Recenze: TÝDEN MEZI INDIÁNY (Zuzana Pospíšilová)

Dobrodružství na Indiánském táboře! 

Zajímá vás, jak žijí indiáni? Chtěli byste vědět, kde bydlí a co všechno umějí? Terezka s Vojtou by se to taky rádi dozvěděli. Připojte se k nim a staňte se na týden indiány jako oni. Bude to týden dobrodružný a pestrý jako indiánská čelenka. (Str. 7)


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada - Bambook
Chci zakoupit tento titul!


Od české autorky Zuzany Pospíšilové mi doma od  nakladatelství Bambook - Grada přistály tři různorodé knížky pro děti plné krásných příběhů i ilustrací! První, kterou bych vám ráda představila, je Týden mezi indiány! 




Styl psaní je čtivý, milý a vřelý. Potěší zejména školáčky prvního stupně, kteří se čtením teprve začínají. S ohledem na to má kniha velká písmena, která se jim dobře budou číst. Také krátké kapitoly, díky nimž si knihu mohou rozdělit do několika večerů - přesněji 16 příběhů, jež mohou děti prožít. Už dle obsahu poznáte, nač se děti mohou těšit!

 

Takřka na každé stránce se vyřádila ilustrátorka Daniela Skalová, která se rozhodla pro pestrý a neokázalý styl, jež se k tématu hodí. Dokázala svými kresbami povzbudit dětskou fantazii a dotříbit knihu. Není, co vytknout, protože kresby jsou opravdu krásné a velmi hezky se na ně kouká dětem i dospělým. 

 

Ačkoliv se námět týká indiánů, nemusíte se obávat ničeho násilného. Autorka se striktně drží toho, že je dílo určené pro malé čtenáře a tak s příběhy také nakládá. Její krátké pasáže obsahují nejen zajímavosti k danému tématu, ale hlavně veselé zážitky, které děti mohou navnadit na touhu prožít něco takového na táboře také...


Ústřední hrdinové Terezka a Vojta totiž odjíždějí přes letní prázdniny na Indiánský tábor! Nevyhne se jim válečná porada, poučení o první pomoci, táborové hry, záhady, Bobřík mlčení a ani emotivní loučení. Dokonce se mohou vaše děti i něco zajímavého naučit!


Po zavření knihy věřím, že děti budou ještě chvíli obestřeni letní atmosférou a zážitky, které jim kniha dala. Čtení je velmi krásné, veselé a upřímné. Ačkoliv můj syn ještě k cílovým čtenářům přímo nepatří, povídání o dětech se mu natolik líbilo, že jsme indiánskou atmosféru přenesli i k nám domů. Rozhodně čtení doporučuji! 

Howgh! 

Anotace: 
Jak se vlastně hraje na indiány? Víte, jak indiáni žijí, kde bydlí a co všechno umějí? Připojte se k Terezce a Vojtovi a staňte se na týden indiány stejně jako oni. Bude to týden dobrodružný a pestrý jako indiánská čelenka. Napínavý i poučný letní příběh od oblíbené autorky je určen začínajícím čtenářům.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2018
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 72
Vazba: pevná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.