Recenze: HOLKA MIMO RYTMUS (Becky Albertalli)

Simon, Leah a Nick opět spolu!


Za recenzní výtisk děkuji Euromedia

Chci zakoupit tento titul 


Spisovatelku Becku Albertalli znáte díky young adult lgbt Probuzení Simona Spiera (recenze). Kniha vyšla v roce 2017 u Yoli a od té doby jste ji mohli potkat také ve filmovém kabátě, protože podle ní byl natočený i film! Série Creekwood nabízí volné pokračování  s názvem Holka mimo rytmus, kde se setkáte nejen s vaším oblíbeným hrdinou Simonem, ale především ústřední hrdinkou Leah. 


Styl psaní je dynamický, čtivý a podbarvený vtipem a osobností hlavní hrdinky. Leah je totiž holka do nepohody, která dokáže být pěkně od rány. Nebere si servítky, ať už se jedná o hudbu nebo zkrátka život a dokáže svému okolí vše říct do očí. No, vše... takřka vše. 

Zatímco Probuzení Siman Spiera mělo příjemnou nadlehčenou atmosféru, tak v případě Holky mimo rytmus je ten spodní proud energičtější, jízlivější a úsměvně zákeřnější, protože Leah je zkrátka osobnost. 

Leah je správná holka, která zbožňuje hudbu a dokáže být skvěle sebeironická. Už nějaký čas je platonicky zamilovaná do Simona Spiera, svého nejlepšího kamaráda. Spolu s Nickem a Simonem dotváří rozkošný a různorodý trojlístek, do kterého se chtě nechtě dostala i Abby... Tu Leah moc nemusí, ale to ještě netuší, co ji vlastně čeká! 

Je báječné, že se znovu setkáváte nejen se Simonem, ale i Bramem a tak máme možnost sledovat vývoj jejich vztahu. Lásku, která se Bramovi třpytí v očích, a rozkošnost, se kterou nás tenhle pár prostě dostává do kolen. K tomu nesmíme opomenout Nicka a Abby, kteří jsou součástí prima party, jež vás vlastně provází skoro celým příběhem. Autorka se totiž prozřetelně nezaměřila jen na Leah, ale poukázala také na životní cesty ostatních hrdinů včetně jejich románků! Víc lásky pro všechny! 

K romanci bych se nerada vyjadřovala, protože i pro mě to bylo překvapení. Nemůžu vám přece zkazit tu chvíli, kdy vám padnou ústa. Ale můžu vám povědět, že v rámci young adult si fakt užijete hřejivosti, přátelství a emocí. 

Příběh k nakousnutí má nostalgický závěr, protože se se všemi oblíbenými hrdiny musíte rozloučit a ještě stále se snažíte strávit tu jobovku, která působí přirozeně a přesto vás dokáže přimět kecnout si na zadek. 

Jste fanynky Simona Spiera? V žádném případě si nenechte Holku mimo rytmus uniknout, protože Leah, Simon a Nick opět útočí a bodují! 

Co na titul říká Chensie? Autorka se rozhodla své čtenáře svést na známé vlně a s tím nemohla šlápnout vedle. Tohle téma mi není tolik blízké, ale líbilo se mi. Nejvíc jsem si užila, že všechno mělo takový správný dojezd a mohla jsem se s nimi prakticky rozloučit... Báječná odpočinkovka. :)

Anotace: 
Navazuje na oblíbený LGBT bestseller Já, Simon.
Když Leah bubnuje, obvykle je v rytmu. Ve svém každodenním životě si ale připadá tak trochu mimo rytmus. Má pocit, že nikam nezapadá, dokonce ani mezi své nejlepší kamarády. Jako jediná z nich je jedináček, žije jen se svojí mámou a peněz nemají zrovna nazbyt. K tomu všemu má Leah velké tajemství – je totiž bisexuálka. Nikomu to ale neřekla, a tak ani její nejlepší kamarád Simon Spier, který se nedávno sám přiznal k homosexualitě, netuší, čím si jeho kamarádka prochází. 
Teď když se blíží maturita a každý míří na jinou vysokou školu, jediná jistota v jejím životě – parta milovaných kamarádů – se rozpadá. Leah najednou neví, co by měla dělat, jak by se měla zachovat a jestli náhodou není čas udělat to, co jí nahání největší hrůzu… Říct jedné konkrétní osobě, že je do ní zamilovaná.

Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2019
Žánr: Young adult
Ze série: Creekwood 2. 
Počet stran: 272
Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.