Recenze: LŽI STOLETÍ, KTERÉ ZNAJÍ JEN ZASVĚCENÍ (Heiko Schrang)

Poznej pravdu!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis
Chci zakoupit tento titul!


U nakladatelství Grada vychází mnoho působivým publikací, které vám nestačí přečíst jen jednou a vždy je máte po ruce. Mezi ně patří i titul Lži století, které znají jen zasvěcení. První díl prozatím dvoudílné série vyšel v roce 2017, pro velký zájem byl i dotisk, který jsem před pár dny četla já. 

Následuje publikace Lži století 2. Odhalte, co vám mělo zůstat utajeno. Knihu vám přiblížím v další recenzi, neboť tyto dva tituly na sebe volně navazují. 


Styl psaní je klasický pro tyto knihy. Potěší nenáročné i náročnější čtenáře, protože autor beletristicky a zaníceně hovoří o zavedených lžích a tajích našeho světa. Bez vnucování vám odhaluje pravdu, kterou vypátral. Zda budete informacím věřit či nikoliv je čistě na vás, autor se vás nesnaží ovlivňovat, jen zobrazit mnohdy překvapivou až šokující skutečnost. Právě díky tomu se mi kniha natolik zalíbila. 

Titul je rozdělený na dvě části. 

Část první se týká podobných témat, zejména historických, jejichž společným jmenovatelem se s nadhledem stávají finance. Rozdělení kapitol na sebe také volně navazuje a jsou velmi vhodně poskládané za sebou. 
  • Navnadím vás některými kapitolami:
  • Euro - spiknutí proti demogracii
  • Financování nacistů
  • První světová válka a tajemství Lusitanie
  • Afgánská lež
  • Prokletí rodu Kennedyů
  • Vražda Alberta Herrhausena
  • Brusel a podivuhodná úmrtí
  • Založení řádu iluminátů
  • Nový světový řád


Jak vidíte, autor se ohlíží do minulosti, ale řeší i aktuální témata. Pokud se o dané náměty zajímáte, určitě rozšíříte své znalosti. V případě, že naopak o kauzách neznáte tolik informací, můžete být v poklidu. Autor vše vysvětlí, aniž by zacházel do zbytečností. Kniha se tak stává působivým zpracováním doposud řešených událostí, které zajímají celý svět! 

Překvapivě i Část druhá má svou vlastní předmluvu, jelikož témata se týkají něčeho jiného a přesto se autor nijak nesnaží měnit svůj styl, takže poklidně přecházíte na nové znalosti, které pro něj, jak sám uvádí, nebylo snadné zjistit. 

Spisovatel Heike Schrang je nejen autorem dvou významných a kvalitních knih, ale také autorem zdarma rozesílaných newsletterů. Odběratelé se v pravidelných intervalech dovídají aktuální dění o politických a hospodářských tématech z nového úhlu a nejsou tak závislí na médiích. Pokud umíte německy, můžete se dozvědět mnoho nového, protože autor se rozhodně nezalekne prezentovat své podstatné objevy ve svých textech ať už na internetu či v knihách. 

Namátkově vybírám i kapitoly ze druhé části, abych vám představila daný koncept: 
  • Univerzální zákony
  • Sál tisíce zrcadel
  • Zákon karmy
  • Smrt nebo život po životě (zákon reikarnace)
  • Důvody mezilidských konfliktů
  • Boj
  • Média
  • Síla intuice
  • Tajemství třiceti dnů


Jak vidíte, v tomto případě autor odbočil do neméně zajímavých témat, která zaujmou i ty, kteří tíhnou spíše ke spirituálním námětům a psychologii. Zpracování je velmi dobré, opět vám otevírá oči tím, co objevil a dokáže vás zaujmout. 

S ohledem na hutnost informací jsou poznámky uvedené až na konci knihy, což čtenářům nijak neuškodí. Zkrátka si nalistujete dle čísla danou informaci a přečtete si ji. Pokud o ni nestojíte, samozřejmě nic takového dělat nemusíte. Obvykle se uvádí, kde autor ke zdroji přišel. 

Kapitoly nejsou dlouhé, zbytečně vás nezatěžují a shrnují opravdu jen to podnětné a podstatné. Díky tomu si můžete pasáže dávkovat třeba jednu na den a každý den tak objevíte něco zcela nového a získáte nový náhled na svět prostřednictvím Heika Schranga. Líbí se mi, že autor vhodně zmiňuje i historické zajímavostí a samozřejmě fakta, bez kterých by dílo nebylo úplné. 

Autor využívá také známých či méně známých citátů, které jsou naprostou perličkou v textu. Pokud máte v oblibě citáty, věřte mi, že jich naleznete spousty a rozhodně vás potěší. Já sama jsem touto stránkou knihy nadšená, protože tím dle mého své dílo dotvořil do samotného detailu a nic mu nechybí. 

Samozřejmě, jste-li skeptičtí, budete se moci s autorem tiše přít. Nemusíte věřit všemu, co říká. On se vás nesnaží o ničem přesvědčit, pouze vám předkládá své znalosti a informace, které objevil. Můžete mít své vlastní názory a náhled na svět, jen si rozšíříte obzor. 

Publikaci rozhodně doporučuju. Dala mi mnohé a informovala mě o námětech, které mě zajímaly, ale taktéž mi dala nové náměty k přemýšlení. Náročnější čtenář, který rád získává znalosti a rád nad nimi přemýšlí, bude nadšený. Není potřeba věřit všemu, ale na každém šprochu pravdy trochu, co říkáte?

Co na Lži století, které znají jen zasvěcení říká Chensie? Neuvěřitelné. Tolik zajímavých a podnětných informací na jednom místě, aniž bych je musela sáhodlouze lovit na internetu, se mi ještě mít v knihovně nepoštěstilo. Líbí se mi způsob prezentace, Heike Schrang mě dokázal zaujmout na sto procent. Ačkoliv nesouhlasím se vším, třeba ohledně té spirituální stránky, bavilo mě si o tom něco nového přečíst a zamyslet se nad tím z jiného úhlu pohledu. Pokud chcete zničit své tunelové vidění, tak tohle je úžasný způsob, jak začít! 


Anotace: 
- Kteří světoví politici a podnikatelé tahají za nitky v pozadí?
- Co se stalo s těmi, jež se pokusili postavit nově zaváděným pořádkům?
- Co skutečně vedlo k válkám v Afghánistánu, Iráku a Libyi?
- Kam až vede vliv Goldman Sachs a kdo financoval nacisty?
- Jaké tajemství se skrývá za vraždou Johna F. Kennedyho?
- Je londýnské finanční City státem ve státě? 

Autor pečlivě pracuje se zdroji a předkládá informace, které nahánějí hrůzu, ale měli bychom je znát. Ukazuje, jak současní „vůdci světa“ za přispění médií ovládají běžného člověka pomocí strachu, pocitů viny či závislosti na majetku. Ukazuje však také cesty, jak se z této pasti mocných vymanit a vykročit k pozitivnějšímu a svobodnějšímu přístupu k životu. 
Knížka, původně autorem vydaná na vlastní náklady, se záhy stala velkým bestsellerem. Je na trhu zcela ojedinělá a zaujme každého, kdo se zajímavá o společenské a politické dění. Odkryje před vámi informace a kauzy, které měly zůstat skryté. 

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2017
Žánr: Literatura faktu
Počet stran: 208
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.