Politická satira

K autorům, kteří s námi spolupracují prostřednictvím Projektu Podpora (začínajících) českých autorů, se přidal i Jiří Votoček, který nám nabídl ke zrecenzování svou knihu Operace Sněžná Bouře. Více o knize najdete na blogu Jiřího Votočka nebo na Fb stránce.

Tato kniha patří do žánru romány, ale podle všeho půjde o politickou satiru, kterou jsme ještě neměly možnost číst. Já osobně se do těchto témat nepouštím, ale Wish je takový ten intelektuální typ a tak není divu, že ji to zaujalo a nabídla se, že si dílo přečte. 

Kdyby si někdo nebyl jistý, v čem tkví politická satira, tak je to prakticky o tom, že autor při psaní čerpal inspiraci z politické scény. Ve svém díle tak poukazuje na nedostatky, klady a zápory politického jednání. Díky humorným prvkům vytvoří parodii nebo spíše zábavný román, protože politika je přeci jen vtipná sama o sobě. ,o))

A v tuto chvíli se již pojďme podívat na neobvyklé dílo, které do Světa mezi řádky přibylo. :o)

Operace Sněžná bouře - Jiří Votoček




Anotace: 
Uhodily mrazy a do království přilétl drak. Nejlepší bojovníci padli, jedinou nadějí zůstal stárnoucí opilec. Jenže tomu se do boje nechce, králi nevěří a o princeznu nejeví zájem. Generálové chtějí svrhnout krále, prosí cara Vladimira o atomovou bombu a tají největší vojenský úspěch za posledních sedmnáct staletí. Císařovna Angela nabízí bojový plyn, Ivan s Helmutem se fackují a čas kvapí.
Dostaneme se do dračí sluje i tajné stanice pražského metra. Ocitneme se na plese v Opeře i na fotbalovém utkání. Král pije pivo, Mirka koňak a princezna rum. Jeden ministr recituje básně, druhý volá po cvakání závěrů policejních pušek. Kriminálka zatýká, nepřítel naslouchá. Zjistíme, k čemu je dělostřelcům tunel Blanka, a co zabírá proti kocovině. Dozvíme se, proč postavili Gustavovo ticho a jak sbalit princeznu. A poznáme sílu svobodného tisku.

Nakladatelství: Daniel Veselý
Žánr: Romány
Rok vydání: 2014


Máte nějaké zkušenosti s politickou satirou?
Zaujala Vás kniha? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.