Přírůstky a moje neveselá zkušenost s buxem

Váhala jsem. S balením a se zasíláním ušmudlaných a oťukaných knížek, zvláště pokud jde o knížky v akcích a výprodeji, mám u buxu už svou zkušenost. Navíc knížek jsem teď kupovala dost a už jsem utrácet nechtěla, jenže pak jsem zjistila, že jako jediný e-shop nabízí Mrazivé ticho od Wulfa Dorna za necelých osmdesát korun! A to rozhodlo. Už dlouho jsem si tuhle jeho knížku chtěla pořídit. Aby se vyplatilo poštovné, přihodila jsem ještě pár kousků pro sebe i rodinu a pak už se těšila i obávala zároveň.... 

Další dvě knížky, které jsem si objednala nejsou na čtení jako spíš na prohlížení. Pokud máte rádi různé druhy výtvarného umění, možná vás některá z nich zaujme. Já na ně měla zálusk už nějakou dobu.


Erik je útlá knížečka od australského výtvarníka a spisovatele Shauna Tana, jehož práce se mi moc zalíbily. Ve vlastnoručně ilustrovaných knihách kombinuje různá společenská, politická i historická témata se surrealistickým, snovým viděním světa. Erika můžete najít také v povídkové knížce Příběhy z konce předměstí.

Anotace:
Zahraniční student Erik není jen tak obyčejný kluk. Erik je maličký, zabydlel se ve spíži a místo zoologické zahrady nebo výletů do města ho zajímají ty nejobyčejnější předměty, které najde na zemi. Ptá se na věci, které všichni ostatní považují za samozřejmé, ale ve skutečnosti na ně neznají odpovědi. A když Erik jednoho dne od svých hostitelů odejde, nechá jim ve spíži krásné překvapení jako poděkování. Jednotlivé ilustrace jsou doplněny krátkými texty.

 http://www.shauntan.net/images/books/little-eric-outings,-s.jpg


Druhým přírůstkem je Dracula, kterého převyprávěl a zachytil argentinský výtvarník Luis Scafati. S jeho ilustracemi se můžete setkat také u Proměny od France Kafky či u Černého kocoura od Edgara Allana Poa. 

Anotace:
Autor zachycuje skrytý mýtus příběhu černí své tuše a jeho originální temné ilustrace výjevů z příběhu čtenáře zavedou ještě hlouběji do stinných chodeb transylvánského hradu, za jehož branou se odehrává nejkrvavější příběh 18. století.




Tak to byla ta příjemnější část. Jak jsem si jistě všimli, Mrazivé ticho chybí. Stalo se mi poprvé, aby knížka, která je uvedená na faktuře a započíná do celkové částky, v balíku chyběla. Ale stalo se. Nepotěší to, ale jsme jenom lidi a stát se to jednoduše může. E-shop to jistě vyřeší dodatečným zasláním. Nebo ne?

Na stránkách buxu jsem vyplnila formulář s reklamací, kde jsem vysvětlila, co se stalo. Nečekala jsem, že odpověď přijde tak rychle. Přišla. Hurá, nejspíš se to vyřeší ještě dneska a na začátku týdne budu mít knížku doma. Naivní myšlenka. Paní, která reagovala na moji zprávu, mi vysvětlila, že se změnou majitele společnosti musí postupovat následovně. Nejdřív jsem musela podepsat přiložené čestné prohlášení o tom, že jsem daný titul neobdržela. Dobře, fajn. Někdo to může brát jako byrokracii, ale pokud na to potřebují papír... Dále jsem měla připojit číslo účtu, na který mi zašlou naúčtovanou částku za knížku. Cože? Já ale nechci peníze, já chci tu knížku! Poslední její věta mě dorazila. Pokud mám prý o daný titul stále zájem, mám uskutečnit novou objednávku. Cože?! To si ze mě dělají srandu??

Takže si to shrňme. Objednáte si knížky. Někdo udělá chybu a něco z objednávky vám nezašle, přestože vám to naúčtuje. Chyba je na straně e-shopu, ale ten do vás maximálně investuje bankovní poplatek při zpětném zaslání zaplacené částky, ale knížky se nedočkáte. Pokud o ni tak moc stojíte, musíte si znovu zaplatit poštovné! To jako vážně?! Takhle se jedná se zákazníkem? Nakonec za jejich chybu platíte vy? Taky vám to přijde tak směšné?

