Dobré knihy za dobré ceny

V Levných knihách se strhla lavina s novými knihami. A jelikož už nějaký ten pátek přijímají knihy, které jsou vydané kupříkladu ve Fragmentu, Ikaru, Baronetu a podobných nakladatelstvích, tak si čtenář může přijít na opravdu vynikající kousky, za které by jinak dal minimálně tři stovky, zatímco na Levných knihách je zbrusu nové získá za cenu pod sto korun.


Není divu, že jsou tedy LK natolik oblíbené. Zkrátka, kde jsou dobré knihy za dobré ceny, tam jsou i četbychtivý čtenáři. Já upřímně mám problém... Zbožňuji nakupování knih. A tak, když jsem se v mém oblíbeném obchůdku zastavila, abych si prohlídla, co mají nového, samozřejmě jsem neodešla s prázdnou. Měla jsem vybráno dvanáct knih, odešla jsem se čtyřmi, se kterými jsem opravdu spokojená a mám z nich dobrý pocit.


Třeba vás inspiruji k zakoupení některé z mých knih nebo už je dávno máte!
Omrkněte se mnou úlovky z LK za dobrou cenu. :o)






Nespavost - R. J. Johansson


Anotace: 
Sedmnáctiletý Parker se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Už to nedokáže dále snášet a pomalu umírá vyčerpáním. 
Pak však potká Miu, v jejímž snu dokáže usnout. Mie začnou chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. Jak ji jen přesvědčit, že Parker není jejím nepřítelem? 
Originální a netradiční zápletka celý příběh žene neuvěřitelnou rychlostí kupředu. Napínavé, zajímavé čtení si udrží čtenářův zájem až do úplného konce. 

Nakladatelství: Yoli
Žánr: Literatura světová, Romány
Ze série: Noční strážci (1)
Počet stran: 352

Pokud je to skutečně série, tak prozatím je v ČR vydaná jen tato první kniha. A co se týče Nespavosti, rozhodně mě zaujala anotace. Něco podobného jsem již četla - série Lovkyně snů - a velmi mě to zaujalo. Snad někdy dodám recenzi, protože jsem to četla už kdysi a na re-reading jaksi nemám čas díky svému dlouhému seznamu knih, které chci číst. :o))


   

S. Kenyonová prý píše trochu podobnou sérii jako J. R. Ward, která pro mě sepsala úžasné Bratrstvo černé dýky (Baronet), na které nedám dopustit. A tak jsem to zkusila. Nakoupila jsem si všechny tři díly ze série Noční dravci. Doufám v odpočinkovou četbu, která mi dá oddechu mezi četbou, která mi zas naopak oddech nedává žádný. :o))

Milenec snů - Sherrilyn Kenyonová


Anotace: 
Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá - ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka... Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.

Nakladatelství: Ikar
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi a fantasy
Ze série: Noční dravec (1)
Počet stran: 320

Noční rozkoše - Sherrilyn Kenyonová


Anotace: 
Možná vypadá jako upír, ale jeho cílem je chránit lidi, ne pít jejich krev. Za dva tisíce let nenašel Kyrián Thrácký nikoho, kdo by v něm vzbudil touhu získat zpět svou duši a stát se znovu člověkem - dokud nepotkal Amandu. A když se ti dva štvou ulicemi New Orleansu, aby polapili smrtelně nebezpečného nepřítele, bojují také za to, aby dokázali uvěřit v pravou lásku a společnou budoucnost.

Nakladatelství: Ikar
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi a fantasy
Ze série: Noční dravec (2)
Počet stran: 344

Objetí noci - Sherrilyn Kenyonová


Anotace: 
Sunshine už dávno po nikom tak netoužila. Na tom muži bylo něco zvláštního – od první chvíle, kdy se potkali, si byli kromobyčejně blízcí... Když vychází najevo, že ten tajemný smyslný cizinec je její manžel z minulého života, na chvíli uvěří, že by ji snad mohl milovat. Ale je to pravda, anebo v něm jen probudila city k jiné – dávno mrtvé – ženě? A může si jím být vlastně někdy vůbec jistá? Dokud nepochopí, že je jedno, zda se probouzí vedle Drápa, nebo Speirra a zda v ní on vidí Sunshine, či Nyniu, dokud neuvěří, že jsou spřízněné duše napříč všemi věky, dávnou kletbu se jim prolomit nepodaří. A i kdyby to dokázali, sešlou tím na sebe jen hněv starověkých bohů... Třetí kniha Sherrilyn Kenyonové ze světa nočních lovců. 

Nakladatelství: Ikar
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi a fantasy
Ze série: Noční dravec (3)
Počet stran: 424

Tak toto jsou mé knižní úlovky. Někteří nad tím možná ohrnujete nos. 

"Ona čte erotickou fantasy četbu a ani se u toho nezačervená!" Mezi námi, dělám i mnohem horší věci. ,o)) Moje pravá ruka Wish by mohla samozřejmě vyprávět, proč se budí s jekotem ze snů a má hrůzu z toho, kdy na ni zas promluvím - a i když jsme z různých částí ČR, tak jí napíšu každý den a párkrát do týdne jí zavolám, abych jí ukázala, že se mě nezbaví. :o))

Na to můžu říct jen to, že každý čteme něco jiného a není nutné se vzájemně za své oblíbené žánry či knihy odsuzovat. Navíc, já si zkrátka mezi náročnější četbou musím odpočinout u nějaké zákeřné romantiky, protože jsem zákeřná romantička. Četli jste mé články o Valentýnu? Zvrhlý Valentýn. Zkuste to, hned poznáte, co jsem zač. :O))


Ale v LK mě zaujaly také dvě knihy, nad kterými jsem váhala... Už jste je četli? Dejte mi vědět, jaké jsou. Budu moc vděčná za váš názor, protože stále přemýšlím o tom, že bych si je možná dokoupila časem. :o)


 

Pod nekonečnou oblohou - Veronica Rossi


Anotace: 
První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.

