Recenze: LŽI STOLETÍ 2. ODHALTE, CO VÁM MĚLO ZŮSTAT UTAJENO (Heike Schrang)

Poznej pravdu! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis

Chci zakoupit tento titul!


Již podruhé prostřednictvím knihy autora Heika Schranga můžete nahlédnout za oponu. U nakladatelství Grada vyšel již druhý díl působivé publikace Lži století, která vám předkládá náhled na historické události, aktuální témata či spirituální pohled na svět. 

První díl Lži století, které znají jen zasvěcení byl rozhodně kvalitním souborem informací k zamyšlení a není divu, že je také čtenáři velmi dobře přijímán. 

Jestli chcete otevřít oči a vidět svět z jiného úhlu pohledu, pak je pro vás tento titul přímo napsaný. Dovíte se stejně jako v prvních díle mnoho překvapivých informací, nad kterými se můžete zamyslet. Stejně jako první publikace, i tato je rozdělená na dvě části. 

První část se stejně jako v předchozí knize týká historických událostí, ve kterých autor odkrývá zajímavá fakta, o nichž jste nejspíš ještě nečetli. Své znalosti má podložené zdroji a nebylo snadné pro něj tento soubor informací dohledat. Vy tak máte bez práce, kterou by vás pátrání stálo a nejspíš by jste se beztak nedostali ke všemu, protože nemáte ty správné kontakty, možnost přečíst si něco, co vám odhalí spousty lží... 

Namátkou vám představím některé kapitoly: 
  • Záhadná úmrtí, která otřásla bankovním světem
  • Proč 11. září změnilo celý svět
  • Spiknutí kolem Ukrajiny
  • Můj milý nepřítel aneb Jak CIA najímala nacisty do svých služeb
  • Tajná spolupráce mezi novináři a Tajnou zpravodajskou službou
  • Tajný plán německých talkshow
  • Lež o fluoru
  • Lež o AIDS


Jak vidíte, některé kapitoly zavání nebezpečím a možná je i k podivu, že autor vyvázl se zdravou kůží, když se do něčeho takového pustil a neodpustil si šťourání. Lidi samozřejmě nebezpečí, sdílené z bezpečného domova, láká a tak si můžete přečíst o něčem, co vás vábí, ale neměli jste odvahu ptát se. To za vás vyřešil Heiko Schrang, který nastavil vlastní kůži a nebojí se vám ukázat, co všechno při svém pátrání po informacích odhalil. 

Druhá část má také předmluvu a opět se týká spíše spirituální stránky. Některé právě tento koncept bude zajímat nejméně nebo vůči němu budou nejvíce skeptičtí. Mějte na paměti, že autor se vás nesnaží o ničem přesvědčit, pouze vám daná fakta předkládá a jak s nimi naložíte je čistě na vás. 

Jelikož žijeme ve světě polarity, existují vždy dvě strany. Tam, kde je stín, musí být logicky i světlo. Zvu vás nyní, abyste se se mnou vydali na cestu z temnoty ke světlu. (Str. 161)

Namátkově vám zas některé kapitoly pro lepší představu zobrazím: 
  • Hmota a duch
  • Tajemství dvaceti minut
  • Koloběh myšlenek
  • Meditace
  • Dýchání
  • Prázdnota všeho bytí
  • Kdo je bůh
  • Smysl života


Jak vidíte, tak náměty jsou opět lákavé, a stejně tak jsou na tom i texty, kterými vám předkládá, co doposud objevil. Musím uznat, že i tady se do toho autor obul, a ač není tohle zrovna má oblíbená část, dokázal mě zaujmout a přednést mi různé myšlenky, nad kterými mě bavilo se zamýšlet. Takové nenásilné ponoukání k používání vlastního rozumu je prostě nejlepší. 

Ani v tomto díle autor neopomněl citáty známých či méně známých osobností a vhodně je zakomponoval do obsahu. Stejně tak jsou na tom i poznámky, které naleznete až v závěru celého konceptu lží. 

Nelze si vybrat, jestli předchozí kniha byla lepší či je lepší tato. To prostě nejde, jelikož se autor zaměřuje na jiná témata, ačkoliv zpracování stylem psaní je stejně lákavé. Možná se vám tento díl zalíbí víc, protože se zrovna trefil do vaší noty, ale určitě uznáte, že obě publikace jsou stejně kvalitní, plné zajímavých informací a podložených řešení hádanek, nad kterými jste se zamýšleli. 

V případě, že se vám líbily Lži století, které znají jen vyvolení, pak nutně musíte sáhnout i po této knize. Výborné je, že není nutné přečíst první díl, abyste pochopili její účel a užili si ji až do konce. Rozhodně doporučuji obě knihy! Budete velmi překvapení a stojí za to za to. 



Anotace: 
Pokračování úspěšné knihy "Lži století, které znají jen zasvěcení" přináší nová témata.
Mimo jiné zde najdete odpovědi na tyto skandální otázky:
- Kdo skutečně stojí za útoky z 11. září 2001?
- Ovládá americké prezidenty tajný řád?
- Je způsob výroby peněz legálním podvodem licencovaným bankami?
- Kdo stojí za konfliktem na Ukrajině?
- Pracují německá média pro tajnou službu?
- Žijeme ve věku informací, nebo mediální manipulace a totální kontroly?
- Jaká je pravda o fluoru, aspartamu nebo AIDS?

Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2018
Žánr: Literatura faktu
Počet stran: 232
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.