Recenze: 100 ZÁBAVNÝCH POHYBOVÝCH HER (Antje Suhr)

Pro skupiny děti od 3 do 10 let


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál
Chci zakoupit tento titul


U nakladatelství Portál vychází kvalitní tituly, které jsou bystrým pomocníkem pro aktivní rodiče, které chtějí svým dětem pomoci v rozvoji a to ať už čtením, tvůrčí zábavou či hrami. Na to se zaměřuje právě tato kniha, na rozvoj dítěte a rozvíjení společenských vazeb s vrstevníky. Ke všemu je to zábava nejen pro dítě, ale i pro rodiče, když může se svými dětmi hrát hry či sledovat jejich vývoj při hře. 

Kniha se vám otevírá prakticky bez úvodu, protože ten není potřeba. Je skutečně naplněná stovkou zábavných pohybových her, které můžete aplikovat na různých zahradních oslavách či rodinných setkáních. Děti vaši pomoc při tvorbě her ocení a ještě si pohybové aktivity pořádně užijí! 

Hry jsou obsahově rozdělené:
  • Hry na honěnou
  • Hry na chytanou
  • Hry s míči a předměty každodenní potřeby
  • Veselé štafetové hry
  • Hry v kruhu
  • Seznamovací hry
  • Kooperativní hry
  • Hry s padákem
  • Hry s příběhem
  • Zábavné olympiády
Jednoduché návody pochopí opravdu každý. Není třeba být náročný čtenář. Stačí jen otevřít, vybrat si danou aktivitu a prostě si ji živě vytvořit. Samozřejmě si můžete dané hry přizpůsobit či obměňovat, ale jelikož je vše velmi snadno popsané a vytvořené tak, aby se děti pobavily (a koza zůstala celá), tak není potřeba s pravidly her nějak manipulovat či je obměňovat. 

Autorka Antje Suhr je sportovní trenérka a maminka tří dětí, má výcvik v psychomotorických technikách a v Montessori pedagogice. Už z toho důvodu je jasné, že titul je skutečně plný kvalitních her, které vaše děti zabaví a pomohou jim se zábavně rozvíjet a trávit čas. 

Prostřednictvím publikace dětem pomáháte navázat vztahy se svými vrstevníky, pohroužit se nenásilně do kolektivu a vybrušovat své sportovní i komunikační dovednosti. Máte-li stydlivější dítko, které si touží najít přátelé, pak není snadnější způsob, než jej zkusit zapojit do her, které jej pobaví i pomohou v rozvoji.

Já sama jsem už několik her z této knihy děti naučila. Můj skoro pětiletý syn se svými bratranci a sestřenicemi si zahráli přizpůsobené verze, protože bylo nutné hrát hry uvnitř a nikoliv venku. Ale pokud je ošklivé počasí a máte prostory, tak opravdu není problém děti zabavit pomocí této knihy i v domácích prostorech. Jednalo se o Hry v kruhu a Hry s předměty, které nejsou tolik pohybově náročné. Zbylé hry budeme zkoušet, jak začne být venku hezky a syn už se moc těší. 

Jste-li rodiči, kteří chtějí, aby se vaši děti věnovaly pohybovým aktivitám a se svými kamarády si skutečně hrály a nikoliv jen seděli u tabletu či mobilu, jako je poslední dobou zvykem, pak vám publikace bude velkým pomocníkem.

Já sama se snažím děti zabavit a hrát si s nimi a i mně po čase už dochází inspirace. 100 zábavných pohybových her mi vytrhla trn z paty. Už mi sotva dojdou nápady, protože díky své kreativitě je dokážu obměňovat a nemusím u toho pátrat na internetu, kde mi hry nevyhovovaly díky svým podivným pravidlům nebo špatně vysvětlenému návodu. Věřte mi, stojí za to věnovat svým dětem čas a tato kniha vám v tom hodně pomůže. Navíc, kdo říká, že si nemůžete zahrát s nimi? ,o)

Anotace: 
Letní oslavy, stanové tábory, oslavy v nejrůznějších společenstvích, volný čas o prázdninách… Příležitostí ke slavení a pohybu se velkých skupinách naskytuje mnoho! U věkově smíšených a heterogenních skupin záleží na správné směsi her, zábavy a sportu. K tomu vám tato kniha nabízí 100 veselých a akcí nabitých her!
Knihu uvítají pedagogové a vedoucí dětských oddílů.
Antje Suhr je sportovní trenérka. Má výcvik v psychomotorických technikách a v Montessori pedagogice. Má tři děti.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2019
Žánr: Psychologie a pedagogika
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná



1 komentář:

  1. to je super, na tábor :-) když jsem jezdila jako vedoucí, tak vymýšlení her bylo hodně těžký... :D :(

    TO BYL MŮJ BŘEZEN

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.