Recenze: MILÁ BRIDGET, CHCI TĚ (Vi Keeland, Penelope Ward)

Romantická oddechovka plná humoru!


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet
Baronet na FB

Chci zakoupit titul Milá Bridget, chci tě!


Spisovatelka Penelope Ward se českým čtenářům představila svým titulem Řekni něco legračního, který byl nápaditý a vtipný. Knihy autorky Ví Keeland zas srší jiskrností a vášní. Když tyto dvě autorky spojí své styly, je naprosto jasné, že vznikne čtivé a zábavné dílo, od kterého se jen tak neodtrhnete.

Vyprávění v ich-formě minulého času se dělí na dva úhly pohledu ústředních postav. Atmosféra se příjemně mění, hrdiny je lehké odlišit a vžít se do nich. Autorky se zbytečně nezabývají popisy, vsadily na čtivé a stručné představení, zaměřily se na rozhovory a emoce, čímž podpořily dynamickou dějovou linii. 

Příběh začíná velmi vtipně a pro Bridget i trapně. Některé čtenářky zřejmě zčervenají jako ona. Do zadku si při rybaření se synem zarazila rybářský háček, na sobě má kalhoty s názvem dnu, který byl před třemi dny a na pomoc jí přijde lékař, který je mladý, vtipný a k sežrání. Navíc je celá rozechvělá z jeho doteku a není snadné se soustředit na něco jiného, než na dlouho neutišenou touhu. Docela tvrdý začátek pro milou Bridget...

Bridget je totiž už dva roky vdova a má osmiletého syna Brendana. Pracuje jako zdravotní sestra a má dar dostávat se do trapných situací, převážně, když je přítomen Simon...

Sexy osmadvacetiletý lékař Simon je vážně vtipálek a má rád ženy. Ale také dokáže být velmi citlivý ke svým pacientům. Srdce mu tluče na správném místě pro ty, které ani nezná a pomáhá, co mu síly stačí. 

Osmiletý Brendan je milý chlapec, který je slušně vychovaný a dokáže vás překvapit vtipnými hláškami. Nelze si ho neoblíbit, kort když i tento rozumbrada má své nepřátelé. Děti si ho občasd dobírají. Věřte mi, budete ho chtít bránit. 

Nadlehčené charaktery jsou zábavné, svým způsobem jedinečné a získají si vás díky vlastnostem, kterými oplývají. Jelikož se jedná o román pro ženy, tušíte, že jsou přizpůsobené tak, aby vám byly sympatické a nečekáte žádné nepříjemné stránky. Ovšem tito pár negativních vlastností mají, i když jsou jim v závěru kuprospěchu, protože je dělají přirozenějšími, živějšími a o to víc sympatičtějšími. 

Jednoduchá dějová linie tkví ve střídání kapitol dle úhlu pohledu Bridget a Simona. Děj se neodehrává jen v lékařském prostředí, jak by se mohlo zdát. Místa jsou vhodně prostřídána, obsahují vhodné popisy a zbytečně vás nezahlcují. Objevíte se sice v nemocnici, ale také u Bridget doma, v restauraci, na józe a dalších působištích, kde se rozhodně nebudete nudit. 

Nejpodstatnější v románu je pestrý, okázalý, líbivý humor, který si vás získá. Nejedná se pouze o zábavné rozhovory a hlášky, ale také o vtipné zvraty. Jedná se o americký humor v některých případech lehce přes čáru, ale přesto působí přirozeně. 

Silné však jsou také emoce. Jako vdově se Bridget stýská po manželovi, což je samozřejmé. Jelikož už od jeho smrti uběhly dva roky, nejedná se o čerstvý srdcebol a tak vás autorky zbytečně emočně neždímají, pouze ukazují na přirozený stesk a bolest. Mateřské emoce a vděčné přátelství jsou bonusem. 

Nejspíš očekáváte, že se bude jednat pouze o romanci, ale autorky vás překvapí. Děj je obšírnější, obsahuje zajímavosti, různorodá emotivní témata, z nichž některá se proplétají v hlavní působivou zápletku. Mezi hrdiny to ale rozhodně jiskří, zábavná část se spojuje s vášní a touhou. Láska je něžná a krásná, doplněná vhodně sepsanými erotickými scénami. Tahle oddechovka vám dokáže rozvířit motýlky v břiše. 

Nečekejte, že vás autorky nepřekvapí. Rozhodně překvapí a ne jednou. To smutnější tajemství se k vám dostane bez přípravy a možná zasáhne vás jako vlny, obdobně jako nic netušící postavu. Dramatické situace odehrávají v závěrečné části, což je očekávané a věřte mi, budete se těšit i děsit zároveň. Konec jen poukazuje na to, jak romantický příběh umí autorky vykouzlit.

Milá Bridget, chci tě je romantická a zábavná romance, která má něco navíc. Správná oddechová četba, do které se nenáročné čtenářky zamilují na první pohled. Každá z nás potřebuje příběh, u kterého se nám podlomí kolena a možná právě tento bude tím pravým pro tebe! 

Co na titul říká Chensie? Vtipné, romantické, okouzlující. Závěr mě příjemně překvapil. Autorky spolupracovaly skvěle, spojily své styly tak dobře, že není, co vytknout. 



Anotace:
Milá Bridget,
píšu ti tenhle dopis, protože je dost nepravděpodobné, že bych někdy sebral odvahu říct ti to do očí.
Takže tady to je.
Vůbec se k sobě nehodíme. Ty jsi spořádaná svobodná matka, co to má v hlavě srovnané. Já jsem jen nezodpovědný doktůrek z Anglie, co tu ve městě působí jenom dočasně a žije v tvojí přestavěné garáži, než se zase vrátí domů.
Jenže se tu vyskytla taková věc… z nějakého pitomého důvodu na tebe prostě nedokážu přestat myslet, a to v dost nevhodných souvislostech.
Chci tě.
Jediný důvod, proč ti to teď píšu, je, že si nemyslím, že je to jednostranné. Všiml jsem si, jak se na mě díváš. Asi působím dost trapně, když po sobě házíme neslušnými vtípky, ale to, že mě přitahuješ, žádný vtip není.
Takže proč ti to vlastně píšu? Prostě tím chci naznačit, že jsme oba dospělí, sex je zdravá a přirozená věc, a že mě můžeš najít hned za těmi dveřmi z kuchyně do garáže. Mám-li být úplně přesný, chci, abys věděla, že ty dveře odteď nechávám otevřené pro případ, že bys za mnou třeba někdy v noci chtěla zajít.
Bez otázek.
Přemýšlej o tom.
Anebo ne.
Jak budeš chtít.
Beztak pochybuju, že ti ten dopis vůbec strčím pod dveře.
Simon

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 367
Vazba: pevná s přebalem



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.