Recenze: CESTA HRDINKY (Sabine Groth)

Hledání zdrojů ženské síly

Tato kniha je průvodce, který vás podpoří na cestě ke zdrojům ženské síly. Průvodce však nedokáže nahradit vaši vnitřní cestu, a ani žádný jiný průvodce nemůže být náhradou za výpravu do cizí země. (Str. 9)



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál

Chci zakoupit tento titul!


Německá spisovatelka, psychoterapeutka a učitelka Sabine Groth využívá při svém psaní široké spektrum terapeutických metod a vede semináře pro ženy, zaměřujíc se na osobní růst. I tato podnětná kniha je svým způsobem poutavá přednáška, kterou vás autorka inspiruje k poznání sebe samé. V anotaci se dozvíte, že se autorka nechala svést publikací Ženy, které běhaly s vlky. Nečetla jsem, takže bohužel nemohu posoudit. 

Styl psaní je volnější, osobitý a lehce vtipný, podbarvený emocemi. Je vidět, že autorka věří svému výkladu, rozumí a snadno vás seznamuje se vším, co je nutné pro to, abyste našli svou ženskou sílu. Navíc je skvělé, že autorka se vším zaobírá pěkně od začátku a nic nevynechá. Je to precizní studie ženskosti i ženské síly. 

Vše začíná samozřejmě úvodem, kdy vás autorka vítá na této nesnadné cestě a upozorňuje vás, že kniha je pouze průvodcem. Cestu budete muset vykonat samy a nebude to snadné, ale s vědomostmi, kterými vás vybaví na cestu se vám půjde o něco lehčeji. Kniha se dělí na tři podstatné části: 
  • Cesta do podsvětí
  • Návrat k sobě
  • Vzhůru k novým břehům

Samozřejmě jako první se musíte dozvědět, co vlastně znamená být ženou. Upřímně, nejspíš zrovna od této pasáže nečekáte zázraky, ale ono vše působí jednoduchým a běžným dojmem, až na to, že autorka dokáže vše představit v hlubším smyslu. Takže ač se obáváte povrchnosti, nemusíte. 

Publikace obsahuje experimenty, které jsou podstatnou částí této studie. Nejen úkoly, které vás nutí sama sebe lépe poznat, ale skutečně experimenty, které vám z nitra odkrývají ještě víc a vy snadněji poznáváte právě prostřednictvím praxe o svém ženství víc, než by vám kdokoliv řekl. V tomto případě vám autorka pomáhá najít nejen vnitřní klid a samu sebe, ale také mít se ráda. To je sice vedlejším, ale dle mého velmi cenným produktem. 

Neměla jsem tušení, jak lze námět pojmout obšírně a co všechno vlastně zahrnuje. Publikace je směsí velké podpory, emocí a náhledu na nitro ženy se vším všudy. Psychologie se této knihy rozhodně silně dotýká, ačkoliv autorka nepoužívá je psychologie, ale také sebereflexy, se kterou vám o ženách přednáší. 

Naprosto neotřelá, působivá a odzbrojující přednáška o ženách, niterném ženství a ženské síle, která je obohacená o osobitý přístup a především experimenty a úkoly, jež vám pomohou odhalit vlastní ženskost a sílu. Jste-li ženy, je tato publikace cenným prostředkem k sebepoznání a utužení své vnitřní síly. Dle mého by ji měla mít každá žena v knihovně a povinně číst. 

Autorka doporučuje svůj titul také silným mužům, kteří chtějí ženám porozumět. Nejsem si jistá, jestli bych ji mužskému osazenstvu doporučovala, ale pravdou je, že takový náhled na ženy už zřejmě nikde jinde nepřečtou. 


Anotace: 
Kniha je výzvou pro všechny ženy k cestě do jejich vnitřních světů, aby se naučily vnímat svou ženskou sílu a energii, probádaly svět svých pocitů a potřeb, posílily své sebevědomí, důvěřovaly sobě samým a následovaly svůj vnitřní hlas. Autorka Sabine Groth se nechala inspirovat slavným titulem Ženy, které běhaly s vlky.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2020
Žánr: Osobní rozvoj
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.