Recenze: FARAONOVA HROBKA

Dobrodružná historie v gamebooku!

Staň se hrdinou v labyrintu dávných časů! Prožij napínavé dobrodružství ve starověkem Egyptě a zachraň poklad v královské hrobce před lupiči... (titulka

Za recenzní výtisk děkuji Knihy Dobrovský

Chci zakoupit tento titul


U Knihy Dobrovský pod značkou Rebo vyšel propracovaný gamebook s tématem egyptologie. A není jediný, k dispozici jsou i nové gamebooky s námětem středověké Anglie - Ve službách krále nebo antického řecka - Honba za zlatým rounem. Rebo se specializuje na vydávání knih pro malé i velké čtenáře. Ke koupi naleznete nejen dětské pohádky, ale také encyklopedie a právě i gamebooky. 


 


Setkáváte se s gamebookem poprvé? Pak vězte, že se nejedná o klasickou knihu. Nemůžete ji číst tak, jako byste četli běžnou publikaci. V tomto případě začínáte úvodním odstavcem, který vás po otázce „Máš dost kuráže na výpravu do historie?“ vyšle na stránku dvacet. A pak už vás posílá všemi směry, ať už v knize dopředu nebo dozadu. Poprvé se možná budete lehce ztrácet, než si na vše zvyknete a pochopíte, čemu se máte věnovat a jakým způsobem následovat značky...


Ano, v tomto případě si zahrajete takovou drobnou šipkovanou, kdy se v publikaci držíte značek. Na jedné straně vás odkážou na danou stránku, kde je více odstavců, ale vy se zajímáte jen o ten, který je označen tím egyptským znakem, který vás na stránku poslal. 

 

V úvodu se samozřejmě dovídáte návod, ve kterém je vše jednoduše a lehce vysvětleno, takže si po chvíli hraní děti i dospělí snadno navykají na pravidla gamebooku. V závěru knihy je kapitola s názvem Základní pojmy a jména, kde vám krátké texty ozřejmí, co vašemu dítku může unikat. 

 

Publikace nejen pobaví, ale hrou vás naučí také zajímavosti i podstatné informace, týkající se starého Egypta. Jako bonus obsahuje hravý příběh krásné ilustrace, které lehce dotváří atmosféru a působí velmi autenticky. 

 

Dobrodružství je zábavné. Lehce strašidelné a velmi zajímavé. Autoři si dali záležet, aby bylo opravdu autentické a zavedlo vás do míst, kde by se milovník starého Egypta, mumií a pyramid rád ocitnul. Nejvhodnější je, když gamebook hraje pouze jeden, ale myslím, že by se dalo hrát i ve více lidech. 

 

Já gamebook určitě doporučuju. Jako milovnice tohoto tématu jsem si přišla na své a věřím, že děti budou oslněné ještě víc. Ke všemu gamebook rozvíjí vědomosti a dětskou fantazii. Děti si jej zamilují. 


Anotace: 
Tato knížka přenese malého čtenáře do starověkého Egypta, kde se bude muset vypořádat s vykradači
královské hrobky. Napínavý příběh čtenáře rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí znalostí z historie a
bystré mysli úspěšně uchránit poklady, které hrobka skrývá? Jestli někdy zaváhá, nevadí, příběh ho přivede
zpátky tam, kam bude třeba.

Nakladatelství: Rebo - Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro děti, Gamebook, Historie a dobrodružství
Počet stran: 48
Vazba: brožovaná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.