Recenze: MĚSTO ZTRACENÝCH DUŠÍ (Cassandra Clare)

Mezi lovci popáté! 


U nakladatelství Slovart - #Booklab vyšel už pátý i šestý díl. Celá série v novém vydání je tedy k mání a pokud máte v oblibě knižní ilustrace, které ožívají, tak rozhodně do nich. Co se mi na obálkách líbí nejvíc? Vážně skrz ně proniká kouzlo z knihy. Blyštivě dávají najevo, že tenhle svět je natolik hřmotný a celistvý, že má sílu vtáhnout tě dovnitř a nepustit.

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předešlých dílů.

Nostalgický začátek plný otázek se týká především Jace. Zmizel. Poslední, s kým byl, je právě Sebastian, který pořádně zamíchal kartami. Jedná se o neotřelý zvrat nebo to zavání trochu účelovostí? Těžko říct, jak to budete vnímat, mně to trochu jako prodloužení přijde, ale jelikož mě čtení baví, tak vůbec nejsem proti. Navíc všechno krásně navazuje a odhalují se nová tajemství... 

I když je svět na padnutí, vždy se ještě řeší mezilidské vztahy, takže kdo se těší na probíhající přátelství a love story, tak rozhodně ani v tomto díle nebude ochuzen! 

Co se děje se Simonem, Alekem a Izabelou? Kdo další nakráčí do děje, aniž by o sobě dal vědět. S pátým dílem se zdá všechno chmurnější a temnější, přesto atmosféra zůstává stejná - vábivá, lákavá a čtivá. Popisy vás snadno zavádí do míst, kam byste, nebýt lovcem stínů, nejspíš nikdy nevkročili. 

Zasazení Sebastiana do děje jsme se dočkali už v předchozích dílech. Jediné, co je to trochu problém je, že těch postav je opravdu spousty a Sebastian má prakticky dvě jména, která se překrývají nebo se používá v některých případech jen jedno. Pokud hltáte, můžete v tom mít trochu nepořádek.

Co se týče určité rozpolcenosti, kterou kniha obsahuje, je to prvek navíc a neskutečně skvěle se k ní hodí. Sami tápete, jestli to, co vám autorka čaruje před očima je skutečně takové, jak se na první pohled zdá... ale ve světě lovců stínů nic takové prostě není a vždy je v tom něco víc! 

Nové drama má rozhodně, co nabídnout. Blížící se závěrečný román slibuje neskutečnou akci, jak vám dochází po dočtení této knihy. To bylo neskutečné... Je vidět, že autorka umí své čtenáře fascinovat a pracovat se svou fantazií. Všechno si promyslí a dokáže vás překvapit. 

Četli jste předchozí díly? Tak pak neotálejte a přečtěte si i pátý díl. Stojí to za to, protože já se rozhodně klepu na šestý! 

Anotace: 
Jace zmizel. Spolek si dělá starosti kvůli Sebastiánovi. Všichni se snaží na někoho svalit vinu a také zjistit, jak můžou nejlépe ochránit Lovce stínů i zbytek světa před hrozícím nebezpečím. Clary však záleží jen na jediném – Jace zmizel. Clary ho teď musí najít a znovu ho zachránit. Než tenhle boj skončí, skoro každého – Clary, Simona, Aleka – čeká těžká zkouška lásky a důvěry.

Nakladatelství: Slovart
Rok vydání: 2019
Vydání: Druhé, #Booklab
Žánr: Fantasy, Young adult, Paranormal romance
Ze série: Nástroje smrti (5.)
Počet stran: 470
Vazba: brožovaná 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.