Recenze: RUCKUS - ŠÍLENÁ LÁSKA (L. J. Shen)

Divoká  a šílená láska




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Chci zakoupit tento titul!


Hříšníci úspěšně útočí na české čtenářky. Již druhý díl Ruckus - Šílená láska vám může zamlžit oči, protože nedávno vyšel u nakladatelství Baronet. Americká spisovatelka L. J. Shen není žádným nováčkem, už má na svém kontě spousty zajímavých knih a mezi nezapomenutelné určitě patří série Hříšníci. Defy: Nebezpečná láska (recenze) vyšla u Baronetu pouze jako e-book, je to novela a předvoj v jednom, jelikož se dozvídáte o prvním ze žhavé party HotHoles. Jamie je bouřlivý mladík, ale ne natolik jako tvrdý a drsný Vicious. Po této postavě se také jmenuje druhý díl: Vicious - Divoká láska (recenze).

Varování: Recenze může obsahovat spoilery, týkající se předchozích dílů. 





Už máte Viciouse přečteného? Já doufám, že ano, protože se v něm setkáváte se sestrou ústřední hrdinky. Osudy Rosie a Millie jsou propletené, jelikož Millie chodila s Deanem, zatímco do něj její mladší sestra byla až po uši zamilovaná. A když teď Millie urvala lásku svého života, Viciouse, tak Rosie se chtě nechtě musí setkávat s Deanem. 

Bydlí totiž v jeho apartmá a tak se spolu vidí ve výtahu, kde už na začátku je jasné, že po ni Dean touží. Jenže on je sexuální ďábel, může kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv a Rosie netouží být jen jeho další zářez na pažbě. Nebo ano? 

Dean je z celé party zřejmě nejdivočejší a nejšílenější. Tenhle kluk je chodící pohroma. Sobec, zahleděný do sebe, než ho obrátí láska. Šílenec, který je schopný ohrozit i zdraví. Neukojitelný milenec a vtipálek. Na první pohled pohodář, ale na ten druhý v něm třímá tak ohromná síla, že to bere dech. Vážně ohromný a nezapomenutelný hrdina, který vám nedá spát. 

Rosie má ostrý jazýček. Je vtipná, zábavná a také nemocná, proto ji vše udržuje stranou od řádění a raději se snaží být v poklidu. Ve Vicious jste měli možnost si přečíst, jak se o ni Millie stará, jenže její starší sestra je teď pryč a Rosie je na všechno sama. Dokonce i na to, aby odrážela návrhy svůdného Deana. 

Styl psaní v ich-formě se očekávané odehrává ze dvou úhlů pohledů - Deana a Rosie. Tak vám vůbec nic neunikne. Ke všemu má autorka čtivý a dynamický styl, takže ačkoliv má příběh čtyři sta dvacet čtyři stran, přečtete jej snadno. Navíc jestli máte v oblibě romantické pohádky, tak styl lehkého nadhledu a lehkosti si vás získá na první pohled. Realita musí stranou, na scénu přichází HotHoles a u těch se mění naprosto všechno! 

Dějová linie obsahuje i náhledy na minulost, kdy se kolem sebe motali Dean a Millie, ačkoliv každý z nich pokukoval po někom jiném. Díky těm náhledům je příběh celistvý a působí skutečně emocionálním dojmem, takže citlivější čtenářky zasáhne na tom správném místě. Ústřední linie se týká dobývání, kdy se rozjíždí nová a neotřelá hra na kočku a myš. Dean je skutečně náruživý, neobyčejný a bláznivý, takže si tuhle bouřlivou jízdu užijete od začátku až do konce, i když ji stíní nemoc. Autorka se rozhodla brát chorobu s nadhledem, a tak ačkoliv některým čtenářům může vadit, že se neřídila reálnými projevy a silně zjemňuje její projevy, tak na druhou stranu tohle je opravdu pohádková oddechovka a pokud by choroba byla naplno znázorněná, už by to naprosto měnilo náhled na příběh i realitu, kterou se vám autorka snaží nastínit. Berte v potaz, že v tomto případě se L. J. Shen snažila vytáhnout vás z tvrdé reality do měkčí a vzrušivější verze, kde láska a erotika hrají prim. Povedlo se jí to na jedničku!

Stejně jako předchozí díl je plný emotivních zvratů, milostných scén a romantiky! Pohádková romantika potěší každou čtenářku, která si za tímto účelem knihu pořídila. Samozřejmě poznáváte nejen ústřední hrdiny, ale také se znovu setkáváte i s těmi, které jste si zamilovali v předchozích dílech. 

Tento román obsahuje ale pár chyb, kterých si může pečlivý čtenář všimnout. Tím nejpodstatnějším je, že v tomto případě charaktery autorce nevychází. V předešlém díle vyznívaly určitým způsobem, v tomto románů náhled na ně je jiný a tak máte občas pocit, že čtete o někom jiném. Některé detaily autorce unikly, takže kupříkladu to, že si Dean libuje v netradičním oblečení se dozvíte vlastně až v závěru, přitom po celý děj o tom nebyla ani zmínka. Jste-li detailistky, tak ano, narazíte na fakta, která vás nepotěší, ale i přesto si myslím, že počtení vám nezkazí. 

Jak příběh končí... K tomu se nebudu vyjadřovat, i když určitě tušíte. Dojemný je epilog, který hledí do budoucnosti a zobrazuje nejen Deanův život, ale také i životy ostatních HotHoles. 

Román bych doporučila všem, pro které se HotHoles stali posedlostí. Upoutali vás už v novele a s Vishousem jste jen tak tak popadaly dech? Pak si, milé čtenářky, určitě nesmíte ujít tohle bláznivé a romantické pokračování, které je dalším povedeným dílem do sbírky série Hříšníci. Copak nás asi čeká v dalších dílech? Věřím, že to opět bude terno!


Anotace: 
Rosie
Říká se, že život je krásná lež a smrt bolestivá pravda. Je to pravda.
Nikdo mě nedonutil cítit se víc naživu než ten, kdo mi neustála připomíná, jak mi utíká čas.
On je moje zakázané jablko.
Také je to bývalý přítel mé sestry.
Předtím, než mě odsoudíte, ale musíte vědět:
Že to já ho viděla první. Že to já jsem po něm jako první zatoužila. Že to já ho první milovala.
O jedenáct let později vtrhl do mého života a chce dostat druhou šanci.
Dean Cole se chce stát mým rytířem na bílém koni. Jenže co když přijel pozdě?

Ruckus
Říká se, že ty nejjasnější hvězdy mají nejkratší život. Je to pravda.
Ve světě, kde je všechno nudné, Rosie září jako hvězda Sirius na nebi.
Před jedenácti lety nás osud rozdělil.
Tentokrát se ale nehodlám vzdát.
Rosie LeBlancové zjistí, jak tvrdě dokážu bojovat, abych dostal to, co chci.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: Romantika, Erotické romány pro ženy
Ze série: Hříšníci 2. 
Počet stran: 424
Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.