Nakladatelství: Knižní klub
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Ze série: Nebe (1)
Počet stran: 328


  

Má noc je tvůj den - Melanie Rose


Anotace: 
Jessiku Taylorovou zasáhne blesk. Když se pak ale v nemocnici vzbudí, všichni jí tvrdí, že je jakási Lauren Richardsonová, matka čtyř dětí. Lékaři její protesty přičtou ztrátě paměti a Jessice nezbývá než odjet s manželem (kterého ovšem nikdy neviděla). To horší má ale teprve přijít. Zatímco jako Lauren spí, jako Jessica vede dál svůj život svobodné slečny. A kdykoli usne jako Jessica, probudí se coby uhoněná matka s horou problémů. Jedním z nich je maličký Teddy s mozkovou dysfunkcí, pak manžel Grant, který nejspíš něco tají, umíněný mladý muž, který byl zřejmě jejím milencem… Je toho zkrátka dost a jedna duše ve dvou tělech má co dělat, aby to všechno zvládla. S láskou jde ale všechno. Dokonce i nemožné.

Nakladatelstsví: Metafora
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Počet stran: 336


9 komentářů:

  1. Ahoj pod nekonečnou oblohou mám doma taky ale bohužel je to trilogie tak čekám až někde seženu levněji zbylé díly. Protože nemám ráda když si přečtu první díl zjistím, že je super a ono čoveče to nakladatelství nevydá v češtině 3tí díl no za to bych vraždila. Já sem si ulovila taky asi 9 knížek ptž co kdyby je náhodou vyprodaly že? Hodně mě zaujalo jak ve článku píšeš o lovkyni snů ptž já jí četla taky a naprosto mě uchvátila možná by tě mohla zajímat kniha " nepŕítel v mé mysli" je to taky o snech :-) No jelikož je ten tvůj blog super tak tě budu s radostí číst dál a čekat na další tvoje recenze ptž sem zjistila že čteš to samí co já :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tu nekonečnou oblohu určitě ber. Mně se moc líbila :)

    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti,
    taky jsem koukala, že je to trilogie... A jelikož z toho kvetu stejným způsobem jako ty, když pak nemám další díly série, tak to byl jen další krůček od toho, i když anotace mě vážně zaujala. Podobně jsem dopadla s knihou Banka těl: Mladší (mám v recenzích), která mě jako dystopie naprosto uchvátila, takhle originální čtivo plné emocí jsem dlouho nečetla. A zjistila jsem, že druhý díl nevydaly, takže konec je otevřený a mně zbývá jen zoufat si. Od Lovkyně snů mám naštěstí všechny tři knihy (Mám pocit, že také z LK), ale přečetla jsem dvě velmi rychle za sebou a pak jsem si musela dát chvíli klid, protože jsem z toho byla celá zblblá. :o)) A nakonec se mi do toho dostaly další knihy, takže jsem ji prozatím nedočetla, ale chci ji ještě jednou přečíst. Je to povedené. :o) Na toho Nepřítele v mé mysli jsem také koukala. Někde jsem ho zahlédla (jen obálku). Teď nevím, jestli na databázi nebo v LK. Ale taky to vypadá dost slibně, děkuji za tip! :o) Čteš to samé? Tak to je super! To spolu můžeme diskutovat o sto šest. To se těším! :o))

    Katko,
    a dá se to číst i bez těch dvou zbývajích knih nebo je opravdu potřeba pročíst celou sérii? Někdy to bývá celkem dobře ukončené, že ani není potřeba. Nevím, jestli se pouštět do další trilogie. Mám ráda knihy na části, ale když mě to zaujme a já neseženu další části, jsem zlomená. A když naopak mám všechny díly a ukáže se, že se mi to vlastně nelíbí, tak to z toho taky nejsem nadšená. :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné úlovky, dnes jsem v LK také ukořistila nějaké poklady :) Přeji příjemné čtení :) Krásný večer :)

    OdpovědětVymazat
  5. A jaképak úlovky máš ty? Na tvém blogu jsem je ještě nenašla, tak se pochlub. Budu ráda. :o) Kdyby to šlo, já bych snad nejraději vykoupila všechna knihkupectví. :o))

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.databazeknih.cz/uzivatele/martina5069-58992
    Se muzes mrknout na mou databazi knih treba te tam nejaky titul zaujme. Banku těl mám doma taky a ještě sem se k ní nedostala :-) Mám pocit že ale druhý díl má vyjít nebo už dokonce vyšel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Banka těl je úžasná, ale teď jsem hledala na databázi druhý díl a není ani uvedený. Takže se obávám, že nevyšel. Což je opravdu škoda, skončilo to tak napínavě... Hrozně ráda bych si druhý díl koupila a přečetla. Velmi originální série. A děsivá. Na databázi jsem si tě přidala, třeba odchytím nějakou inspiraci. :o))

      Vymazat
  7. Urco ta Nespavost:). Ale už ji mám. Teď je super výprodej na bux.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemluv. Díky tvýmu odkazu na FB, jsem před chvílí odeslala objednávku. :D

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.