Recenze: GENTLEMAN DEVĚT (Penelope Ward)

Láska rodící se z přátelství

A přesně kvůli tomuhle si musíš dávat pořádného bacha, Channingu. Nemůžeš riskovat, že překročíš hranici a ublížíš jí. Máš dělat to samé, co vždycky, bžt její kamarád a rozesmívat ji. Neměl sis s Amber zahrávat, ani když ještě neměla zlomené srdce. Ale teď? Teď je ještě důležitější to nepodělat. (Str. 37)


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství BaronetChci zakoupit tento titul


Spisovatelka Penelope Ward se specializuje na romány pro ženy a v ČR už díky nakladatelství Baronet vyšlo několik jejích titulů, které jsou vždy romantické, zábavné a plné lásky. 

Já už jsem vám představovala její knihy, tak je pojďme zrekapitulovat. Řekni něco legračního (recenze) vyšlo v roce 2018 jako nápaditá lovestory. Následovala dilogie Rebelský dědic (recenze) a Rebelské srdce (recenze), která byla pěkně dramatická a žhavá! Zápletka byla pořádný oříšek a nejednu z vás prostě dostala. Ve spolupráci s autorkou Vi Keeland vyšla humorná romance Milá Bridget, chci tě (recenze). Nejspíš už se stejně jako já těšíte na konec listopadu, kdy by měl vyjít titul Nesnáším tě, na kterém se podílela, jak Vi Keeland, tak Penelope Ward. 


Nejnovější publikací je tedy Gengleman Devět. Neobvyklý název skrývá romantický příběh o lásce, která se zrodila z přátelství. Jenže je tu háček. Do Amber se totiž zamilovali oba kamarádi, kteří se s ní přátelili. Kluci se tedy dohodli na tom, že Amber ani jednomu z nich nepřipadne, ale ejhle... Rory ji získal, zatímco zamilovaný Channing ostrouhal.


Jejich příběh se dovídáte v ich-formě, kdy máte možnost nahlédnout na něj ze dvou úhlů pohledů, tedy z pohledu Amber i Channinga. Čtivý titul přináší nejen emoce, ale také příjemný, spíše jemnější humor. 

Amber je dívka, která má zlomené srdce. Když se jí do života vrátí Channing, netuší, co dělat, protože její nový spolubydlící je nejen její dobrý kamarád, ale také je děsně sexy... 

Channing Lord byl do Amber zamilovaný už od šestnácti let, kdy byla prostě nádherná. A to je problém, protože ona pořád vypadá jako šestnáctiletá. Moc se nezměnila, i když už je jí po dvacítce. Channing rád jí neobvyklá jídla, je vtipný a milý a fakt to není sukničkář, jak si o něm Amber myslí. 

Hrdinové jsou zábavní. Autorka mohla jít v jejich případě více do hloubky, ale chápu, že tohle není žánr, kdy se spisovatel zabývá psychologií svých postav. Mají, co nabídnout, ale hlavně...

Ta minulost! Autorka schopně zapracovala minulost, spojenou s emocemi a dramatem, do příběhu. Snadno ji propletla s přítomnou dějovou linií a okořenila tak celý titul. Ono to totiž není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Přečtení anotace vám toho poví opravdu spousty, protože se jedná o část převyprávěného děje, ale nebojte se, neřekne vám všechno! To nejemotivnější zůstává skryto a vychází na povrch především v závěru... 

Romantika a přátelství je krásně popsané. Není tak intenzivní, i když Channing je žhavý jako samo peklo a v případě hrdinky autorka trochu tlačila na pilu. On je však více v poklidu a tak na vás nepůsobí jejich námluvy jako něco nepřirozeného, spíše se jedná o reálnější kousek, kdy je silné přátelství báječným doplňkem. 

Máte slabost pro romantické příběhy se špetkou humoru, emocí a jiskrné erotiky? Gentleman Devět je další ze série baronetských hot lamačů srdcí! 

Co na Gentleman Devět říká Chensie? Oddechová romance. Zkrátka to správné relaxační čtení na víkend, které vás zahřeje i pobaví. Na můj top od Penelope Ward to nemá, protože dilogii Rebelský dědic jsem si díky jejímu dramatu zamilovala fakt fest, ale i tak jsem si čtení užila. :)


Anotace: 
Bývali jsme tři kamarádi.
On byl ten podivín.
Já byl ten playboy.
A ona byla ta kráska.
Hluboko uvnitř jsem chtěl vždycky jenom ji. Nechával jsem si to pro sebe, protože jsme s Rorym uzavřeli dohodu, že oba necháme naši kamarádku Amber na pokoji.

Jenže lhal.

Já šel na univerzitu a získal ji on.
Amber se nikdy nedozvěděla, jak mi tehdy bylo.
Zůstali spolu potom celé roky – než jí zlomil srdce.
Navzdory tomu všemu, i vzdálenosti mezi námi, jsem s ní zůstal v kontaktu.
Když jsem se dostal pracovně do Bostonu na tříměsíční stáž, Amber mi poskytla svůj volný pokoj.
Pořád se ještě vzpamatovávala z rozchodu a dávala si od mužů pauzu.
Jeden večer jsem však v jejím počítači zahlédl něco, co mě šokovalo. S určitým váháním totiž oslovila mužskou eskortní službu. Bála se chodit na rande, nechtěla zas skončit se zlomeným srdcem, proto hledala sex bez vztahu.
Mísila se ve mně žárlivost, potřeba ji chránit – i zvědavost.
Amber si vybrala Gentlemana Devět a zaslala mu zprávu.
Byla k němu otevřená a mimo jiné mu přiznala, že ji fyzicky přitahuje její kamarád – já.
Předpokládala, že u mě nemá šanci – a taky mě měla za totálního děvkaře. (Vzhledem k okolnostem je to celkem ironie.)
Nakonec si s Gentlemanem Devět sjednala schůzku v hotelu.
Byla v šoku, když jsem se tam ukázal já – s nabídkou, o níž jsem upřímně doufal, že ji neodmítne.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 324
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.