Film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2.)

Nejspíš mezi vámi není žádný fanoušek série Sirotčince slečny Peregrinové, který by nevěděl, že se na konec září chystá premiéra filmového zpracování prvního dílu. U nás v Česku to vychází na 29. 9. 2016. Podle dostupných informací se prý o tomto zfilmování šuškalo dávno předtím, než první díl série vůbec vyšel. Režie se ujal skvělý Tim Burton, takže se máme určitě na co těšit. 

Zdroj

Oficiální popis filmu na: 
Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele.


Trailer CZ




A co už teď víme, že se bude lišit oproti knize?

1. OLIVE VS. EMMA



V knize uměla Olive levitovat (tedy vznášet se ve vzduchu bez jakékoliv opory) a pro Emmu byla charakteristická pyrokineze, což je ovládání ohně myslí. Ve filmu mají ovšem tyto schopnosti prohozené. 




Mimo to bude změna ve ztvárnění postavy Dr. Golana, kterou bude ve filmu hrát žena, a to herečka Allison Janney. Údajně se také spekulovalo tom, že roli slečny Peregrinové měla původně hrát Helena Bonham Carter; dlouholetá partnerka Tima Burtona. Pár se ale po dlouhých třinácti letech rozešel a do role byla nakonec obsazena Eva Green. 


Film o filmu




Píseň Wish That You Were Here, která byla skupinou Florence and the Machine napsána právě pro filmové zpracování Sirotčince slečny Peregrinové.




***
  


Tim Burton


Zdroj

Asi byste si těžko dokázali představit vhodnějšího režiséra pro natočení právě Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti, než je Tim Burton. Jakmile se někde objeví strašidla, zvláštní lidé či netypická zvířata, Tim u toho nesmí chybět. :) Ostatně není tajemství, že Burton tyto tvory a bytosti nevnímá jako hrozbu, ale naopak jako někoho naprosto nepochopeného, jehož nitro je ve skutečnosti mnohem čistší než duše rádoby charakterních lidí okolo. A právě z tohoto jeho názoru vznikl náš hashtag, který v rámci projektu můžete vídat: #NejsmePodivníJenNepochopení





A jak vy? Chystáte se na film, nebo filmová zpracování svých oblíbených knih zrovna nevyhledáváte? :) Pokud nechcete přijít o žádnou novinku ze světa Sirotčince a také o různé soutěže, sleduje nás na FB!


1 komentář:

  1. Ten film podle mě úplně zbytečně předělaly. Ta kniha je úplně úžasná a proto doporučuji nejdřív si přečíst knihu jako originál. Už jak je uvedeno výše jsou prohozeny schopnosti Emmy a Olivi a jelikož se na schopnostech Emmy jakožto 'pyrokineze' odehrává spousta důležitých scének a situací. A to že Olivina chopnost 'levitovat' a vůbec ona sama je jen postranní postava dají ji jako hlavní hrdinku což mi nadává smysl...

    OdpovědětVymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.