Recenze: LIŠKA ŠIŠKA VE ŠKOLCE (Iva Gecková)

Veselá pohádka pro předškolní dítka! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul!



Česká spisovatelka Iva Gecková má na svém kontě již šestnáct knih a z toho i knižní novinku nakladatelství Grada - Bambook s názvem Liška Šiška ve školce! Máte doma dítko, které teprve zamíří do školky? Pak je nejlepší čas ho naladit zábavným a pestrým příběhem o tom, co se děje ve školce, když je liduprázdná.




Vypravování se odehrává v er-formě, kdy se příběh stáčí z počátku na holčičku Adélku, která chodí do školky. Maminka si pro ni do školky přijde a ona má ohromnou radost, a to takovou, až ve školce zapomene svou oblíbenou plyšovou hračku Lišku Šišku. Co bude Adélka bez své hračky dělat? Zvládne to a Liška Šiška si ve školce užije parádní dobrodružství s ostatními hračkami, kdy oslaví narozeniny polárního medvěda, uvaří dort a budou se skvěle bavit!


Ze začátku je to pro Lišku Šišku trochu šok, když zjistí, že ji Adélka zapomněla ve školce, ale pak nastává parádní dobrodružství, které potěší především předškolní děti. Autorka určitě podněcuje dětskou fantazii, když dává námět k přemýšlení nad tím, copak se děje ve školce, když v ní nikdo není... Chcete-li v dětech podporovat fantazii a smysl pro kouzelný svět, ve kterém hračky žijí, tak tohle čtení vám v tom velmi pomůže.




Celý titul je nádherně barevný a obsahuje kouzelné, veselé a zakulacené ilustrace, které připravila česká ilustrátorka Bára Buchalová. Kresby příběh pozvedávají a snadno povzbudí dětskou představivost. 


Knihu ocení především předškolní děti, které do školky teprve nastoupí nebo už v ní jsou, aby získaly pocit, že je ve školce čeká zábava, kamarádi a hezké chvíle. Publikace dokáže nadchnout a i ti, kteří se do školky netěšili, budou hned zvědaví, jakže to tam vlastně chodí a copak ty hračky dělají... My rozhodně jednoduché, zábavné a emotivní čtení doporučujeme! Věříme, že si jej zamilujete jako my. 



Znáte malou Adélku, která tak ráda chodí do školky a pomáhá paní učitelce uklízet hračky? Adélka má svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku a tu si občas bere do školky s sebou. Jednoho dne ji ale ve školce zapomene.

Co bude s liškou Šiškou? Jak se ve školce zabaví, bude mít co jíst a nebude jí tam smutno? A co vůbec dělají hračky ve školce, když jsou kluci a holky doma? Všechno se dozvíte, když si přečtete milou pohádku o tom, co se děje ve školce, když děti odejdou.

Nakladatelství: Bambook
Rok vydání: 2020
Žánr: Pohádky pro děti
Počet stran: 64
Vazba: pevná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.