Pohádková fantasy

Nakladatelství Baronet na svých stránkách nedávno vyhlásilo konkurz o několik recenzních výtisků sci-fi a fantasy knihy STÍNOVÁ KRÁLOVNA od autorky C. J. Redwine. 

Samozřejmě mě to zaujalo. Nejenže šlo o knihu, kterou bych si přečetla normálně, ale navíc jsem měla možnost malé spolupráce s mým oblíbeným nakladatelstvím a to jsem si nemohla nechat ujít.

Já totiž Baronet obdivuji , protože i přes počáteční neúspěch některých knih, jsou schopní pokračovat v sériích a dokončit ji, ať už má kolik dílů. Mám v knihovně několik neukončených sérii, kdy se nakladatelství prostě rozhodlo, že knihy nadále už vydávat nebude, i když je to nefér ke čtenáři, který má zakoupenou prakticky jen necelou část příběhu. Od Baronetu mám spousty sérií (já série zbožňuji) a nestalo se mi, že by některá zůstala otevřená. Můj top Bratrstvo černé dýky zřejmě z počátku nemělo takový úspěch a bylo čtenářům neznámé, některé jeho díly se dokonce objevily i v LK, kam se dostanou výprodejové knižní světy, a Baronet pro své čtenáře i přesto vydává další díly a dokonce začalo i spin-off sérii Odkaz černé dýky. Díky tomu si nakladatelství Baronet vážím a vděčím jim knihy, které prostě naprosto zbožňuji. :o)


Není tedy divu, že mě recenzní výtisk více než zaujal a toužila jsem si ji přečíst a pomoci Baronetu pro ni najít ty nejvhodnější čtenáře. Sen se mi splnil a mně domů spolu s výhrou z jejich soutěže (Odkaz: více v článku Velká knižní výhra z Baronetu...) přišel i vymazlený výtisk Stínové královny, na který jsem se třásla. 

Kniha je velmi nápaditá díky tmavému jablku, ze kterého odkapává zlo. Co si mě získalo, byla vnitřní část obálky, na které je rozprostřená mapa knižního světa Stínové královny. Při prolistování jsem na konci knihy před poděkováním narazila také na zaklínadla, což mě hned zaujalo. Je to takový pocit, jako bych v rukou držela střípek černé magie, který se do mě bude zabodávat čím dál víc podle postupného propadávání se do jiného světa.

Nemohu se dočkat, až mě kniha zcela pohltí! Chci si prožít tuhle fantasy temnou pohádku až na samý konec! A nyní, drazí knihomilci, anotace knihy, kterou střežím jako oko v hlavě. :o)



Stínová královna - C. J. Redwine



Anotace: 
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou. Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem. Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2016
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Ze série: Havraní říše (1)
Orig. Název: The Shadow Queen
Počet stran: 360

Také Vás tato krásná kniha zaujala?
Nemůžete se dočkat, až se propadnete do světa temné magie?
Není nic jednoduššího, než se začíst. :o) Brzy očekávejte recenzi, milí knihomilci, protože já jdu odevzdat své vědomí Stínové královně. ,o))




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.