Recenze: NESNÁŠÍM TĚ (Vi Keeland, Penelope Ward)

Romance z prostředí realitních agentů



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento román



Americké spisovatelky Vi Keeland a Penelope Ward vydávají, jak společnou tvorbu, tak i samostatnou. Už jsem vám představovala například jejich romány: Milá Bridget, chci tě (recenze), dilogii Rebelský dědic (recenze) + Rebelské srdce (recenze). Na jejich novinku Nesnáším tě se nejspíš všechny čtenářky těšily jako já. Co tedy nový titul z nakladatelství Baronet nabízí? 


Vypravování v ich-formě se odehrává převážně z úhlu pohledu Charlotte, ústřední protagonistky, ale střídá se i s kapitolami z úhlu pohledu Reeda. Styl psaní se příliš nemění, je stále čtivý, dynamický. Atmosféra je příhodná a prostředí, převážně z realitní kanceláře a pracovních prostorů, je autentické. 

Charlotte je na dně. Je nezaměstnaná a její bývalý snoubenec se chlubí po pár měsících novou snoubenkou, které dal stejný prsten, jaký měla Charlotte. Podpásovka! Když hlavní hrdinka najde šaty, obohacené o vzkaz na modrém papíru, rozhodne se pisatele dohledat a podaří se jí to. Jenže protože tak činí v opilosti, domluví si schůzku v realitce na prohlídku bytu, na který rozhodně nemá a sotva někdy mít bude. Čeká tam na ni Reed. Muž, který je láskou zahořklý, a pěkně arogantně jí to dá sežrat. Charlotte si na toaletách div nevypláče oči, když ji potká štěstí v podobě majitelky firmy, která jí nabídne nejen práci, ale i pochopení. Ovšem Charlotte netuší, že o to víc se s Reedem bude muset setkávat... 

Charlotte je sympatická, upřímná a zábavná hrdinka, která má pro lidi pochopení a když už občas udělá něco bláznivého nebo se jí stane trapas, prostě to vezme s nadhledem a jde dál. Snaží se být konečně sama sebou a nemyslet na to, co špatného ji potkalo. Reed je báječným zpestřením, ale absolutně nechápe, kam se poděl ten muž, který psal roamntický vzkaz, jež našla.

Reed je láskou zklamaný. Pozbyl naději, že skutečná láska vůbec existuje. Rozhodl se, že se nikdy nebude ženit a nezaloží rodinu. Chce se věnovat své práci a proto také na všechny praktikuje svůj arogantní postoj, kterým dokáže odstrašit leckoho. Možná i Charlotte.

Hrdinové jsou upřímní, zábavní a živí. Snadno vás vtáhnou do děje a pobaví v příběhu, který nabízí něco víc. Mezi témata patří kupříkladu umění, práce realitních agentů, ale také hledání sama sebe a svých kořenů. Charlotte se totiž vydává hledat něco, co nikdy nepoznala a co je pro ni důležité. Reed se naopak snaží najít naději a rovnováhu, kterou ztratil. 

Milostná linie se rozjíždí hned od začátku, protože Reed je na první pohled muž, před kterým se Charlotte klepou kolena. Je okouzlená jeho vzhledem, ale nikoliv povahou, kterou dává najevo. Arogantní zlosyn jí dává zabrat a tak se tahle hutná a zábavná hra na kočku a myš rozehrává po celý příběh, kdy se hrdinové poznávají a špičkují. 

Závěr je samozřejmě dle očekávání. To už vás nepřekvapí, protože podstatná je cesta. Možná stejně jako na mě na vás nejvíce zapůsobí epilog, který vypovídá o životě, který o dvacet šest let později Charlotte žije... Dojemná tečka na závěr potěší každou romantičku. 

Tituly těchto šikovných a uznávaných autorek lze snadno doporučit. Pokud jste cílovými čtenářkami, toužíte po romantice a lásce, po vzrušení a naději, pak je Nesnáším tě tím pravým počinem pro vás. 

Co na titul říká Chensie? Charlotte mi byla moc sympatická. Bavila mě! A když se do toho vložil Reed, bylo nadšení na světě. Neodolatelný zhrzený mužský, co dokáže ostře odsekávat a prskat a zábavná Charlotte, která se nevzdává. To je kombinace, která se autorkám povedla a skvěle dotvořila báječný román. 


Anotace: 
Od nejprodávanějších autorek New York Times Vi Keeland a Penelope Ward přichází nečekaná love story o odložených srdcích a druhých šancích…

Všechno to začalo záhadným modrým vzkazem všitým do svatebních šatů.
Něco modrého.
Vydala jsem se do luxusního butiku prodat své vlastní svatební šaty. Tam jsem zase našla „něco starého“, co patřívalo jiné nevěstě.
Do podšívky nádherných šatů s motivem ptačích per tam byla všita ta nejkrásnější zpráva, co jsem kdy četla: Děkuju ti, že jsi mi splnila všechny moje sny.
Na modré papírové cedulce bylo vyraženo jméno Reed Eastwood. Očividně to byl ten nejromantičtější muž, jaký kdy žil. Rovněž jsem zjistila, že je to ten nejnádhernější muž na světě. Kdyby jen moje fantazírování o pravé lásce tady skončilo. Později jsem totiž o tom zamilovaném pánovi zjistila ještě další věci.
Je arogantní, cynický a má nesmyslné požadavky. Vím, o čem mluvím. Vlivem nečekaného zvratu osudu je z něj můj nový šéf. To mě ale nezastaví, abych odhalila příběh, jenž se za tím milostným vzkazem skrývá. Milostným vzkazem, po němž spolu nežili šťastně až do smrti…
Ten příběh se však nedá srovnat s tím naším, každým dnem zajímavějším, něžnějším a víc sexy než cokoliv, co bych si kdy dokázala představit.
Něco nového.
Nemám ale nejmenší tušení, jak to skončí…

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2019
Žánr: Romány pro ženy
Počet stran: 326
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.