Recenze: DOTEK VETŘELCE (Gini Koch)

Paranormal romance, která má říz! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství FANTOM Print
Chci zakoupit tento titul!


Dotek vetřelce vyšel v roce 2017 u nakladatelství FANTOM Print, které se věnuje fantasy, sci-fi a paranormal romancím, kterých na české literární scéně bohužel příliš není. Tím si samozřejmě získá pozornost nejen v řadách čtenářů, milující sci-fi a fantasy, ale také čtenářek, které touží po neotřelé romanci! Těchto knih má nakladatelství opravdu velké množství, z mých nejoblíbenějších mohu doporučit Dawnside od Stacie Kane.



Co si pro své čtenáře tedy připravila Gini Koch? Opravdu zábavný a dynamický příběh, který není erotickým počinem, jak by se na první pohled mohlo zdát! To určitě potěší náročnější čtenářky, které prostě chtějí něco víc než jen tunu erotiky. 

Ne, že by milostná linie byla okradená o žhavé intimní zážitky, to v žádném případě, ale zkrátka jsou spíše doplňkem, než by byly tím podstatným. To je pro mnohé čtenářky přitažlivější, protože se mohou oddávat nejen romantice a lásce, která se mezi hrdiny probouzí, ale také neotřelému dobrodružství...



V tomto případě příběhu vévodí hrdinka Kitty, tedy Katherine Kattová, která vážně není žádné hloupoučké koťátko. Je to holka do nepohody, uvědomělá žena, jež zná svou cenu a jen tak se ničeho nezalekne. Její charakter není přehnaný, takže nespadá do role terminátora, ale ani se z ní nestává kňourající a vyděšená sedmadvacetiletá dívenka, která se při prvním pohledu na mimozemšťana kácí do mdlob. Kitty je totiž oduševnělá a když se před ní rozehraje scéna jako z hororu, neváhá zakročit a pomoci! Tím se dostává do víru dění, které ji odvádí hlouběji než by kdy čekala...


V jejím životě se totiž objevují neobvyklí muži v černém, kteří jsou pohlední a vysocí. (Ano, je to klišé, ale upřímně, proto tyhle romány zbožňujeme, ne?) Kitty samozřejmě netuší, kdo se za těmi krásnými tvářemi a obleky od Armaniho skrývá. Jak už napovídá anotace, tak se jedná o mimozemšťany. Kdo jsou a jak se dostali na zem vás samozřejmě poinformuje příběh a vězte, že se jedná o zajímavé a poutavé vypravování. 

Mezi sexy muže patří také agent Jeff Martini, o kterém se také zmiňuje anotace. Tento mužský je prostě prototyp chlapa, do kterého by se ženy s radostí zamilovávaly. Nejenže je pohledný, ale je také okouzlující a zábavný. Platonická láska se rozvine, ani nevíte jak. Jemu prostě nelze nepodlehnout a tak se není čemu divit, že i Kitty, která se snaží tvrdě odolávat, začne být nakloněná jeho přitažlivému charakteru i tělu.


Autorka svůj počin pojala jako romanci, která nabízí nejen dramatický a spletitý příběh, ale také určitou akční zábavu. Tu vám zprostředkovávají především charaktery, které jsou uvěřitelné, ale dokáží vás svým humorem pobavit. A také jsou tu samozřejmě scény, které mají hororové prvky, ale... Tohle není horor a autorka Gini Koch si na to ani nehraje, takže určitý pocit lehké parodie a napětí vytváří smyslný pohár paranormal romance, která se snadno čte a hlavně dokáže čtenářkám zprostředkovat přesně ten zážitek, který očekávají. 

Toužíte-li po příběhu, který vás nadchne v rámci námětu, používá fakta a umí s nimi pracovat, dokáže vás oslnit milostným jiskřením a ještě dodat pořádnou akci, pak jste na správném místě. Stačí jen pustit se s Kitty do křížku s nebezpečnými mimozemskými živly a zachránit planetu! 


Jedinou tragédií je, že prozatím nebylo vydáno pokračování série, které podle všeho (goodreads) bude čítat/čítá na dvacet knih. Závěr je sice takový, že lze brát alespoň to podstatné za ukončené, i když je vám jasné, že hon za emzáky pokračuje. 

Pokud čtete paranormal romance, tušíte, co očekávat a věřím, že vás kniha proto nezklame. 


Co na titul říká Chensie? 
Já mám takové příběhy, které mě naladí na odpočinkovou vlnu, dodají mi pocit, že jsem se vrhla do působivé akce a užila si přitom i jiskrný románek, velmi ráda. Autorčin styl mi jako oddechovka vyhovoval, i když mám ráda texty pro náročnější čtenáře, tak tohle bylo příjemným zpestřením a rozhodně jsem si u čtení odpočinula a pobavila se. Nečetla jsem naposledy, protože jak říkám, takové romány jsou prostě výborným relaxem a hlavně mě neskutečně baví. Jak vidíte z fotografií, tak paranormalních romancí z FANTOM Print mám v knihovničce mnohem víc a rozhodně věřím, že si je užiju také tak skvěle. Mou srdcovkou je prostě perfektní série Dawnside a pro další díly bych snad i zabíjela! 


Anotace: 
Katherine „Kitty“ Kattová je zrovna na cestě do práce a to poslední, co čeká, je až příliš blízké setkání s mimozemšťanem. Přesněji s rozčileným chlapem, který se jí přímo před očima promění v okřídlené monstrum jako z béčkového hororu a začne likvidovat všechny v okolí. Ze zpětného pohledu by asi bylo lepší vzít nohy na ramena. Místo toho se Kitty, obchodní manažerka ozbrojená jen kabelkou a opravdu kvalitním plnicím perem, rozhodne agresivního emzáka zastavit.
Do toho se uprostřed řevu a všeobecného chaosu najednou objeví hezoun v obleku od Armaniho, představí se jako Jeff Martini z blíže neurčené (a podle všeho tajné) agentury a trvá na tom, že si Kitty musí promluvit s jeho šéfem. Aniž to Kitty tuší, právě začíná její život mezi mimozemšťany – kteří jsou ale zatraceně sexy…

Nakladatelství: Fantom Print
Rok vydání: 2017
Žánr: Paranormal romance, Fantasy
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.