Recenze: KOUZELNÁ TŘÍDA V ZOO (Zuzana Pospíšilová)

Kouzelná třída pošesté! 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada
Chci zakoupit tento titul!


Česká spisovatelka Zuzana Pospíšilová se zaměřuje na tvorbu pro děti a vždy se do svých příběhů snaží vložit nejen krásné a poutavé dobrodružství, ale také nějaké to poučení. Jejím nejnovějším počinem je Kouzelná třída v zoo, která vyšla u nakladatelství Bambook - Grada.

 



Čtení pro prvňáčky se rozkládá na sedmdesáti sedmi stranách včetně předmluvy, která zobrazuje kolik knih, týkající se série Kouzelná třída již vyšlo a které mohou malé čtenáře potěšit. Vypadá to, že publikace lze číst samostatně, ale pokud se vaším dítkám příběh zakoupit, určitě budou rády za kompletní sérii. 

Kouzelná třída má prozatím šest děl, spadá do žánru dětské literatury a fantasy: 

  • Kouzelná třída
  • Kouzelná třída, příběh pokračuje
  • Kouzelná třída - další kouzlení
  • Kouzelná třída - Čtvrtý rok
  • Kouzelná třída v muzeu
  • Kouzelná třída v zoo
 

Vypravování se odehrává v er-formě minulého času. Je poutavé, jednoduché a čtivé. Text je psán velkými písmeny, což je u publikací vhodných pro prvňáčky očekávané. 

Na příběhu poznáte, že je pokračováním, protože začíná tak nějak bez začátku. Rovnou se noříte do třídy, kterou učí kouzelná víla Jasmína. Neučí svou třídu dlouho, jak je zmíněno v ději, ale děti jsou od té doby mnohem hodnější a natěšení se něco naučit.

 

Jak tušíte už dle názvu, tak tentokrát se autorka Zuzana Pospíšilová zaměřila na námět zvířat a tak spolu s dětmi, které pokud nezná malý čtenář z předchozích děl, si může z počátku plést a špatně se orientovat. 

Po krátkém začátku, který se týká hodiny o zvířatech, se můžete těšit do zoo. Děti spolu s paní učitelkou Jasmínou si totiž udělají kouzelný výlet a představí vašim ratolestem spousty zvířat! Samozřejmě se o nich dozví podstatné informace, autorka zabrousila také trochu do chodu zoologické zahrady. 

Báječná a veselá atmosféra s ohledem na námět je opravdu živá a nejen děti, ale i dospělí se při čtení budou usmívat, jak krásně zapůsobí. Podněcují ji také kresby ilustrátora Drahomíra Trsťana, který se rozhodl pro oblé a veselé obrázky plné pestrosti. 

V příběhu děti potká nejen poučení a podstatné informace, ale také nebezpečí a zajímavé zvraty. Naštěstí paní učitelka má oči všude a tak zachrání vše dříve, než dojde k tragédii. 

Úspěšné pokračování série Kouzelná třída si své čtenáře opět snadno najde a okouzlí je zábavným a vřelým dobrodružstvím ze zoo. Podle všeho to vypadá, že se autorka chystá na další příhody v nové knize, jelikož závěr tomu tak naznačuje. Rozhodně se budeme těšit! 

Knihu a vlastně celou sérii, která se nese v podobném duchu, bych doporučila všem prvňáčkům, kteří se potřebují se školou ještě trochu sžít nebo je naopak láká mít ještě jednu třídu, tentokrát třídu plnou kouzel, navíc. Věřím, že malí i větší čtenáři si čtení užijí! 


Anotace: 
Kam se tentokrát kouzelná třída vypraví? Z hodiny prvouky rovnou do zoo! Když poznávat zvířátka, tak naživo. Vílí učitelka se přece nebude spoléhat jenom na učebnice, a tak se neposední prvňáci sami zaletí přesvědčit, že chobotnice nemá chobot a že slon má sílu… no jako slon. Tajný výlet za zvířátky bude trochu dobrodružný, trochu poučný, ale hlavně veselý a kouzelný.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2019
Žánr: Pro děti a mládež, Fantasy
Ze série: Kouzelná třída 6.
Počet stran: 80
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.