Recenze: ATLAS DUCHŮ A PŘÍŠER (Federica Magrin)

Lovec příšer a duchů vás zve na strašidelný výlet!


Chcete odvážným dětem pořídit speciální knihu? Kreativní a originální Atlas duchů a příšer je výzvou pro všechny kluky a holky. A pokud svým mladším dětem předčítáte, jako já, tak i zábavou pro rodiče!



Dětsky temnou publikací, která možná trochu postraší a rozhodně zaujme a pobaví, vás provází světaznalý a věhlasný lovec Van Helsink! Nenašel by se lepší průvodce, který vás provede světem příšer a nehne ani brvou, když vám může jít o život! 


 

Ilustrovaný obsah značí, že navštívíte bubáky a duchy opravdu celého světa:
  • Evropa
  • Asie
  • Střední východ
  • Afrika
  • Severní Amerika
  • Austrálie
  • Střední a jížní Amerika

Navíc se dozvídáte i o tématech z oblasti: 
  • Mytologie
  • Japonské příšery
  • Vodní příšery
  • Slavní duchové

 


Následuje krátký úvod od samotného mistra, Van Helsinga. který působí neohroženě a dravě. Zve vás na nezapomenutelný a pěkně děsivý výlet! Van Helsing se s vámi před závěrem rozloučí v kapitole Poslední výzva a dál už putujete sami...

Ilustrátorka Laura Brenlla se rozhodla pro použití chladnějších barev, což je dobře, protože svými kresbami tak nenásilně navozuje správnou atmosféru. Jelikož se jedná o knihu pro děti, nemusíte se obávat, že byste v ní snad našli ilustrace, které by vaše ratolesti skutečně vyděsily. To opravdu ne. Díky zakulacenějším tvarům nemá nic ostré hrany  a nepůsobí krutým dojmem. I můj pětiletý syn byl okouzlený a hodně zvědavý. 



Co se týče textů, jsou přizpůsobené spíše starším dětem než těm mladším. Při předčítání jsem některá slova jako dštít oheň vysvětlovala, protože z pohádek znají spíše spojení chrlit oheň. S ohledem na průvodce mi přišel text v pořádku a autentický. Děti se navíc naučí nová slova. 

Ani text neobsahuje žádné hrůzné detaily, které by vaše děti vyděsily. Adamsovic rodinka by byla při předčítání hodně zklamaná a nejspíš by nějaké pikantnější zajímavosti mnohokrát sama doplnila. 



Co se týče profilů příšer a duchů... Je jich opravdu mnoho. Spousta z nich nejspíš nebudete ani znát. Nejedná se jen o klasické příšery jako jsou upíři, vodníci apod. Z různých kultur poznáváte zcela nové a neobjevené druhy, o kterých jste nejspíš nikdy neslyšeli! Pravda, česká strašidla jsou opomíjená, což je ale logické, jelikož se jedná o zahraniční titul. Za to ale nahlédnete do děsivých míst, která byste běžně nenavštívili, tak proč neopustit domovinu a neobjevovat nové přízraky?



Máte doma dítko, které má v oblibě příšery? Pak není nad čím váhat. Můj syn si knihu oblíbil nejen díky kresbám, které jsou všude, ale také s ohledem na velikost. Snadno se za publikací ztratí a vytvoří si tak svůj vlastní a nebezpečný svět, do kterého se okolí neprolíná. Nutno podotknout, že tu shovku využívám s ním. Nevidím důvod, proč nesdílet báječnou fantazii, kterou podpořil tento parádní titul.

Co na Atlas duchů a příšer říká Chensie? Se synem oba tíhneme k příšerám a tento svět, který jsme otevřením knihy vzkřísili, nás vlákal a nepustil. Oběma se nám výlet mezi bubáky moc líbil. :o)



Anotace:
„Budete potřebovat veškerou svou odvahu a nejspíš i špetku šílenství, abyste mohli bo­jovat s pomstychtivými duchy, nepokojný­mi přízraky a těmi nejhrozivějšími netvory. Na konci tohoto neuvěřitelného dobrodruž­ství však budete moci hrdě prohlásit, že jste se utkali s každou nestvůrou na světě a stali se tak profesionálními lovci příšer!“
Tak praví Van Helsing, nejobávanější lovec příšer, duchů a upírů! 

Nakladatelství: Knihy Dobrovský - Omega
Rok vydání: 2019
Žánr: Mytologie, Pro děti
Počet stran: 96
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.