi, kteří budou nadšení z haldy nebožtíků, ale také my ženy půjdeme na kolena, prahnoucí po Sigiho chlapáckém pohledu na svět. ,o)) Zvykejte si, román má provokativní erotický nádech, ze kterého je jasně poznat, že Zikmund má k ženám vřelý vztah. Bylo by divné, kdyby se jako každý správný chlapík nepodíval, když se před ním nakrucuje pěkná slečna, no ne?

Navíc i na obálce vypadá Frost k nakousnutí. Jsem hříšník, jasné, že jsem si všimla a tak při čtení občas mrknu  na knižní obálku a rozplývám se, když se zmiňuje o Kopčemovi a Mamutíkovi ze Štorchova románu Lovci mamutů. ,o))



Anotace:
Válečný mág Zikmund Frost se místo prohánění sukní musí zase jednou věnovat práci pro Organizaci. Což mimo jiné obnáší eliminaci čarodějů a dalších potvor. Někdo na něj ale přichystal podraz. Zdánlivě běžná akce v brněnském pavilonu Anthropos se proto zvrhne v krvavou lázeň. Aby toho nebylo málo, na scénu přichází opravdu mocný hráč z dávné minulosti. V Býčí skále u Adamova tak po staletích opět zní nejen bušení kladiv, ale i zoufalý křik rituálních lidských obětí. Jisté je, že než Frost zjistí, kdo za tím vším stojí, bude muset vystřílet ještě hodně zásobníků. A taky přivolat posily. Naštěstí ví, kde je hledat. Na historickém pomezí Čech a Moravy stával v bažinách hrad Krotenful. A strážil jej někdo, s kým si skutečně není radno zahrávat.


A tím mé áchání prozatím končí. Více se dozvíte v recenzi. ,o) A mimo soutěže a recenze vás potěšíme i rozhovorem s Oskarem Fuchsem! 


Kdo se na Frosta chystá? Nenechte si ho uniknout!

Jaké knihy máte u Epochy ještě vyhlídnuté? :o) 





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.