Recenze: LÁSKA ONLINE (Penelope Ward)

Romantická oddechovka ve stylu Penelope Ward




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento titul!



Americká spisovatelka Penelope Ward se specializuje na odpočinkové romány pro ženy. Už jsem vám představovala její tituly, které vyšly u nakladatelství BaronetGentleman devět (recenze), Řekni něco legračního (recenze). Nesmíme opomenout ani její romány se spoluautorkou Vi Keeland. dilogie Rebelský dědic (recenze) s finálním dílem Rebelské srdce (recenze), Nesnáším tě (recenze) a Milá Bridget, chci tě (recenze). 



Láska online se odehrává v ich-formě a náhled získáváte především na úhel pohledu ústředního hrdiny Ridera. Z menší části také hrdinky Eden. Vypravování nepostrádá atmosféru, romantické prvky a jednoduchost, která vám zajistí oddechovku se vším všudy. 

Začátek je trochu zákeřnější, jelikož Ryder, syn jednoho z nejslavnějších hollywoodských producentů, si užívá párty, ale nudí se. A tak si sedne k počítači a hledá pornografii. Narazí na cam girl, což je prakticky dívka, která za peníze udělá před kamerou cokoliv. On ji vidí a slyší zpívat a natolik ho to ohromí, že se neubrání dalšímu sledování. Zamiluje se prostřednictvím kamery nejen do jejího těla, ale i do její duše. A když ji zahlédne brečet, jelikož si Eden, vystupující pod jménem Montana Lane, zapomene vypnout kameru, zželí se mu jí a napíše jí e-mail. Od té doby mu dívka leží v hlavě a před námi se rozehrává moderní příběh na motivy Popelky...

Ryder je bohatý, krásný a neuvěřitelně sexy. Jako syn producenta je velmi žádaný a to nejen kvůli své charismatické osobnosti, ale proto, že se přes něj chtějí herci dostat k filmu. To mu vadí a proto si váží upřímnosti, kterou jako BůhFilmu nalezne právě u Eden... 

Montana Lane neboli Eden nemá šťastný život. Maminka jí zemřela, když jí bylo dvacet. Od té doby to v jejím životě jde od devíti k pěti. Nežije jen sama za sebe a proto musí bojovat ze všech sil, mít více zaměstnání a snažit se zvládnout každý den. 

Tito dva jsou na první pohled opaky, ale při poznávání skrze e-mail a pak i později živě přijdou na to, že je k sobě neváže jen vzájemná přitažlivost. Autorka se snaží zobrazit nejen chtíč, ale i lásku a to nejen tu na první pohled. Milostná linie je samozřejmě vášnivá a plná klišé, které jsou pro tento žánr typická a proto tyto příběhy vyhledáváme. 

Jednoduchá dějová linie se zaměřuje na těžký osud, zobrazuje také uvěřitelné zvraty, kterých však není mnoho. Opravdu se jedná převážně o odlehčené čtení, které vás nadchne svou romancí a emocemi. 

Chcete-li zabrousit do světa celebrit z trochu jiného úhlu a stejně tak mít náhled i na život lidí, kterým štěstí nepřeje, pak máte před sebou vášnivou romanci dvou rozdílných lidí, kteří si k sobě hledají cestu. Doporučuji romantickým čtenářkám, toužící po oddechovce, kterou slupnete jako malinu! 

Co na titul říká Chensie? Tento námět mě nenadchnul. Prostě není pro mě. Anotaci jsem si vysvětlovala trochu jinak, protože v ní není přímo napsáno, že se Ryder seznámí se svou vyvolenou na erotickém portále. Ne, že bych byla puritánka, to vážně ne, ale Eden na mě působila až příliš srdceryvným dojmem. Nepřišla mi sympatická, což je ovšem můj problém. Já raději hrdiny, než hrdinky. ,o)) Takže ačkoliv má Láska online náboj a s klidným srdcem ji jako romantickou jednohubku doporučím, tak mě si natolik nezískala. Raději dávám přednost dilogii Rebelské srdce, kterou za mě Penelope Ward stále nepřekonala. :)


Anotace: 
Poznali jsme se na tom nejméně pravděpodobném místě. Začalo to docela nevinně. Pro ni jsem byl „BůhFilmu“ a ji jsem znal jako „Montanu“, což samozřejmě nejsou naše skutečná jména, jen virtuální přezdívky, za něž se schováváme.

Večer se přihlásit a povídat si s ní mi pomáhalo před vším utéct – jen u ní jsem našel klid.

Brzy jsem zjistil, že se ve skutečnosti jmenuje Eden. Uhranula mě od první chvíle, kdy jsme se přes internet spojili. Vypěstoval jsem si na ní závislost.

O svých skutečných životech jsme toho navzájem moc nevěděli… a ona na tom nechtěla nic měnit. Anonymita však naši vzájemnou a nezastavitelnou přitažlivost nijak neoslabila. Spíš naopak. Díky ní jsme se tomu druhému otevřeli tak, jak bychom to možná za jiných okolností nedokázali.

Eden byla vtipná, inteligentní, nádherná – vše, co jsem od ženy chtěl. Nemohl jsem ji však mít. Smířil jsem se s tím, že mezi námi zůstane vše při starém – dokud jsem nenarazil na informaci, která mě dovedla až k ní.

Chopil jsem se šance. A právě tady náš příběh začíná.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: Romance, Romány pro ženy
Počet stran: 286
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.