Recenze: DOBRÉ RÁNO, ZAJÍČKU (Agnese Baruzzi, Gabriele Clima)

Leporelo pro nejmenší! 


Za recenzní výtisk děkuji serveru MegaknihyChci zakoupit tento titul



U nakladatelství Ocelot vyšla tři krásná leporela pro děti od jednoho roku. Barvy jsou tlumenější, kresby takové zvláštní a jednoduché, aby maličkého čtenáře nezahltily.

Předpokládám, že jsou sestavené obdobným způsobem, jen se mění příběh a hrdinové. Já měla k dispozici krásný příběh s názvem Dobré ráno, zajíčku a ráda vám jej představím. 





Krátké textové pasáže, zobrazující jednoduchý a milý příběh, se objevují na každé dvojstránce tiskacím písmem. Jsou tedy vhodné jako krátké čtení také pro prvňáčky, kteří se teprve s knihami začínají seznamovat.


Leporelo má krásnou atmosféru a nepostrádá nápaditost, především díky stranám, jež jsou různě vykrojené. Někdy má pevná stránka výkroj dle stromu a odhaluje tak část i z následující stránky, přičemž k sobě kresby ladí a navazují na sebe. Jindy jsou vyřezané více, takže je stránka jako strom či jeho kmen. I na tvrdých pevných listech jsou jemné výkroje, které jsou cítit na dotek. Pro cílové maličké čtenáře je to víc než vhodné, protože vše rádi vnímají dotekem.


Barevné ilustrace jsou vytvořené počítačově. Jedná se o jednoduchý styl, který máte možnost prohlédnout si už na první straně. Kresby znázorňují převážně ústřední hrdiny - tedy zajíčky, lesní zvířata a les všeobecně se vším jeho bohatstvím. Předškolní dítě snadno rozezná, co obrázky znázorňují.


Příběh vypráví o životě zajíčků v lese a především o nebezpečí, které pro ně lesní prostředí skýtá. Není se čeho bát, všechno dobře dopadne, ale bude to o fous!


Leporelo bych skutečně doporučila jako knihu pro děti od jednoho roku, přičemž potěší děti i na prvním stupni základní školy. Především, učí-li se číst a chtějí pozorovat něco kreativního a číst minimum textu. I děti předškolního věku si přijdou na své a snadno se do zajíčkova příběhu vžijí a budou jej chtít ochránit.




Anotace: 
Příroda umí vyprávět nádherné malé i velké příběhy, které nás dokážou dojmout i překvapit jako opravdová dobrodružství. Tak jako příběh o zajíčkovi, který doprovází svá mláďátka z doupěte, aby prozkoumali les a "poznali svět".

Nakladatelství: Ocelot
Rok vydání: 2020
Žánr: Leporela, Pro nejmenší
Počet stran: 11
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.