Recenze: NEOTVÍRAT! KOUŠE! (Charlotte Habersack)

Zábavné a originální pojetí yettiho! 




Za recenzní výtisk děkuji Knihy Dobrovský

Chci zakoupit tento titul



Máte vy a vaše ratolesti chuť na pohádku s neobvyklým a zábavným námětem? S kreativní obálkou, která zaujme na první pohled? S krásnými ilustracemi a obsahem, jež vás snadno okouzlí? Pak sáhněte po novince Knihy Dobrovský, která vyšla pod značkou Drobek




Německá autorka Charlotte Habersack v České republice vydává od roku 2017, ale teprve s titulem Neotvírat! Kouše! se malým i větším čtenářům nejspíš zahryzne hluboko do srdíčka. Zatímco nyní vyšel první díl série Neotvírat!, tak v zahraničí už jsou k přečtení knihy tři a rozhodně se máme nač těšit! 


Vypravování se odehrává v er-formě minulého času a lehce s dynamickým nadšením plyne. Nakladatelství neopomenulo na větší písmena, aby se začínajícím čtenářům snadněji příběh četl. Z toho důvodu je titul vhodný i pro děti na prvním stupni, kteří kouzlo příběhu možná nejvíce, i když i starší děti si Ice určitě získá! Báječné je, že kapitoly jsou krátké a čtivé. Snadno tak děj ubíhá. A pokud čtenář stojí o čtení kratších úseků, není nic vhodnějšího. Ovšem jelikož už od začátku je titul zábavný a napínavý, rozhodně ho jen tak neodloží. 

 

Všechno začíná u Pinkovských, když Nemo vyzvedne zvláštní balíček, ačkoliv ještě předtím je krátká zmínka o Iceovi v úvodu. Ústřední hrdina Nemo tedy dostane zvláštní, opravdu prazvláštní balíček, který má od rodičů zakázáno otevírat, protože na něm přeci jen stojí: Neotvírat! Kouše! Společně s kamarádem Béďou a Otkou je čeká záviděníhodné dobrodružství plné napětí i zábavy! 

S Icem si totiž všichni užijí spousty legrace! Je to hrdina, kterého si nelze nezamilovat, ať už pustoší sebevíc. Bojovný yetti je vážně k pomazlení. Nutno podotknout, že mluví trochu neadrtálsky, tedy špatně skloňuje, ale o to větší švanda s ním, když děti pozorují, co všechno vyvádí a jak se u toho tváří a hlavně, co říká. 

 

Spolu s Nemem se malí čtenáři musí postarat o nepředvídatelného yettiho, ke všemu chodit do školy a prožít velké dobrodružství. 

Autorka pojala téma yetti rozhodně neuvěřitelně originálně a dokázala svým umem sepsat příběh, který pobaví nejen děti, ale i dospělé. O zábavu vážně není nouze v této neuvěřitelné pohádce, která je doplněná o černobílé vtipné ilustrace. 

 

Ilustrátor Fréderic Bertrand odvedl parádní práci a načrtl své kresby tak, aby knihu podpořily a pobavily všechny, kteří do ní nahlédnout a příběh prožijí. V závěru dokonce nakreslil portrét sebe i autorky. K těmto ilustracím jsou přiřazené také medailonky, takže si o autorce i ilustrátorovi můžete dozvědět více informací. Na začátku knihy vás přivítá velká mapa města Suchopár, takže se snadno zorientujete. 

 

Dětská publikace má sto devadesát jedna stran a dvacet sedm kapitol, přičemž se krásně čtou a děj nejen děti opravdu hodně baví. Tento příběh bych doporučila všem, kteří mají chuť přečíst si netradiční a neskutečně zábavnou a originální pohádku! My jsme se do malého Ice-Ice-Monstra prostě zamilovali. 



Anotace: 
V Horním Suchopáru se téměř nic neděje. Nemo si myslí, že život v městečku je opravdu jedna velká nuda. Všichni jsou tu na sebe pořád hodní, pomáhají si a ještě k tomu je vedro a blíží se konec školního roku.
Nemovi ale přijde poštou podivný balíček, na kterém je důrazně napsáno „Neotevírat!“
Nemo ho samozřejmě rozbalí ... Páni!

Když tu podivnou zásilku otevře, stanou se tři věci:
1. Vyskočí z něj plyšová postavička, vypasený rytíř Yetti jménem Icy-Ice-Monsta. Zdá se, že je docela živý!
2. Venku sněží – uprostřed léta!
3. A Yetti bude velký. Dva a půl metru.

Zatímco se městečko pomalu noří do sněhu a ledu, Nemo se začíná potit.
Protože, jak se takový Yetti asi dá schovat? Nemo a jeho přátelé Béda a Otka mají co dělat, aby všechno zvládli. Podaří se jim to?

Příběh tří přátel a velkého Yettiho zaujme napínavou zápletkou, spoustou dobrodružství a legrace. Vtipné vyprávění, ve kterém jde v prvé řadě o čas, pobaví i dospělé, třeba při čtení na doboru noc.

Nakladatelství: Drobek - Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2019
Žánr: Knihy pro děti, Pohádky
Ze série: Neotvírat!!! 1. 
Počet stran: 209
Vazba: pevná 

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.