Recenze: DÁBLOVA DCERA (Lisa Kleypas)

Pokračování úspěšné historické série Ravenelovi! 

„Chci pro ni za partnera Westona Ravenela. Zdravého mladého hřebce s bystrým důvtipem a bohatou zásobou mužské energie. Ten jí prospěje.“ (Str. 136)


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento román


Jásejme, neboť nakladatelství Baronet vydalo nový díl populární historické série Ravenelovi! Lisa Kleypas je ostřílená autorka historických romancí pro ženy a snadno dokáže ztvárnit obyčejné náměty neobyčejně a čtivě natolik, že se od nich nemůžeme odtrhnout.





Všechno to začalo v roce 2017, kdy vyšel okouzlující Chladnokrevný ničema (recenze). Ve stejném roce následovala Svatba s Winterbornem (recenze), u které jsme si říkaly, zda si autorka udrží laťku - ještě ji pozvedla! Když vyšel Ďábel na jaře (recenze), už nebylo pochyb, že Lisa Kleypas podepsala smlouvu se samotným Luciferem, co se psaní týče a předvedla famózní show. Dalším pětihvězdičkovým románem v roce 2018 se stalo Setkání s cizincem (recenze), které má pro mě zřejmě největší hodnotu, co se ústřední hrdinky týče, jelikož se autorka nechala inspirovat skutečnou postavou z historie. Momentálně máte možnost rozjančit se radostí nad pátým dílem série. Ďáblova dcera nás zatahuje do příběhu, který dle očekávání opět boduje! 

Jak jsme zvyklé, tak se před námi rozehrává romance v er-formě, kdy se převážně pohledy přelévají ze dvou ústředních postav. Styl psaní je stále stejný, čtivý, silně autentický a plný emocí i atmosféry. 

V začátku knihy vám autorka urychleně převypráví život ústřední hrdinky, vdovy Phoebe. Její nejpodstatnější životní etapa se začne odvíjet v době, kdy potká obávaného Westa Ravenela, o kterém od svého emotivního a churavého muže neslyšela pěkného slova. Na škole totiž hromotlucký West malého Henryho šikanoval a dělal mu všelijaké lotroviny. To mu ale nebude odpuštěno nebo ano? 

Lady Clareová  je po smrti svého manžela zranitelná, ale snaží se postarat o své děti - o čtyřletého Justina a nemluvně Stephana. Na rozdíl od předchozích příběhů se tedy v tomto případě do žhavé romance zamotává i péče o děti. 

Westa známe z předchozích románů. Je to okouzlující mladý muž, který se převážně stranil hlavnímu dění, ale teď je konečně jeho čas. S Phoebe to nebude mít lehké, protože co si vdova usmyslí, za tím si také jde. 

Stejně jako v předchozích dílech jsou hrdinové živí a uvěřitelní. Snadno jim věříte jejich osudy a především je s nimi prožíváte. Potěší vás, že se setkáte s některými postavami z předešlých dílů, které jste si oblíbili. 

Dějová linie je tak trochu předříkaná v anotaci, ale to není všechno. Čeká vás nejen erotické napětí, ale také nebezpečí a mužské souboje o krásnou ženu. Jak jste zvyklé, opět je v příběhu něco víc, co mu dává hodnotu a čím si získá i náročnější čtenáře.

Samozřejmě vás čeká žhavý románek. To už vás v pátém dílu nepřekvapí. Ani v tomto případě však nebude romance jednoduchá, protože jak vás informuje anotace, je nutné překonat překážky z minulosti. A že se nejedná o nic, co by se dalo snadno hodit za hlavu...

V závěru knihy se autorka svěřuje, kde čerpá inspiraci a fakta. Rešerše nebere na lehkou váhu a díky její tvrdé práci vám titul podává náhled na autentickou společnost oné doby, tedy 19. století v Anglii. Prostředí i atmosféra je velmi dobře popsaná a snadno se vžijete do příběhu a také se o historické době poučíte či pochytíte zajímavosti. 

K závěru asi není třeba se vyjadřovat. Všechny víme, jak to musí skončit a jak to také skončí. Podstatné je cesta, která ke konci báječné knihy vede. A ta je opravdu propracovaná a krásně spletitá. Nepřekvapí vás, že na posledních stránkách knihy je opět recept, tentokrát Westova oblíbená polévka. 

Lisa Kleypas je autorka, která si vytvořila svou značku a stala se doménou historických románů pro ženy. V tomto případě nepřemýšlejte na tom, zda si pátý díl skvělé série pořídíte, ale kdy si jej přečtete. Užijte si čtení! :)

Co na Ďáblovu dceru říká Chensie? Westův příběh mě zajímal. Očekávala jsem něco trochu jiného, ale stejně jako v předešlých dílech si mě autorka získala a příjemně mě překvapila. Bylo to naprosto skvělé, když jsem se mohla vžít do úplně jiné reality a vnímat emoce i realitu. Mým top ze série se kniha nejspíš nestane, protože mi téma bylo trochu vzdálenější, ale beztak si ji nemohu vynachválit. Vážně Lisa Kleypas prostě musela podepsat smlouvu s ďáblem, jinak to prostě nevidím! 


Anotace: 
Ačkoliv se krásná mladá vdova Phoebe, lady Clareová, s Westem Ravenelem nikdy nesetkala, v jedné věci má jasno: je to zlomyslný ničema a tyran. V internátní škole udělal kdysi jejímu zesnulému manželovi ze života peklo a to mu Phoebe nikdy neodpustí. Když ji však osud zanese na svatbu v rodině, setká se s pohledným a nepředstavitelně okouzlujícím cizincem, který ji na první pohled uchvátí. A pak se jí představí… jako nikdo jiný než West Ravenel.
West je muž s pošpiněnou minulostí. Žádné omluvy, ani výmluvy. Nicméně od chvíle, kdy pozná Phoebe, zmocní se Westa nepřekonatelná touha… ani nemluvě o trpkém vědomí, že žena jako ona je pro něj naprosto nedosažitelná. West však nepočítá s tím, že Phoebe není žádná upjatá aristokratka. Je dcera tvrdohlavé čekanky, která kdysi dávno odmítla zůstat na ocet a místo toho uprchla, aby se vdala za Sebastiana, lorda St. Vincenta – nejďábelštějšího hříšného zhýralce v Anglii.
Zanedlouho už je Phoebe rozhodnutá svést muže, který v ní probudil oheň a ukázal jí nepředstavitelné rozkoše. Postačí ale jejich prudká vášeň k překonání překážek z minulosti?
To ví jen ďábel… nebo spíš jeho dcera.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Historické romány
Ze série: Ravenelovi 5.
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.