Recenze: MĚSTO PADLÝCH ANDĚLŮ (Cassandra Clare)

Paranormal série zdárně pokračuje! 


Je to tady. Čtvrtý díl, který někteří z vás mají přečtení a jiní se do něj teprve budou pouštět. Máte titul v novém vydání od Booklab - Slovart? Nové verze všech šesti knih si mě získaly na první pohled! Chcete se svými young adultkami blýsknout? Doslova to můžete dodržet právě se Ságou o lovcích stínů, která momentálně skrývá nejen skvělé dobrodružství, ale také knižní ilustrace!

Já nové vydání čtu nejraději venku na slunci, protože sluneční paprsky po ilustraci doslova tančí a probouzí ji k životu. Občas mám pocit, jako bych v dlaních držela diamant, na povrchu blyštivý a uvnitř tvrdý stejně jako tato pochmurná ya.

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předešlých dílů.


V er-formě nahlížíte na příběh z různých úhlů pohledů. Tuhle je více Simona, tamhle více Clare nebo Jace. Autorka neopomenula ani Aleka a Izabel. Čtivé vyprávění je v tomto případě s ohledem na počet stran dynamičtější, což je příjemné, a přitom je zachována atmosféra lovců stínů.

Po napínavém konci třetího dílu přichází trochu klidnější začátek čtvrtého románu. Simon randí se dvěma dívkami a snaží se všemožně vyrovnat s tím, že je upír. Ještě totiž nedomýšlel, jak bude své upírství tajit v budoucnu. Navíc jeho maminka tuší, že se něco děje. Jace a Clare si užívají jeden druhého a mají na svědomí převážně romantické prvky příběhu, zatímco Alek tak trochu začíná pochybovat o svém vztahu s Magnusem...

Znovu se setkáváte se všemi svými oblíbenými hrdiny, které provází přirozený vývoj a nová dramata. Máte se rozhodně na co těšit, protože se řeší nejen mezilidské vztahy a jejich životy, ale samozřejmě také to nejpodstatnější a nejtemnější...

Na scénu přichází nový hrdina, který pořádně zamíchá kartami! Můžete se těšit na další originální a temné drama, které samozřejmě ústí v brilantním závěru. Autorka neklesá pod laťku, kterou nastavila a i nadále má sílu vás zlákat k dobrodružství, které nechcete jen tak opustit.

Co se týče závěru, tak tohle je další z báječných nápadů Cassandry Clare. Pěkně neočekávané, protože od třetího dílu se ledacos mění a stáčí novým směrem. Je vidět, že spisovatelka má vše promyšlené a dobře ví, kde má volná místa, kde může napojit a směle roztočit nové, neotřelé a vzrušující dobrodružství.

Jestli ságu o lovcích stínů prostě zbožňujete a hltali jste předchozí tři díly, tak čtvrtý je samozřejmostí! Nemůžete si tuhle akční fantasy nechat ujít, protože patří mezi jedinečné příběhy literární scény. 

Co na titul říká Chensie? Překvapivě skvěle autorka vybrala nový směr, který je i nadále záživný a zábavný. Zatímco tedy životy hrdinů pokračují se vším všudy, tedy jak s jejich radostmi tak i problémy, temnota se stáčí novým směrem. Na mě to zapůsobilo, protože takový zvrat jsem opravdu nečekala. Na rozdíl od všech dílů se zdá, že tento díl je nejtenčí, pokud se nepletu, nemám však pocit, že by v něm něco chybělo. Zkrátka skvělé čtení a já jsem nadšená, že se hned mohu pustit do pátého dílu!

Anotace:
Válka skončila, Clary se snaží stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu.
Někdo vraždí Lovce stínů, kteří byli ve Valentýnově Kruhu, což vyvolává napětí mezi Podsvěťany a Lovci stínů, které by mohlo vést k další krvavé válce.
Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí.
A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra. Clary totiž uvedla do pohybu řetězec událostí, které by mohly vést ke ztrátě všeho, co miluje. Dokonce i Jace.

Nakladatelství: Slovart 
Rok vydání: 2019
Žánr: Fantasy, Paranormal romance
Ze série: Nástroje smrti 4. 
Počet stran: 384
Vazba: brožovaná 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.