Psychothriller připomínající Pláž

Včera mi dorazil recenzní výtisk od nakladatelství Domino, na jehož vydání jsem se těšila už více jak měsíc. Tohle by mohl být přesně můj žánr! Děsivá minulost, temné tajemství a osoba, která si nic z toho nehodlá nechat pro sebe... Už se na to moc těším. :) Jinak zhodnocení obálky si nechám do recenze, ale už teď můžu prozradit, že plastické provedení na pevném papíře se mi moc zamlouvá. :)


Anotace:
Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.

Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.

Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.


A co vy? Chystáte se na Lež? Nebo jste o ní teď četli poprvé? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.