Tichá romantika a propletené lidské osudy

Jako každý měsíc mě společnost Euromedia obdařila dvěma recenzními výtisky dle mého výběru. A tentokrát jsem nezaváhala a vybrala si dvě knihy, z nichž jednu už jsem si přečetla a rozhodně mě nadchla. Tichá romantika vykřičená do světa vypovídá o zajímavém a procítěném tématu, obsahuje krásné poetické texty a emoce tak silné, že se zamiluje každý snílek. 

Ta druhá bude na čtení mnohem složitější, jelikož se týká propletených lidských osudů. Příběh se nevyhýbá kontroverzním tématům jako je sexuální orientace, zneužívání, sebepoškozování a tím by výčet nekončil. Důvodem, proč možná tohle vytříbené dílo odrazuje, může být vysoký počet stran, ale i přesto jsem nedokázala anotaci odolat a věřím, že mě pohltí. 

Jaké dva naprosto odlišné romány mi dorazily?






Možná jednou - Colleen Hoover


Autorce, která už je v ČR známá svými romantickými new adultkami, vydalo nakladatelství Yoli český překlad, na nějž se už spousta čtenářek určitě třáslo. A rozhodně měly důvod, protože příběh je okouzlující. Vím o čem mluvím, přečetla jsem ho takřka jedním dechem a je to krásná a romantická oddechovka. Těšte se na recenzi, která vyjde brzy. 

Anotace: 
Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné… Více informací



Malý život - Hanya Yanagihara


Proč jsem si vybrala tento titul? Určitě to nebude žádná lehká četba. Pokud kupujete knihy od Odeonu, víte, že mě čeká kvalitní román pro náročné čtenáře, který zřejmě bude složitě propletený, plný surovosti a emocí. Příběh, který se nevyhýbá ničemu a rozhodně se vtiskne do duše. Už se nemohu dočkat, až mě stránky pohltí, i když počítám, že dílo budu číst delší dobu, abych si ho řádně vychutnala. Navíc ten počet stran... I mě to trochu děsí. :o))

Anotace: 
Když se čtyři spolužáci z vysoké školy v Massachusetts přestěhují do New Yorku, aby se pokusili prorazit, jsou bez peněz, ztracení a kupředu je pohání jen jejich přátelství a ctižádost. Je tu laskavý Willem, začínající herec; bystrý, občas krutý malíř DžejBí, který se chce prosadit ve světě umění; utrápený architekt Malcolm, nešťastný ve špičkové firmě; a rezervovaný, geniální, tajemný právník Jude, kolem něhož se jejich životy otáčejí… Malý život je příběh o sexuální orientaci, zneužívání a sebepoškozování, o lásce a obětavosti, krutosti a neschopnosti bojovat s osudem. Více informací



Která kniha tě zaujala?
Máš v knihovničce nějaké dílo od Colleen Hoover?




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.