Recenze: VELCÍ VYNÁLEZCI OD A DO Z (Valter Fogato)

Dětská encyklopedie plná vynálezů a vynálezců!


Za recenzní výtisk děkuji
nakladatelství Grada - Cosmopolis
Chci zakoupit tento titul!


V minulém roce u nakladatelství Bambook vyšla dětská encyklopedie, která okouzlí svou velikostí i vědomostmi, jež obsahuje. Mají vaše děti rády, když se mohou nenásilným a zábavným způsobem naučit novým poznatkům? Pak mi věnujte chvíli svého času, povím vám o knize více!





Encyklopedie samozřejmě ihned na začátku má obsah, ve kterém se už dle abecedy dočtete, jakým vynálezců a vynálezů se bude týkat. Po obsahu následuje krátký úvod, který vám zobrazuje, co všechno kniha přináší a jakým způsobem vám odkrývá svět vynálezů.

Tato kniha vypráví o neobyčejných životech vynálezců, a především o jejich mimořádných nápadech. Zve nás na dlouhou výpravu, na kterou se naši předci vypravili před dávnými časy. (Str. 7)

Poté už následuje vyobrazení vynálezců dle abecedy. Začínáte tedy u písmene A, kde se dozvíte například podstatné informace o Robertu Adlerovi a jeho vynálezu. Věděli jste, že tento muž vynalezl dálkové ovládání, které nám zjednodušuje život? Kdo vynalezl dieselové motory či kola a co teprve kino? Naleznete zajímavé informace o spoustě věcí, které běžně využíváte a zjednodušují vám život.


Ilustrátorka Annalisa Beghellio pojala své kresby opravdu zvláštně. Jedná se o ilustrace vytvořené počítačovým programem, které jsou neobvyklé. Já osobně tento styl zrovna dvakrát nemusím, připadá mi až přílišně umělý. Pokud se jím autoři snažili dát najevo modernu a nadhled, myslím, že svým způsobem se jim to podařilo. Ilustrace jsou všude a velmi vhodně doplňují texty od začátku až do konce knihy.



Styl psaní je vřelý a veselý, typický pro knihy pro děti a dospívající. Náročný čtenář si nepočte, protože je vše sepsáno jemněji a nezahlcujícím stylem, ale to je v pořádku. Tohle také není encyklopedie pro náročné čtenáře, kteří se chtějí dočíst detailů. Velcí vynálezci od A do Z jsou publikací pro děti a nenásilným způsobem otevírají dveře do neznáma a odkrývají zajímavé informace. 


Dětská encyklopedie se může zalíbit zvídavým dětem nebo malým vynálezcům, kteří se chtějí poučit z historie a objevovat nové znalosti. 


Anotace: 
Tato kniha vypráví o neobyčejných životech vynálezců, a především o jejich mimořádných nápadech. Najdete zde vynálezy zcela zásadní a velmi důležité, ale i jiné, které jsou snad na první pohled poněkud bezvýznamné a lidé je berou jako samozřemost. 
Víte, kdo vymyslel dálkové ovládání, kávovar, lego, kuličkové pero, kreslené firmy, počítač, mobilní telefon, baterii, lanovku nebo kukuřičné lupínky? Zde se dočtete podrobnosti o těchto a mnoha dalších vynálezech a jejich vynálezcích.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2018
Žánr: Encyklopedie
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.