Recenze: POHÁDKOVÉ ÚNIKOVKY (M. Kotová, T. Kotová)

Pohádky i rébusy


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada

Chci zakoupit tento titul


Spisovatelka Marcela Kotová se v roce 2013 účastnila soutěže Zlatá mateřinka, kam byla nominována svými kolegy i rodiči dětí a postoupila mezi sedm nejlepších učitelek v České republice. Toužila pomáhat dětem i začínajícím učitelkám a právě to ji prý přivedlo k psaní. Svou tvorbu vydává především u nakladatelství Grada a na svém kontě má již celkem patnáct knih! Lze odhadovat, že Tereza Kotová může být dcera či neteř, či jinak příbuzná dívka, která autorce pomáhala s tímto počinem a stala se tak spoluautorkou. Po Terezu Kotovou je tento počin debutem, který vyšel u nakladatelství Bambook - Grada

Jak pracovat s knihou? Taková pasáž vás čeká právě v úvodu a jednoduše vysvětluje účel této publikace i práci s ní. Podstatné je, že každý splněný úkol či správná odpověď má své písmeno, takže postupně do tabulky doplňujete tajenku a v závěru tak odhalíte řešení celé únikovky. 

Čekají vás čtyři pohádkové únikovky, které jsou psané prostým stylem a tak snadno zaujmou mladší děti, ale i starší. Jednoduché texty jsou čtivé, snadno nalákají čtenáře nejen ke čtení, ale i vyplňování různých rébusů. Může se jednat o doplňování slov, zpívání písniček, hledání synonym či orientace mezi více předměty a kroužkování. Luštění je rozmanité a zábavné pro mladší i starší čtenáře. Samozřejmě je nutné, aby dítko umělo číst a psát, bez toho si bohužel nevyhraje. 



  • V zajetí čaroděje Zloducha
  • Ve spárech draka Drapáka
  • Brouzdání s vodníkem Brekelínem
  • Bloudění s bílou paní

Počin ilustrovala ilustrátorka Irena Lachoutová. Její kresby jsou barevné a veselé, ale ne přímo tradiční, takže ne každý jim přijde na chuť. Na druhou stranu jsou originální a zřejmě se jedná o autorčin osobitý styl, kterým dílo určitě okořenila. 

Já mohu únikovky doporučit všem dětem, kteří chtějí zažít výlet do pohádkového světa a stát se hrdinou, zachraňovat a pomáhat prostřednictvím luštění. I když je pravda, že já osobně bych dala zavděk tvůrčím názvům či originálnějším pohádkám, jiné naopak potěší tradičnější pojetí. 


Anotace: 

Pohádky nejsou jen k vyprávění, můžete je zažít na vlastní kůži. Připravili jsme pro vás čtyři napínavé pohádkové hry, které si určitě zamilujete.

Vyjděte vstříc velkému dobrodružství, zapojte mozkové závity a vyluštěte všechny hádanky a úkoly kouzelného světa. A nebudou to úkoly lecjaké. Čekají vás i nejrůznější překvapení a nástrahy.

Kouzlit se bude na zemi i pod vodou, kde se potkáte s drakem Drapákem, zlým čarodějem Zlobuchem, vodníkem Brekelínem i zakletou princeznou.


Nakladatelství: Grada

Rok vydání: 2021

Žánr: pohádky

Počet stran: 88

Vazba: brožovaná

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.