Recenze: NEANDRTÁLKA NAŠLA ČLOVĚKA (Penny Reid)

Jiskrná láska a zábava!



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet.

Chci zakoupit tento titul.


Letos u nakladatelství Baronet vyšel první díl dilogie Kamarádky z pletacího klubu s názvem Neandrtálka hledá člověka (recenze). Penny Reid se s tímto zábavným a romantickým románem představila českým čtenářkám poprvé a nutno podotknout, že nás velmi zaujala. 

Na pokračování Neadrtálka našla člověka se nejedna čtenářka romantických příběhů těšila. Skvělé jsou neobvyklé ilustrace na knižní obálce, vypovídající nejprve o ženě s polštářkem ve tvaru srdce, a poté o muži a ženě, takže snadno poznáte nejenže k sobě díly ladí, ale také který je první a druhý. 

Stejně jako v předchozím díle se zábavné vypravování plné dívčího humoru odehrává v ich-formě z úhlu pohledu ústřední hrdinky Janie. Ovšem občas kapitoly ze svého úhlu pohledu dostane i Quinn. 

Upovídaná Janie už je s McFešákem Quinnem dobrých pět měsíců! Je to opravdu láska jako trám. Janie je zamilovaná, spokojená a vážně šťastná, ale Quinnovi ke štěstí něco chybí a tím je právě svatba. Chce, aby Janie byla konečně jeho se vším všudy a také se toho během děje bude snažit nejrůznějšími a originálními kousky docílit. Dějová linie se odehrává nejen v USA, ale také v Anglii, kde se ocitáte s hrdiny právě hned ze začátku. Janie je, jak jinak, než v pletacím klubu, kde řeší všechno možné, zatímco má za zadkem své bodyguardy. Quinn se věnuje své práci, ale svou přítelkyni rozhodně neopomíjí.

Janie je stále bláznivá a svá, takže se můžete těšit na její vtipné brebentění. Na zážitky, které jsou fakt neuvěřitelné a zábavné, protože Janie prostě je pro každou špatnost. Rozhodně se s ní i nadále nudit nebudete... 

Navíc má teď po boku úžasného a vlivného sira McFešáka, který je prostě k sežrání. Není divu, že je do něj Janie úplný blázen! Quinn je také zábavný, i když tím mužnějším stylem, a rozhodně svou polovičku nijak nekrotí. Ba naopak využívá někdy jejich šíleností, aby ji kupříkladu poprosil o ruku... Můžete mi věřit, že ta jeho žádost je rozhodně originální, trošku šílená, no zkrátka ve stylu Janie a přitom si nad ní povzdychnete taky. Romantik jeden...

Jak už chápete, tak se kniha točí zejména kolem zásnub, večírku na rozloučenou (to budete zírat!) a svatby, ale mezitím se samozřejmě řeší i jiná témata. Ovšem nejpodstatnější je tedy budoucnost tohoto zářného a námi milovaného páru. 


Jak jste se již všimli, tak hojně zmiňuji humor, protože to tak prostě v této dilogii je. Ačkoliv bych řekla, že je styl psaní možná o něco méně upovídaný a spíše se zaměřuje na děj, což je pro některé příjemná změna. Příběh je tak dynamičtější a čte se báječně, takže těch čtyři sta třináct stran uteče jako voda. 

Co se týče závěru, už asi tušíte. Je to romantické, emoce hýbou nejen hrdiny, ale i vámi. No, zkrátka jestli jste na takové romány, pak budete rozhodně nadšené! Ke všemu je úplně v závěru kapitola s podnázvem Vynechaná scéna, takže mrk mrk, nezapomeňte si ji přečíst! 

Stejně jako první díl bylo tohle romantické šílenství pohlcující a zábavné tím nejlepším způsobem. Máte-li chuť na lehce ztřeštěnou hrdinku, která pusu nezavře, a hrdinu, který vás odrovná pouhým pohledem, pak musíte číst o Neadrtálce! :)

Co na Neadrtálka našla člověka říká Chensie? Tak tohle byla neskutečná psina plná romantiky, jiskrné lásky a zábavy! Já sice humor moc nemusím a musela jsem si při prvním dílu hodně zvykat, ale Janie je prostě sympatická neadrtálka, které jsem skočila na špek i já. Quinn je rozhodně k umazlení a tak jsem prožila druhý díl ve znamení zábavy, luxusu a romance snadno a rychle. Byl to příjemný zážitek a při některých scénách jsem občas fakt vyprskla smíchy, co si to autorka zas vymyslela. Ta ženská nemá, co se týče romantického humoru, hranice a to si vás fakt získá. 


