Recenze: DĚDEČKOVY POVÍDAČKY (Zuzana Pospíšilová)

Milý dědeček a jeho nápadité příběhy! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada - Bambook


Chci zakoupit tento titul!




Česká spisovatelka Zuzana Pospíšilová, zaměřující se na knihy pro děti, u  nakladatelství Grada - Bambook vydala svůj nejnovější počin Dědečkovy povídačky. Jako vždy titul nepostrádá krásné ilustrace, tentokrát ilustrátorky Zuzany Drcadky Kruté, a napínavý, zábavný a krásný příběh. 

Jaké knihy pro děti už jsem vám od autorky představovala?

 


Vypravování se rozkládá na sedmdesáti šesti stranách. Příjemný a čtivý styl vypráví o dědečkovi a babičce a jejich zvídavých vnoučátkách. Dědeček ráčkuje a tak nejprve svým vnoučatům nechce vyprávět pohádky, ale nakonec se rozhodne pro vlastní, mnohem zajímavější a nápadité vyprávění. Co se týče R a Ř, tak mám vážně pocit, že jsem na ně v dědečkových povídkách nenarazila! Což je neskutečně originální a důmyslné.

  

Jeho pohádky jsou odlišené, a tak se pasáže dělí na přímé dění, a dědečkovo vyprávění. Dozvíte se kupříkladu: Jak zabloudil, Jak byl v pekle, Jak si postavil vlastní vozítko nebo potkal mluvící kočičku. Dědečkovy příběhy jsou ohraničené a samozřejmě také doplněné o kresby.

 

Mezitím se odehrává dějová linie, týkající se běžného života této milé a sympatické rodinky. Lenka a Pavlík jsou hodné děti, které neskutečně rády poslouchají dědečkova vyprávění a proč také ne, když je tak lákavé a povedené? 

Ilustrátorka Zuzana Drcadka Krutá se rozhodla pro zaoblené, veselé a pestré ilustrace, které krásně doplňují děj a rozvádí dětskou fantazii. Ke knize se rozhodně hodí a podpoří ji.


 

Jestli vaše děti nedají na svého dědečka dopustit nebo si prostě chtějí přečíst nápadité a emotivní vypravování plné zážitků a legrace, pak jim určitě Dědečkovy povídačky pořiďte! 


Pan Zdeněk je uznávaným občanem města. Všichni si ho váží. Nikdo však netuší, že má jedno malé tajemství – v dětství se nenaučil správně vyslovovat hlásky R a Ř, a tak ráčkuje. Když si s někým má povídat, schválně se těmto hláskám vyhýbá. Jenže pak se stane dědečkem a vnoučata po něm chtějí vyprávět pohádky – třeba o Karkulce nebo o veliké řepě! Co teď? Jak si dědeček poradí?

Dědečkovy povídačky o tom, co zažil jako malý kluk, vás zaručeně pobaví svými kouzelnými příběhy. Ale pozor, R ani Ř v nich nečekejte!

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 76
Vazba: pevná

1 komentář:

  1. Děkuji za prima inspiraci!
    Dětského čtení není nikdy dost... 😉
    Pěkné jarní dny, Peťka 😉

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.