Lednové půjčování

Když jdu knížky vracet, málokdy odcházím s prázdnou. Nejinak tomu bylo i dneska. Už dopředu jsem si udělala seznam knížek, které bych aspoň na ten jeden měsíc chtěla ubytovat u sebe v knihovničce. Nevyšlo to sice na sto procent, ale na druhou stranu jsem si odnesla i pár kousků i zcela neplánovaně. :)



Začneme s Mo Hayder. Pořád o ní slyším, jaké skvělé thrillery píše (rozhodně nic pro slabé žaludky), někdo ji dokonce přirovnává ke Kingovi, ale ještě jsem si od ní nic nepřečetla. A jelikož většina jejích knih spadá do série, rozhodla jsem začít těmi samostatnými, takže Tokio a Ostrov sviní byla jasná volba.



Podobně je to i s R. Luptonovou. O jejím úspěšném psychologickém románu Sestra vím prakticky od začátku, kdy u nás vyšel, ale nějak jsem se k němu za celou dobu nedostala. Chtěla jsem si ji vypůjčit, ale je o ní u nás v knihovně dost zájem, takže jsem sáhla po její druhé knize, a to V plamenech. Jsem zvědavá, co se z knížky nakonec vyklube. Slibuje psychologický thriller s prvky detektivního románu.



Lauru jsem měla rezervovanou už pár měsíců a teprve teď se ke mně konečně dostala! Jedná se o první část trilogie Prokletí městečka Palokaski. Hodnocení jsem zatím našla celkem rozporuplné, ale stejně se na knížku těším. Thriller na jehož začátku zmizí studentka střední školy a celá tato událost rozvíří klidné vody městečka.



Kečupová mračna... Tak ty jsem našla v novinkách a půjčila si je z čiré zvědavosti. Čte je teď dost lidí, jsou dobře hodnocená, dokonce už získaly i nějakou cenu. Přesně všechny tyhle věci mě většinou odrazují, ale... ještě jsem nečetla o středoškolačce, která by si psala dopisy s vrahem odsouzeným k smrti a svěřovala mu své největší tajemství. Jo, a taky mi byl sympatický ten obal, i když jde o paperback, noo... :))



A nakonec jsem ještě sáhla po České pohankové kuchařce pro kompletní jídelníček, abych načerpala receptovou inspiraci. :) Mimochodem pohanka je vhodná i pro lidi s bezlepkovou dietou. A na své si mají přijít i masožravci. :)



A to je vše. Četli jste něco? Nebo vás něco zaujalo? Napište. :)



2 komentáře:

  1. Mě zaujala ta kuchařka :-D Protože pohanku jím docela často, jen je to pořád tak nějak na jedno brdo... :-) A pak bych si přečtla Ostrov sviní, někde jsem četla docela dobrou recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to mě náhodou potěšilo, že někoho zaujala zrovna kuchařka. Spíš jsem počítala s tím, že kuchařka věnovaná pohance bude ze všech knížek nejmíň lákavá. :) Pohanku se právě taky snažím postupně zařazovat do jídelníčku, ale jak píšeš - je to na jedno brdo, tak snad objevím nějaký zajímavý recepty. Na Ostrov sviní se těším - kousek pevniny, kde žije podivná komunita lidí, stádo divokých prasat a údajně i samotný ďábel - to je něco pro mě. :)

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.