Někdo by to možná zaplatil, přece jen pořád ta knížka bude levnější než kdekoliv jinde. Ale já to z principu neudělám. Tohle podle mě není férové jednání. K čemu mi to je, že se mi paní xkrát omluví za komplikace?? Kvůli nezaslané knížce bych s buxem neskončila, ale tenhle způsob řešení problému pro mě byl poslední kapka. Vím, že zákaznický servis za tohle nemůže. Plní příkazy. Vy byste ale měli vědět, jakou filozofii společnost zastává a co očekávat v případě komplikací. 

Jakou zkušenost máte s buxem vy? Podělte se o ni v komentářích. 


6 komentářů:

  1. Ahoj, v první řadě musím pochválit krásné přírůstky, zvláště ten Scafatiho Dracula mě láká, jelikož tento titul je asi mým nejoblíbenějším vůbec a docela mě zajímá toto nové pojetí. Zároveň mě ale mrzí negativní zkušenost s buxem - já u nich nějaký ten zádrhel také zažila. Psala jsem o tom dokonce článek (http://thebooktalkblog.blogspot.cz/2016/03/nakupy-malinko-nerviky-s-buxcz.html) Obecně musím říct, že ty ceny jsou bezkonkurenční a že na mě na infolince byli opravdu milí, ale mají tam trochu (dost) čurbes... A to, že nedají vědět, že objednávka není kompletní, je podle mě celkem nevkusné. Chápu tvoje rozhořčení a věřím, že se s Mrazivým tichem brzy někde setkáš za podobně příznivou cenu, jako na buxu. Držím palce a přeji příjemný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Děkuju:) Scafatiho určitě zkus, je to pěkný kousek do sbírky. A pokud jsi na bux nezanevřela, tak ho tam seženeš za necelých sto dvacet korun. :) Tvůj článek si určitě přečtu. Jinak komunikace se zákaznickým servisem byla taky bezproblémová. Spíš mě rozčiluje vedení, který nastavuje takový pravidla. Mají velice zajímavý způsob kompenzace za chybování. Ale co by člověk chtěl, když jde o peníze až v první řadě, že jo? :)) Budu jednoduše shánět dál a někde si ho ulovím u konkurence. Snad budu mít víc štěstí. Tobě taky hezký večer a ať tě nic podobnýho nepotká.

      Vymazat
  2. Dracula je mojou srdcovkou a toto špeciálne vydanie mi rozhodne nesmie chýbať v zbierke ♥ Čo sa týka toho šialeného prístupu e-shopu, tak to ma naozaj dostalo. Stalo sa mi, že aj napriek potvrdenej objednávke mi niečo neprišlo, ale buď mi vrátili peniaze, alebo som jednoducho platila dodatočne a zaplatila som len za kúsky, ktoré mi naozaj prišli. Ak by mi niečo takéto vyviedli, tak neviem ako by som reagovala... Smutné.

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kresby jsou skvělý. Pokaždý se na nich dá najít něco novýho. Mají plno detailů. Já jsem si prostě naivně myslela, že mi tu knížku dodatečně pošlou bez poštovnýho. Ale to bych chtěla asi moc. :D

      Vymazat
  3. Teda ten Erik mě nadchl. To je tak pěkná kniha! Myslím, že obsah mé další objednávky je jasný. Stejně tak Dracula vypadá fakt pěkně.

    A jo, chápu, že platit 2x poštovný je prostě blbost, taky bych se na to vykašlala. Tak snad pořídíš jinde lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že tě knížky tak zaujaly. :) Obě jsem pořídila okolo stovky, takže supr. S tím poštovným mě fakt vytočili, tím spíš, že jsem se na tu knížku těšila nejvíc, ale teď, když jsem vychladla a prohlídla si Erika a Draculu, si myslím, že mi tu nedodanou knížku zatím vynahradí. Jsou obě moc povedený. :)

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.