Chensiin koutek na čtení a tři knižní tipy!

Společnost Biano.cz a Martinus.cz pořádá velmi zajímavou blogerskou soutěž, ve které je možné vyhrát parádní čtecí koutek dle svého výběru. Jejich výběr je opravdu široký. Kdo by nechtěl mít krásné místečko na čtení? Já, jakožto grafomanka a soutěžní typ, jsem se rozhodla zúčastnit. Držte mi pěsti! :)






Jak by měl vypadat můj koutek na čtení? Já dávám přednost něčemu veselému a pohodlnému. Každý má jiný styl a podle toho, co jsem měla možnost si prohlédnout, Biano.cz vychází vstříc všem. Máte chuť mít svou knihovničku luxusní nebo naopak spíše jen prostou a hlavně prostornou? Chcete křeslo podle nejnovější módy nebo naopak dáváte jako já přednost pohodlí? Musím se přiznat, že jsem na stránkách strávila nějaký ten čas, než jsem si vybrala, protože Biano.cz nabízí spousty krásných věcí, které bych ráda měla doma. Nakonec jsem si vybrala skvělé ratanové křeslo, kde se klidně vedle sebe vejdou dva čtenáři, takže bych poklidně mohla předčítat svému chlapečkovi a ještě se cítit pohodlně. A kdybych měla křeslo jen pro sebe? Nic by mi nebránilo se v něm stulit jako kočka s dobrou knihou. Knihovnička s motivem motýlů je nejspíš poněkud dětská nebo působí možná až infantilně, ale jelikož mám danou místnost  svou osobní knihovničku  situovanou stejně, rozhodně by se mi tam hodila. Krásně by se vyjímala mezi mými ostatními knihovničkami a brzy by jistě byla plná nových a úžasných titulů, protože jsem hromadící typ a stále dokupuji. :)


  


Jaké tituly bych si do takové knihovničky dala? Samozřejmě ty nejpůsobivější!

Kdybych mohla, nejspíš bych tu vypsala všechny mé knižní tipy a oblíbené knihy a že jich je pěkná hromada! Ale bohužel nemám tolik času, prostoru a obávám se, že by to nikdo nečetl. :) Takže možná vás některý ze zmíněných románů zaujme. Pátrat můžete také na Martinus.cz, kde si můžete zakoupit jakoukoliv knihu! Já osobně z Martinusu objednávám dokonce i zahraniční tituly a vždycky jsem velmi spokojená. :)



První knižní tip:

Infico – Petr Heteša (nakladatelství Brokilon


Autor letos v létě vydal horkou novinku, které se nemohu dočkat. Prozatím jsem četla několik jeho knih a nejoblíbenější je právě Infico. Román s neotřelým nápadem, ostrým humorem a dynamickým akčním dějem si získá každého čtenáře akčního fantasy.



Anotace:
Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybou. Navíc když technické zabezpečení tak složité operace dostala na starost ženská.
Nemusel jsem být žádný jasnovidec, aby mi došlo, že to nedopadne dobře. To, že jsem byl přetransportován do jiného těla, ještě bylo jakž takž v pořádku. Ale že to tělo bylo ženské, už v pořádku nebylo. Normálně bych řekl: situace k posrání – jenže jsem holka, takže bych měl říct, že to byla opravdu choulostivá záležitost. Zvlášť když máte rozkrýt čínskou rozvědku, která se prožrala do celé státní administrativy. Žádná choulostivá záležitost. Prostě situace k posrání.



✴ ✴ ✴


Druhý knižní tip:

Má ji rád, nemá ji rád – S. J. Bolton (nakladatelství Domino)


Nečekala jsem, že mě thriller natolik uchvátí. Autorka opravdu psát umí. Krásně inteligentní čtení si mě získalo už od prvních stran a ukázalo mi temnou stranu lásky. Doslova jsem se nemohla odtrhnout. Hrdinové byli tak uvěřitelní a reální. Na tuhle knihu jen tak nezapomenu a rozhodně jsem ji také nečetla naposledy. I já totiž patřím do fanklubu!



Anotace:
I sérioví vrazi mají své fankluby.
Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů.
Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem.
A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?



✴ ✴ ✴


Třetí knižní tip:

Útěk za láskou – Petra Martišková (nakladatelství Alpress)


A aby nešlo jen o zahraniční tituly… Tahle new adultka, která se vyrovná zahraničním titulům, je dílem české autorky Petry Martiškové. Rozhodně doporučuju všem romantičkám, které chtějí zažít žhavý románek. O tom, co se v knize odehrává, sní miliony dívek a žen na světě… A já na chvíli byla mezi nimi a užila jsem si to na sto procent. :)



Anotace:
Mít za otce slavného herce není žádný med. Kvůli fanatikovi, který rodině vyhrožuje, musí Emma opustit své kamarády i školu a prchnout tisíce kilometrů daleko. To, co se zprvu jevilo jako nejhorší noční můra, je to nejlepší, co ji mohlo potkat. V Bostonu se totiž seznámí s Natem, nejkrásnějším klukem, jakého kdy viděla. Kdo je Nat doopravdy, Emma zatím netuší.


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.