Recenze: KŘEČEK V UTAJENÍ (Zuzana Pospíšilová)

Chameleon v hlavní roli!



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada - Bambook
Chci zakoupit tento titul!



Toužíte po zvířátku? Rádi byste měli nějakého mazlíčka? Například takový křeček... Co všechno by se s ním dalo podnikat? Jak byste si spolu mohli hrát? Určitě by to byl skvělý kamarád. Ale co když doma kraluje kocour, který by ho mohl ulovit? I tohle se dá vyřešit. Tedy v případě, že máte štěstí jako Tom a pořídíte si to správné zvířátko! Jaké? Přečtěte si o Kamilovi! 




Kniha je opět určená pro malé čtenáře prvního stupně, kteří se čtením začínají. Velká písmena a krátké, zábavné kapitoly jim rozhodně usnadní tuhle povinnost a pomohou jim, aby se ze čtení stala záliba. 

Tentokrát knihu ilustroval Michal Sušina, se kterým jsem již zkušenosti měla v díte Strýček Vendelín, chlupatý meloun. Opět se mu podařilo krásně vytvořit atmosféru a doladit celý příběh svými veselými a pestrými obrázky. 

 

Příběh začíná jednoduše. Chlapeček Tomáš chce křečka, i když má doma kocoura Drápa. Maminka s tatínkem nejsou dvakrát nadšení, ale Toma si vyslechnou. Tomášek se na svého křečka opravdu moc těší a tak se maminka s tatínkem rozhodnou, že se půjdou podívat do obchodu se zvířátky. A tím začíná nejdůležitější a nejpodstatnější zápletka!

Jak už chápete podle obrázku na titulní straně knihy, tak namísto křečka si Tomáš pořídí báječného chameleona. Příběh se netýká pouze zápletky se zvířátkem, Tomáš chodí do školy a i v ní se mu dějí zajímavé věci. 

 

Kniha je psaná pro děti, i když jako rodič bych byla raději, kdyby poukazovala na to, že zvířátka nejsou jen na hraní a je potřeba se o ně starat. V době koupení se stávají povinností a ne zábavou. Navíc chov chameleona opravdu není tak snadný, jak Zuzana Pospíšilová sepsala. Zřejmě bych si představovala nějaké to poučení, protože jinak titul děti naláká na koupi zvířátka a ne vždy jsou pro zvíře ty nejvhodnější podmínky a čas. Samozřejmě se jedná o nadlehčené čtení, kdy chameleon Kamil dokáže věci, které by běžné zvířátko nedokázalo. Pro děti kniha skrývá určitě báječný zážitek. 

 

Máte-li doma chlapečka, který má rád zvířata, pak se mu Křeček v utajení určitě moc zalíbí. Jedná se o ryze klučičí čtení, ve kterém padají góly a radost z chameleona se prolíná celým dějem. Děti budou spokojené! Snad ovšem vy nepoběžíte do obchodu pro zvířátko...


Anotace: 
Toužíte po zvířátku? Například takový křeček… Co všechno byste s ním mohli podnikat! Jak byste si spolu vyhráli! Určitě by to byl skvělý kamarád. Ale co když doma kraluje kocour, který by ho mohl ulovit? I tohle se dá vyřešit. Tedy v případě, že máte štěstí jako Tom a pořídíte si to správné zvířátko. Jaké? Přečtěte si o Kamilovi!

Další knížku z edice Čtení pro prvňáčky od oblíbené autorky Zuzany Pospíšilové vtipnými ilustracemi doprovodil Michal Sušina.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro děti a mládež
Počet stran: 72
Vazba: pevná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.