Recenze: NEJZNÁMĚJŠÍ LIDOVÁ ŘÍKADLA (Veronika Balcarová)

Zábavné obrázkové čtení! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Grada a Bambook na FB

Chci zakoupit tento titul! 


U nakladatelství Bambook vyšla zábavná a úsměvná kniha plná nejznámějších lidových říkadel. Jelikož se jedná o obrázkové čtení, je titul doplněný o veselé ilustrace. 



Ilustrátorka Veronika Balcarová si dala záležet, aby dětem pomohla zapojit se do čtení pomocí obrázků. Její ilustrace jsou zábavné a příjemné na pohled. Autenticky odpovídají věcem, které chce ztvárnit a děti tak snadno pochopí, oč se jedná. A pokud přece jen vysloví slovo ve špatném tvaru, není nic snadnějšího než je poopravit. 


Na celkem 55 stranách se nachází pětadvacet říkanek, doplněných velkou kresbou a textem, který je prokládán obrázky. Jedná se o nejznámější říkadla, která jste kdysi nejspíš znali. Ale jak to chodí, čím méně je člověk používá, tím hůře si je vybavuje. 


Díky tomu je kniha perfektní pro maminky s malými dětmi předškolního věku, které do čtení zapojíte prostřednictvím malých obrázků v textu. A to, že vy jste už dávno na některé básničky zapomněla, se vůbec nikdo nedozví.



Říkanky nejsou upravené do moderního stylu, jsem ráda, že je použili v tradičním znění a tak se snadno pamatují a připomínají vám vaše dětství. Není nic krásnějšího, než se vrátit do vzpomínek a přitom učit své vlastní dítě novým básničkám. 


Publikaci rozhodně doporučuji. Je velmi šikovná. Synovi se moc líbila, společně si ji čteme od té doby takřka každý den a už si sám některé říkanky začíná pamatovat. Jsem ráda, že ho nenásilně mohu učit říkadla, která dříve odmítal, ale formou knih, které má rád, už to jde samo. 

Knižní ilustrace odpovídá obrázkům v knize a tak si snadno uděláte představu. 


Anotace: 
Malované čtení je u dětí velmi oblíbené a pročítání knížky může být velká legrace! Když jsou některá slova nahrazena obrázky, děti zjistí, že s knihami je skvělá zábava.

Díky krásným a rozverným ilustracím si děti snadno zapamatují všechna oblíbená lidová říkadla.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2018
Žánr: Pro děti 
Počet stran: 56
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.