Neplánované přírůstky :)

Někdy se to tak jednoduše sejde. Původně jsem si v březnu nechtěla pořizovat žádné knížky, jenže... pak nastalo pár okolností, díky kterým se moje "sbírka" rozrostla o další čtyři kousky. 

Nejdřív to byla objednávka narozeninových knížek pro rodiče. A to bych nebyla já, abych si tam nepřihodila i něco z výprodeje. Nejdřív jsem si doplnila Remarquovskou sbírku o Stíny v ráji (Autor ústy svého hrdiny kriticky hodnotí honbu za penězi, kariérismus i neschopnost Ameriky pochopit hrůzy fašistického pekla v Evropě.) a pak jsem se nechala zlákat (přiznávám že i obalem) údajně temným thrillerem Břeh temné vody (Román, o kterém by se dalo říct, že ho společně napsali Mark Twain se Stephenem Kingem. Světově uznávaný americký spisovatel Joe R. Landsdale se touto knihou vydal s odvahou a odhodláním zcela novým směrem.).


A pak přišla nečeká cesta do Prahy a co by to bylo za výlet bez návštěvy Levných knih? :) Původně jsem jsi tam šla pro Smolný rok, který mám na seznamu "chci číst co nejdřív" už nějakou dobu a byla jsem překvapená, když jsem ho zahlédla ve výloze LK. Tím spíš, že má dobré hodnocení. Ale co se vůbec divím, že jo... Jako druhou knížku jsem měla vyhlídnutého Knihkupce, ale názory a vlastně i anotace mě nakonec odradily natolik, že jsem si místo něho vzala Nespavost, která bude sice pro mladší čtenáře, ale ve výsledku mě zaujala mnohem víc.


A jak vy? Kdy jste naposledy zavítali do Levných knih? Nebo tam chodíte pravidelně okukovat novinky, aby vám žádná neunikla? Pochlubte se, co jste si tam naposledy pořídili za čtivo.

6 komentářů:

  1. Taky jsem v dubnu nechtěla nic kupovat... a prvního dubna jsem měla hned tři nové :D Nespavost vypadá lákavě, ještě se na ni podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dubnu musím abstinovat, jen nevím, jestli to vydržím, tenhle rok se mi to nějak nedaří, když jsou pořád nějaký slevy a LK maj zajímavý kousky. :D Co sis koupila? Mít prvního hned tři... bála bych se, kolik jich budeš mít na konci měsíce. :D

      Vymazat
    2. Však já se taky patřičně bojím :D abstinenci si slibuju každý měsíc, ale zatím to moc nevychází. Pořídila jsem Smolný rok, Temnou hrdinku a Růži podzimu.

      Vymazat
    3. Koukala jsem. :) Série Temná hrdinka je taky dobře hodnocená. Přijde mi, že poslední dobou se do LK dostávající samý zajímavý novinky. Určitě zase kouknu na tvůj blog, abych věděla, jak jsi na tom s dubnovým nakupováním. :D

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky, tomu se pak těžko odolává. Já se od února držím celkem zpět, ale duben bude zlý - chci mrknout do LK, kde teď opravdu mají spoustu lákavých titulů a taky se chystám doplnit nějaké série - strašně mě pohltil Graham Masterton, takže dokoupit jeho knihy je prostě nevyhnutelné. :) Držím Ti palce, ať ta abstinence vydrží! ;) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Já si právě pamatuju, jak jsem ve vánočním příspěvku děsně psala, že nakupuju knížky tak dvakrát do roka a jinak je to jen sem tam a asi jsem to zakřikla. :D Aspoň že se snažím nakupovat ve výprodejích. A nejhorší je, že jsem právě teď zjistila, že dali do výprodeje knížku od jednoho autora, na kterou si už dlouho brousím zuby, tak sakra... co teď?? :D Ale máš pravdu, LK jsou poslední dobou nebezpečný pro peněženku. :)) Od Grahama jsem zatím nic nečetla, i když u Hostu jeho knížky registruju. Ty bych si taky ráda přečetla, ale... ne, teď nesmím začínat žádnou sérii. Stačí, že nemám peníze na dokoupení těch, co vlastním. :D

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.