Anotace: 
O Quinnu Sullivanovi byste měli vědět tři věci:

1) Je k zbláznění zamilovaný do Janie Morrisové.

2) Klidně bude hrát pod pás, jenom aby získal, co (nebo koho) chce.

3) Neumí plést.

Po pěti měsících vztahu chce Quinn požádat Janii o ruku. Kdyby to bylo na něm, požádal by ji o ruku, vzal si ji a ještě jí udělal dítě, to vše v tentýž den, jenom aby se vyhnul utrpení a dramatu, které doprovázejí čtyři stadia předsvatebních příprav – zasnoubení, seznámení s rodiči, rozlučku se svobodou a zbytečné svatební tradice.

Janie mu však jeho plán překazí. Chce po něm, aby svou oddanost dokázal tím, že projde všemi výše zmíněnými kroky bez ohledu na to, jak všední a zbytečné mu připadají.

Vydrží Quinn až do svatby? Nebo si postaví hlavu?

Jedna věc je jistá. Quinn Sullivan se bude muset naučit očekávat španělskou inkvizici (jinými slovy vše neočekávané), pokud chce Janii Morrisovou za manželku.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Kamarádky z pletacího klubu 2. 
Počet stran: 413
Vazba: pevná s přebalem

3 komentáře:

  1. Jediný problém s romantickými knížkami je ten, že člověk pak občas touží po romantice i ve svém reálném vztahu - a ta ne a ne přijít v takové formě, jako to prezentují autoři. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý deň, priatelia, volám sa Monika Adamciaková z Bratislavy. Čítal som dobré komentáre o vašej dobrej práci, som veľmi šťastný pre vás všetkých, pretože som našiel to isté šťastie v sebe, len pred pár týždňami som čítal dobrý posudok o podobnom blog na mojej pracovnej kancelárii, komentár od pani Jennifer z Madridu povedal, že veľký muž z africkej krajiny menom Dr. osagiede bol schopný vziať späť svojho bývalého priateľa po 12 mesiacoch rozchodu. Bol som motivovaný, snažil som sa nadviazať kontakt s tým istým Osagiede prostredníctvom:
    {doctorosagiede75@gmail.com}or whatsapp 2349014523836
     pre urgentné riešenie obnovenia môjho manželstva asi 2 roky som sa rozviedol. Ihneď som poslal e-mail na Drosagiede, dostal som okamžitú odpoveď, povedal mi, že mi môže pomôcť, povedal, že môj prípad je pre neho príliš jednoduchý, pretože v priebehu rokov vyriešil podobné prípady. Snažil som sa, pretože nemám čo stratiť pri pokuse. Požadoval fotografie a kúpil sviečky a iný pravopisný materiál, ktorý bol potrebný pre úspešný výsledok. Pred dvoma dňami, v utorok ráno po aktivácii hry lásky, som zavolal manželovi môjho bývalého manžela, ku ktorému mi hovoril láskavo a ospravedlnil sa za to, že sa so mnou zlomil, že to bolo remeslo diabla a našiel to škoda, Odpúšťam mu a ďakujem mu za jeho návrat. Bolo to šokujúce a veľké prekvapenie. Nikdy si neviem predstaviť, že to bude fungovať tak rýchlo až do včerajšieho rána, keď sa môj manžel vrátil domov a stretol sa so mnou a našimi dvoma nádhernými deťmi, sme všetci šťastní ako rodina vďaka dr osagiede

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle krásku jsem ještě nečetla, ale první díl byl super. :) Už se těším, až se u čtení budu bavit stejně jako ty.

    Měj se hezky
    …ARI
    Blog: ARI Drobná
    Facebook: @marianaaridrobna

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.