Objednávka z Levných knih

Tenhle týden mi přišel balíček z LK. Dohromady devět knížek, i když ne všechny byly pro mě. Dobře - dvě třetiny ano. :D Trochu jsem se hrozila, jakého balení se u takového množství knížek dočkám... A bohužel jsem byla opět nemile překvapena. Všechny přišly pouze v obálce s bublinkovou folií. Papírová část obálky byla celá potrhaná... No, nakonec to dopadlo lépe, než to na první pohled vypadalo. Všechny rohy a přebaly sice nepřežily bez úhony, ale ve výsledku nešlo o nic zásadního. Naštěstí. A co mi tedy přišlo?


Když Nezadaná u Motta vyšla, myslela jsem si, že jde o nějakou slaďárnu pro potěšení ženského srdce. :) Teprve po nějaké době jsem zjistila, že se jedná o komiks. Určitě jste si všimli, že komiksy v poslední době zažívají svůj boom. Nikdy jsem na ně nebyla, ale už nějakou chvíli si pohrávám s myšlenkou si nějaký přece jen pořídit, protože některé vypadají opravdu skvěle. Tenhle jsem sice původně na seznamu neměla, ale z 39 Kč na zkoušku? No, nekupte to. :)



U Svědkyň temnot jsem šla naopak na jistotu. Tuhle antalogii hororových příběhů od viktoriánských autorek mám na svém knižním seznamu už nějakou dobu, takže jsem byla samozřejmě nadšená z ceny 69 Kč! :) Mimochodem hned první povídka je od Emily Brontë. 

Človíčka Toma jsem si kupovat nechtěla, jen jsem si ho chtěla přečíst. Na tenhle knižní tip jsem narazila nedávno, když jsem si pročítala komentáře na databázi knih ke knížce Jak to vidí Milo. Oba jsou malí chlapci vyrůstající v neúplné rodině a osamělí více, než by děti v jejich věku měly být. Mila jsem už přečetla a na Toma jsem hodně zvědavá. Mám podobné typy znevýhodněných hrdinů ráda. Takové příběhy v sobě mívají hlubší myšlenku. Měla jsem radost, že jsem na něj narazila. Za těch 39 Kč jsem ho tam nemohla rozhodně nechat. :) U Motta vyšel v roce 2014 a musím říct, že poprvé jsem ho viděla až teď v LK. Úplně mi unikl.



Naprosto pozoruhodná knížka je Krátká zpráva o dlouhých minutách (úžasný název) za pouhých 29 Kč, o které jsem se poprvé dozvěděla ve videu booktuberky Doroty Noon.  Je dílem kreslířky, malíři a ilustrátorky a spíš než ke čtení je určena k prohlížení zvláštních kreseb, které mi svým stylem někdy připomínají Bohuslava Reynka, a zamyšlení se nad krátkými texty doplňující jednotlivé obrazy. Určitě to ale nebude knížka pro každého.




Obálka rozhoduje, obal prodává od Jiřího Faltuse je podle anotace nevšední sbírka úvah a aforismů, doplněná originálními kresbami autora. Kniha je vyrobena z několika druhů speciálních papírů. Obálka knihy je graficky a výtvarně ztvárněna tak, aby odpovídala svému názvu. Je složena ze dvou částí – z přebalu a vložené poštovní obálky. Vlastně i ji Dorota v jednom ze svých videí ukazovala. Vypadala a vypadá velmi zajímavě, ale po jejím otevření si nejsem jistá, jestli to nebylo šlápnutí vedle. Zdokonalení v marketingu rozhodně nečekejte. Ale tak za 19 Kč mě to nijak netrápí. :)

Poslední knížkou, kterou jsem si objednávala pro sebe, je Pět Tibeťánů. To je tak, když si někdo (čtěte já) pohrává s myšlenkou začít s jógou, ale nikdy se nedokopá začít někam chodit. Nejradši by to měl všechno hned teď, nejlíp doma bez očumování a instruování od ostatních. A tak nakonec skončí u téhle knížečky za 39 Kč. :D Ale podle anotace budu při pravidelném cvičení zdravá jako řípa po fyzické i psychické stránce Tak co víc si přát? Snad se dokopu dál než jen k jejímu přečtení. :D


A to je vše. Pokud jste se prokousali až sem, tak vám gratuluju a zároveň děkuju. :) Určitě mi do komentářů napište, jestli nějakou z knížek znáte/vlastníte/chystáte se koupit, nebo cokoliv jiného, co mi chcete sdělit. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.