Spoilery: Černý led - Becca Fitzpatrick

Becca Fitzpatricková vymyslela opravdu bravurní román, ve kterém se napětí dalo krájet. Skutečný thriller, který byl rozšířen o lásku a romantiku. Dobrodružství v žádném případě neutrpělo. 

Pokud chcete číst dál, rozhodněte se pečlivě, protože by byla škoda přijít o konečné rozuzlení, jež stojí za to. Pokud jste román četli, směle do toho, můžeme o tom vést debatu, protože bych si ráda o knize popovídala. Byla skvělá! :o)

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 

Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o) 





Příběh se zdá z počátku velmi jednoduchý, jednotvárný a já měla pocit, že autorka vyčerpala všechna tajemství, ale to mě převezla. Namyšleně jsem si věřila, že jsem vraha odhalila hned v první vteřině, co se Shaun vměstnal do příběhu, ale ouvej. Moje chyba. 

V prologu se sice Shaun objevuje, ale rozhodně to není vrah mladé dívky. Ano, opíjel je, fotografoval nahé, ukájel se nad těmi fotkami nebo bůhvíco s nimi dělal, ale vrah to nebyl. Do té doby, než na benzínce postřelil policistu a poté jednoho zabil. 

Všechno pak mluví pro padoucha jménem Mason, který se vlastně jmenuje Jude a postupně si čtenář myslí, že mu nemůže věřit a v další vteřině by zas vsadil, že je upřímný. Autorka pořádně míchá kartami a střeží tajemství, mate své čtenáře, jak může a naprosto úžasným způsobem. Ke konci se však dovídáme, že Jude není nikdo jiný, než bratr dívky z prologu - Lauren. Chce ji pomstít a tak hledá na vlastní pěst onoho vraha. Myslel si, že je jím Shaun, ale díky důmyslnosti mu dochází souvislosti (rychleji než mně) a začíná chápat, kdo je vlastně vrah. 

Muž, do kterého by to ze začátku nikdo neřekl. Pochází z velmi dobré rodiny, ale díky těm útržkům vzpomínek mi zpětně dochází, že na to autorka upozorňovala. Dávala najevo, jak se k němu otec choval a co z něj vytvořil za zrůdu. Calvin všem lhal o tom, že se dostal na vysokou školu. Nevzali ho a on měl strach to přiznat otci, který se k němu choval hůře než ke kusu hadru. Udělal z něj doslova monstrum, které se později mstí na dívkách, jež se na onu školu dostali. Protože ženy považuje za něco méněcenějšího. To ho naučil otec, jeho sestra nemusela nic a vše dostala, on byl bičován k naprosté poslušnosti a pokaždé ho přemohla dívka, která jen seděla na zadku. A teď ho to zavalilo - dívky se tam dostali a on ne. Mstil se, chladnokrevně zabíjel a troufám si říct, že prostě z otcova přístupu zešílel. 

Je to smutné. Viděla jsem v něm namyšleného frajera, ale nikoliv vraha. Ale byl jím. Já osobně všechno dávám za vinu jeho otci. 

Myslím, že autorka to skvěle vystihla. Dokázala si s tím pohrát, napínat, ale zbytečně nic neprotahovat. Vnést do knihy romantiku, lásku, důvěru i přátelství a hlavně naprosto divoké dobrodružství, na které ze všech stran doráží smrt. Souhlasíte se mnou? :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.