Recenze: JAK ZVÍŘÁTKA CHODÍ SPÁT (Marina Rachner)

Pestré, veršované leporelo pro nejmenší



Knih pro nejmenší s pevnými deskami je také pěkná řádka, ale jak vybrat tu nejvhodnější? Co takhle podle ilustrací a lehkého zábavného příběhu? U nakladatelství Kazda se mimo odborných a populárně naučných publikací specializují také na čtení pro děti. A co třeba takové krásné veršované povídání o zvířátkách? 

Jak jsem tedy zmiňovala, jedná se o leporelo s tvrdými deskami, vhodné pro nejmenší čitatele. Celostránkové krásné pastelové barevné ilustrace potěší na první pohled nejen děti, ale i dospělé. Ilustrátorka Anne-Kristin zur Brügge si rozhodně dala záležet. Vážně radost pohledět na prostředí i zvířata, která pojala silně autenticky. 


Verše jsou emotivní, velmi milé, i když ne vždy rytmus odsýpá, jak by měl. Ačkoliv se jedná o funkční rýmy, není to úplně melodické jako v případě, kdy se nejedná o překlad a jsou čistě české. 

Téma je tedy jasné. Prim hrají zvířátka různých druhů kupříkladu lev, myška, opička či ježek. A tak děti poznávají nejen typická česká zvířata, ale také ta, která žijí v odlišném prostředí, třeba v tropech. 

U každého zvířete se dítko s nadhledem dozví, jak ho jeho rodič uspává a v závěru se stejně tak ukáže, jak maminka uspává své dítko. Můžete se inspirovat a svou milovanou ratolest uspat závěrečnou básní...

Kniha je velmi pěkná. Některé rýmy se nám líbily více, jiné o trochu méně, ale celkově je publikace kvalitní a s radostí ji doporučím dalším rodičům, které hledají poutavé a veselé čtení pro děti. Tohle je opravdu vhodné jako čtivo před spinkám. :)



Anotace: 

Leporelo pro děti ve věku od 18 měsíců. Jak si dávají dobrou noc lvi, myši, opičky, sovy, kočky, ježci a my lidé? Roztomilé verše, rýmy a říkání pro příjemné chvíle před usnutím.

Nakladatelství: Kazda

Rok vydání: 2019

Žánr: leporela

Počet stran: 16

Vazba: pevná 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.