Autobiografický román vnučky slavného spisovatele

Na knihu, která mi včera přišla, jsem se moc těšila. Byla jsem jako na trní a netušila, co mě vlastně čeká, ale rozhodně jsem byla hodně natěšená. Zalíbila se mi knižní obálka i anotace, která slibovala silné emotivní čtivo. Brzy dám vědět, jak na mě vlastně zapůsobila, protože jsem samozřejmě nevydržela a do knihy se začetla hned, jakmile jsem měla možnost. 

V tuto chvíli už mám knihu přečtenou. Dolaďuji recenzi a hledám místo v publikačním plánu našeho Světa mezi řádky, abych se mohla rozplývat. 

Ale copak mi to vlastně přišlo? 

Nedávno byl na Fb stránkách nakladatelství Portál konkurz o recenzní výtisk. Podstrčila mi ho Wish, která by se o knihu pokusila sama, ale má teď celkem nabitý seznam. A tak jsem neváhala a o knihu se přihlásila, protože jsem si ji prostě toužila přečíst... Tímto bych nakladatelství Portál ráda poděkovala za to, že si mě vybrali a že s námi navázali spolupráci. :o) Můžete se tedy těšit i na jiné novinky z nakladatelství Portál, které pro nás bude radostí recenzovat. 


Možná už někteří tušíte. Tak se na můj nový poklad pojďme společně podívat, drazí knihomilci. ,o)



Neviditelná dívka - Mariel Hemingway


Anotace: 
Vnučka slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye napsala působivou knihu o tom, jaké to je vyrůstat s vědomím, že vaši rodiče trpí depresemi a jsou závislí na lécích, sestra je duševně nemocná a dědeček několik měsíců před vaším narozením spáchal sebevraždu. Mariel Hemingwayová popisuje dětství a mládí prožité v rodině, jejíž členové byli sice obdařeni nadáním a slávou, avšak poznamenaly je deprese, alkoholismus, schizofrenie, rakovina a sebevraždy. Sama Mariel jako dívka trpěla obsesivně-kompulzivní poruchou a měla problémy s příjmem potravy. Autorka v knize mluví přímo k mladým čtenářům, teenagerům, a snaží se je přesvědčit, že navzdory bolesti má život smysl, že rodinné prokletí lze překonat a že na konci tunelu může každému zasvítit světlo.

Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2016
Žánr: Literatura světová, Biografie a memoáry
Orig. Název: Invisible Girl
Počet stran: 104


  




Zaujala vás kniha?
Také byste si ji rádi přečetli? :o)





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.