Recenze: OBRAZOVÉ LUŠTĚNÍ PRO KAŽDÝ DEN (Jitka Suchá)

Trénink paměti a pozornosti


Za recenzní výtisk děkuju nakladatelství Portál
Chci zakoupit tento titul! 


Nakladatelství Portál už vydalo několik působivých publikací, které vám pomohou trénovat svou paměť. Sama česká spisovatelka Jitka Suchá publikovala množství úspěšných titulů, zaměřených na trénink paměti u nakladatelství Portál. Pro mě je to první setkání s autorkou, ale již několik podobných knih jsem vám představovala.


Obrazové luštění pro každý den by se neobešlo bez ilustrací, na kterých pracoval ilustrátor Libor Drobný. Tento výtvarník, malíř a ilustrátor má na svém kontě množství ilustrovaných knih, ať už se jedná o dětské či populárně naučné publikace. Nedávno jsem vám představovala kupříkladu Hádej, čím budu, což je kniha Zuzany Pospíšilové, cílená na malé čtenáře, a ilustrátor ji svými kresbami celou rozzářil. 

Nejprve vás autorka svou knihou tzv. provede a naučí vás, jak s ní pracovat. Ukáže, čeho všeho se týká a čím vším vám může prospět. Po poučném úvodu začínají podstatné kapitoly. 

  • Krátkodobá paměť 
  • Koncentrace pozornosti
  • Logické myšlení
  • Slovní zásoba
  • Zrakové a prostorové schopnosti
  • Propojení mozkových hemisfér
  • Kreativita

Jak vidíte, tak titul zastává mnoho oblastí, které je potřeba rozvíjet v jakémkoliv dospělém věku. Navíc tento způsob je velmi zábavný a tvůrčí. Některé hádanky jsou v publikaci jen jednou, jiné jsou v různých variacích, takže si zábavy užijete dostatečně a ještě potrápíte mozkové závity. 

V závěru nechybí samozřejmě ani řešení, takže se můžete ujistit, že se vám podařilo vše vyřešit správně. Nesmějte se, ač to vypadá, že jsou úlohy jednoduché, tak vás mohou pěkně potrápit a o to přece jen jde. :)


Knihu doporučuji s radostí všem, kteří chtějí rozvíjet své mentální schopnosti i paměť. Jestli máte v oblibě kreativní úkoly, tak vás běžné křížovky mohou začít brzy nudit, ale s těmito rébusy se vám to nestane. 


Anotace: 

Kniha obsahuje celou řadu úkolů, cvičení a kvízů zaměřených na krátkodobou i dlouhodobou paměť, pozornost, zapamatování detailů a práci s nimi, a to vše na úrovni zrakového vnímání. Jednotlivé úkoly jsou řazeny do určitých oblastí, je tedy možné se cíleně zaměřit na rozvoj jedné oblasti, anebo pracovat pouze s těmi, které čtenáře nejvíce baví. Toto ale není podmínkou a je možné si knihu užít i „na přeskáčku“.

Jitka Suchá vystudovala ergoterapii a fyzioterapii, pořádá přednášky, semináře, kurzy, publikovala několik úspěšných knih zaměřených především na trénink paměti. V Portále jí vyšly knihy Cvičení paměti pro každý věk, Trénink paměti pro každý věk, Trénujte si paměť, Skupinové hry pro cvičení paměti v každém věku, Trénink slovní zásoby pro každý věk.


Nakladatelství: Portál

Rok vydání: 2021

Žánr: Křížovky, Populárně naučná

Počet stran: 184

Vazba: brožovaná


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.