Recenze: ZPÁTKY V ČASE - OCEÁN

Potop se až na dno oceánu!


 


Za recenzní výtisk děkuji Knihy Dobrovský

Chci zakoupit tento titul



U Knihy Dobrovský pod značkou Drobek vychází báječné a originální tituly! Jedním z nich je kreativní dětská encyklopedie Oceán, která vychází v sérii Zpátky v čase. Pořídit si tedy k této knize můžete ještě publikace Vesmír a Historie. (Zdroj ilustrací: nasenakladatelstvi.cz)

 



Nejzajímavější a nejpůsobivější na knize je, že jsou stránky přehledně vrstvené v podobě mořských vln. První stránka je nejkratší a poté se postupně stránky zvětšují až na poslední, která je celá. Nemusíte mít obavu, že by tento kreativní styl odradil vás či vaše děti od pořízení, protože právě tohle je pro děti velkým lákadlem. Mohou otáčet stránky dle mořských vln a cítit se jako skuteční průzkumníci.

 


Navíc mořská hladina, kterou tak stránky vytváří, je plná různorodých mořských zvířat, které přilákají oko malého i většího čtenáře na první pohled. 

Na první stránce si Alenka a Olda hrají na pláži. Kolem nich se válí bábovičky a kyblíček. Vedle nich postává zvědavý pes a nad hlavou mají blankytné moře. Tak začíná dobrodružství, ve kterém se můžete ponořit až na samé dno. 

 

Jelikož se jedná o encyklopedii, která je krásně zdobená ilustracemi, tak vaše děti okouzlí nejen povedené kresby, ale také zajímavá fakta a naučné informace, jež do té doby nejspíš neznaly. Proč děti nepoučit zábavným a kreativním způsobem? 

S malými průzkumníky a jejich mazlíčkem se děti dostanou až na samotné dno moře. Nemusí mít žádnou obavu, protože výlet si v bezpečí užijí a ještě mohou objevovat krásy i strasti oceánu.

 

Na poslední straně malé čtenáře čeká menší testík. Alenka s Oldou si totiž zkouší vzpomenout na všechny fascinující tvory, které mají děti na stránce přímo před sebou. Celá strana je zvířaty, jak zasypaná, a teď už jen stačí hádat. A pokud si nevzpomínáte, žádný problém. Zvířata u sebe mají popisky. 


Námět oceánu je báječně a hlavně silně zpracovaný dětským způsobem, který se však zalíbí i dospělým. Mohu potvrdit na vlastní kůži, protože tento výlet s dětmi byl velmi poutavý a zábavný. 

Knihu bych doporučila všem, kteří mají v oblibě kreativní publikace a především námět. Rozhodně si přijdete na své. 



Anotace: 
Potop se spolu s Alenkou, Oldou a jejich pejskem Jožkou, až na samé dno oceánu. Zjisti všechno o tvorech, kteří žijí v oceánu a kolem něj, od přílivových jezírek na pobřeží
až po hlubokou, temnou hlubinnou zónu. Zajímá tě například:
Jak čtverzubec zastrašuje své nepřátele?
Jak dostala vampýrovka své jméno?
Kterým živočichům se daří v ledově studené vodě?

Potop se s námi do oceánu a zjisti to!

Nakladatelství: Drobek - Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2019
Žánr: encyklopedie, Pro děti
Počet stran: 24
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.