Recenze: AMERICKÁ KRÁLOVNA (Sierra Simone)

Hříšná romance! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Chci zakoupit tento román


Americká spisovatelka Sierra Simone se na české literární scéně ukáže s trilogií Nový Kamelot. První díl Americká královna nedávno vyšel u nakladatelství Baronet a pořádně čtenářkám zamlžil oči a předvedl jim, nač se mohou těšit! 


Vypravování se odehrává v ich-formě a zobrazuje nejen přítomnost, ale i budoucnost a minulost. Kupříkladu do budoucnosti nahlížíte prostřednictvím prologu, kdy hrdinka kráčí vstříc svému muži u oltáře. Do minulosti vás přenáší celkem často, ale vše je označené, takže se neztrácíte. 

Už od prvních kapitol je vám jasné, že americká politika hýbe hrdinčiným světem. Už v sedmi letech byla na večírku plném hodnostářů a politických es. Seznamujete se tak s jejím dospíváním, kdy poznala také víceprezidenta Embry Moora i prezidenta Ashe Colchestera. 

První oficiální setkání se odehraje v její kanceláři na univerzitě. Embry si pro ni přijde, aby ji poprosil o setkání s prezidentem. Ten totiž už rok truchlí nad smrtí své ženy, ale očividně dostal chuť si pohrát s Greer...

Greer díky svému dědečkovi Leovi politikou proplouvá už od malička. Stará se o ni právě dědeček, jelikož rodiče jí tragicky zahynuli a tak se jí stará o nejlepší vzdělání, ale i styky, které jí později mění celý život. 

Jak tušíte podle anotace, tak tu máme milostný trojúhelník. Jestli tohle klišé nemáte v oblibě, budete zírat. Nejedná se totiž o klasický trojlístek! V případě, že vám nevadí nebo se v nich naopak vyžíváte, budete nadšení! Tenhle trojlístek je opravdu ostrý a to nejen, co se týče romance. 

Prostředí luxusu a chladné krásy, dravosti v politice, dodává hrdinům vzezření lovců, kteří se nezastaví před ničím. Tuhle vzrušující dominanci autorka uplatnila také v intimní stránce příběhu, kde si tedy rozhodně přijdete na své, protože vášeň je symbolem jejich napínavého a dramatického světa. Greer sice působí jako loutka a prostředek k ukojení, ale to jí neubírá na uvěřitelnosti a o to žhavěji milostná zápletka vyznívá. 

Děj zpestřuje nejen romance, ale i cestování. Prožívat románek s prezidentem stojí v různých ohledech za to, především, je-li tím prezidentem neodolatelný Ash. Jak vše dopadne? No, jelikož vám to autorka nastínila v prologu, tak nečekáte překvapení, ale to byste měli, protože závěr je tedy pěkně žhavý a kontroverzní! 

Knihu doporučuju všem, kteří jsou nadšení anotací a touží po něčem opravdu žhavém a na úrovni. S dominancí a vášní, kterou vám může představit jen mocný prezident. Užijte si čtení! 

Co na titul říká Chensie? Nemůžu vám nic moc prozradit, protože vám nechci zkazit parádní překvapení. Ale tohle je milostný trojúhelník dle mého. Ačkoliv prostředí není přímo pro mě, tak jsem byla překvapená, jak lehce se mi příběh četl, jak moc mě bavil a jak byl sladce kontroverzní. Sierra Simone překvapila a já se tedy rozhodně těším na pokračování série! 


Začalo to polibkem ukradeným pod anglickou oblohou a skončilo cestou k oltáři.

Začalo to tím, že americký prezident vyslal nejlepšího přítele, aby mě pro něj získal, a skončilo to mým srdcem rozeklaným vedví.

Začalo to pohřbenými tajnostmi a nebezpečnými touhami… a skončilo u nás tří. Spojila nás láska plná nenávisti, láska ostřejší než břitva.

Jmenuji se Greer Gallowayová a sloužím k potěše prezidenta Spojených států.

Tohle je příběh americké královny.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2020
Žánr: Romány pro ženy
Ze série: Nový Kamelot 1. 
Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.