Recenze: TEMNOTA V NĚM (Alice Raine)

Erotická lekce hry na piáno!


Za recenzní výtisk děkuji Knihy Dobrovský
Knihy Dobrovský na FB

Chci zakoupit tento titul!



Kniha slibuje potěšení pro fanoušky Jodi Ellen Malpusové, Sylvie Dayové a kultovní série Padesáti odstínů šedi. Nová série Untwisted zřejmě bude obsahovat něco z každého zmíněného titulu a o to by čtení mohlo být bráno jako skvělá romanticko-erotická oddechovka! Jak to tedy ve výsledku s Temnotou v něm je?

Styl psaní je příjemně čtivý. Autorka rozhodně používá vhodná přirovnání a snaží se dát svému románu určitou úroveň, což čtenářky samozřejmě ocení. S vyprávěním si dala práci, na první pohled nevyznívá jako typické erotické čtení. 

Temnota v něm začíná prologem, který vás informuje o důvodu rozchodu páru Rebecca a Nicholase z pohledu hlavního hrdiny. To už přímo připomíná Padesát odstínů a slavný rozchod Christiana a Any. Prolog vás tedy připravuje na to, že se společně s Rebeccou vrátítte do vzpomínek a prožijete si její románek od začátku...

V prvních kapitolách, které se odehrávají o tři týdny později, poznáváte Rebeccu a její život stručným a rychlým stylem, brzy se vracíte do dob, kdy se poprvé setkala s Nicholasem, což změnilo její život.

Nicholas Jackson je jedním z jazzového tria. Nonšalantní pianista působí dojmem odtažitého devětadvacetiletého muže, který má svůj život pevně uchopený. Neodolatelný je díky své tajuplné a tiché povaze, atletické postavě a okouzlující tváři. 

Není divu, že se z něj Rebecce podlamovaly při prvním setkání kolena. Ona sama je majitelkou knihkupectví, které si otevřela díky dědictví po dědečkovi. Ve volném čase píše blok a natolik mu věří, že je to až nečekané. Zásluhy za slávu jazzového tria totiž podle ní spadají na její ramena, jak nám v úvodu sděluje, ale přitom o pár stránek dál informuje o tom, že z Nicholase se stala hvězda už před několika lety... Z toho a nejen z toho vyplývá, že protagonistka postrádá soudnost, což někomu může vadit, ale s ohledem na příběh je to vlastně spíše pochopitelné. 

Hrdinové jsou směsicí daných knih, ale i přesto mají svůj vlastní charakter. Nicholas, ačkoliv působí podobným efektem jako Christian Grey, je přitom jiný a to je na něm přitažlivé. Nejedná se o zvráceného podnikatele, ale o sebejistého pianistu, který skrývá své vlastní já. Rebecca je spíše bez soudnosti, než by byla naivní a mírně řečeno opožděná jako Anastasie. Uvědomuje si, co muži chtějí (Nicholas není její první) a ví, jak si holit nohy, používat notebook a své tělo. V tomto ohledu vám Rebecca jako čtenářka a bloggerka bude zřejmě sympatičtější. 

Dějová linie se střídá s přítomností a vzpomínkami na minulost. Vším vás provází hrdinka Rebecca, přičemž poznáváte ji i její život a také jiskrnou romanci, kterou si navždy bude spojovat s hrou na piáno. Hudební prvky jsou velmi příhodné, protože jak vám zobrazuje Alice Raine, tak hudba je velmi smyslná a snadno se z ní přechází do intimní atmosféry. Příběh se netýká jen erotického scénáře, ale také romantiky a zvláštního poznávání ve stylu Christiana Greye, pardon Nicholase Jacksona. Některé vedlejší postavy jsou spíše do počtu, ale pak jsou tam také takové, které si vás získají na celé čáře. Kupříkladu jako Nicholasův starší bratr Nathan... Chcete se o něm dozvědět více? No, tak to se budete muset začíst. 

Už dle zadní strany románu víte, že kniha se inspirovala právě již zmíněnými tituly a je tedy nelogické jí něco takového vytýkat. Za tímto účelem jste si knihu pořídili a na dané podobnosti se určitě těšíte. Myslím, že určitě nebudete zklamaní. Ačkoliv jsem nečetla díla Sylvie Day a J. E. Malpus, tak mohu posoudit inspiraci na základě série E. L. James. S radostí vás ujistím, že Temnota v něm se námětu dotýká a přitom ho vystavuje v rámci možností originálně. 

Za jakým účelem tento román čtete? Nejspíš proto, abyste si užili komplikovanou romanci se vším všudy! Do toho samozřejmě nespadají pouze jiskrná vášeň a erotické scény, ale také emoce. Určitě vás potěší, že autorka opravdu využívá touhu jako chlípný magnet, který vás u čtení bude držet až do samého konce. V rámci erotického románu je intimních pasáží tak akorát a především jsou vhodně propojené s dějem. 

Kniha má také hlubší jádro, týkající se vzpomínek a tajemství, jež oba hrdiny stravuje zevnitř. Chcete-li se dočíst, co navždy změnilo a posunulo jejich život, pak si musíte prožít část, která je skutečně hříšná. 

Román je romanticko-erotickou oddechovkou, což je očekávané. Pokud máte správná očekávání, autorka Alice Raine je rozhodně splní do puntíku a ještě vás mile překvapí. Ta romantická tečka na závěr byla milá i úsměvná, tu si prostě nesmíte nechat ujít! Konec vás naláká na přečtení druhého dílu, ale na ten si budete muset nějakou chvíli počkat, což může být pro některé čtenářky fakt útrpné. :o)

Chcete si znovu užít intenzivní zážitek z erotického románu ve stylu Padesáti odstínů? Nuže, není potřeba kvůli tomu znovu číst příběh Christiana a Any, postačí sáhnout po této novince a nechat se opřádat Temnotou v něm! 

Co na titul říká Chensie? Co jsem očekávala, toho se mi také dostalo. Zpestření běžných dvou dnů mi tato erotická jednohubka dopřála. Pobavila mě i svým způsobem okouzlila. Jen mi přišlo, že v některých detailech si autorka trochu protiřečí a hlavní hrdinka mi vážně lezla na nervy. Kupodivu jsem ten problém nikdy neměla u Any, ale Becky mě štvala už od prvních stránek. Ale i přesto jsem četla dál především kvůli zajímavému a charismatickému Nicholasovi, který mi přišel jiný než Christian. To se mi na něm moc líbilo, jeho vlastní charakter dokázal být rozhodně zajímavý. Navíc jeho bratr Nathan byl neskutečně okouzlující! Příběh mě svým způsobem potěšil, protože nebyl jen o tom jednom a snažil se ukázat i odlišnosti, které mohou hrdinové řešit. To mě na tom opravdu bavilo. :o) 



Anotace: 
Rebeccu, stydlivou majitelku knihkupectví, zcela pohltí omamný románek se slavným klavíristou Nicholasem Jacksonem; zaplaví ji vášní a dominancí a posléze ji se šrámy a zlomeným srdcem vyvrhne zpátky na povrch.

Rebecca se snaží na vztah s Nicholasem zapomenout, ale právě ve chvíli, když už si myslí, že se jí to povedlo, se znovu objeví v jejím životě, odhodlaný získat ji zpátky. 

Nicholas už však jednou poodhalil temnotu, která se v něm skrývá... Dokáže s ním Rebecca znovu riskovat své tělo a srdce?

Nakladatelství: Knihy Dobrovský - Omega
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro ženy, Erotické romány
Ze série: Untwisted (1)
Počet stran: 252
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.